Close
Country

De meest populaire deckkleuren


Vroeger was het kiezen van een kleur voor je terras een tweejaarlijkse aangelegenheid, een parade van transparant beitsen naar semi-transparant en uiteindelijk schilderen terwijl je probeerde de levensduur van je behandelde houten buitenruimte te verlengen.

Met de komst van onderhoudsarme composiet terrasplanken is het kiezen van de beste terraskleur voor uw huis niet zozeer een kwestie van saaiheid als wel van een ontwerp. Het maken van de juiste keuze is cruciaal en omvat meer dan alleen het kennen van de populairste deckkleuren.

Wat houdt het kiezen van een deckkleur in? Hier zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden:

Raadpleeg een kleurenwiel

Een typisch kleurenschema in ontwerp bestaat uit drie kleuren: dominant, secundair en accent. Tenzij je de kleur van de buitenkant van het huis exact matcht (hier is een tip: probeer het niet), zou het deck de secundaire kleur moeten zijn. Als het niet overeenkomt met de bekleding van het huis of als het uiterlijk van aangrenzende binnenvloeren naar buiten wordt uitgebreid, raadpleeg dan een kleurenwiel.

Uit de twaalf taartstukken van een kleurenwiel kun je direct tegenover de dominante kleur gaan (bijvoorbeeld geel naar violet) om complementaire kleuren te vinden. Analoge kleuren, of die aan weerszijden van de dominante (in dit geval geel en groen of geel en oranje), werken ook.

Heeft de kleur van het terras invloed op de woningwaarde?

De juiste terraskleur kan de waarde van uw huis absoluut verhogen, net zoals de verkeerde een negatief effect kan hebben. Als het tijd is om uw huis te verkopen, is het belangrijkste aspect van uw terras natuurlijk dat het goed onderhouden is: schoon, overzichtelijk en structureel stabiel. Maar de eerste indrukken zijn wat ze zijn, een terraskleur die samenhangt met het palet van het huis en past bij de stijl van de structuur, kan beslissen of een potentiële koper überhaupt de drempel overschrijdt.

Kleuren waarmee u rekening moet houden

Er kunnen regionale redenen zijn om de ene kleur boven de andere te verkiezen: warme klimaten suggereren lichtere kleuren voor comfort, en lichtere kleuren laten in de lente geen dagelijkse stuifmeelstof zien. Het kan zijn dat er situationele redenen zijn: de modder die door kinderen en honden wordt gevolgd, zal niet zo gemakkelijk zichtbaar zijn op donkere dekken. Hoe dan ook, hier zijn enkele richtlijnen:

Donkere tinten, zoals Hawaiian Charcoal van NewTechWood, voegen een vleugje drama toe aan elke ruimte. Met een beetje kom je echter al een heel eind, en donkere tinten houden meer warmte vast van direct zonlicht, dus overweeg lichtere kleuren voor grotere projecten, randen en trappen. De beloning zal een zeer eigentijdse look zijn.

Voor een strandachtige, zonovergoten sfeer zijn lichtgrijze tinten (Westminster Grey of IJslands Smoke White) zeer effectief. Rood zoals het Zweeds Rood van NewTechWood lijkt misschien gedurfd, maar ze spelen eigenlijk nogal traditioneel (denk aan schuurrood) – vooral als ze afsteken tegen witte randen, balustrades en traptreden.

Houttinten (Spaanse walnoot, Braziliaanse ipe, Peruaanse teak) versterken de natuur rondom het dek en zijn over het algemeen veiliger als wederverkoop een overweging is. Let op de ondertonen in de nerf. Sommige bruine tinten kunnen bijvoorbeeld een beetje roodachtig zijn, terwijl andere naar geel neigen.

Overleg met een expert

Vergeet niet dat een deskundige professional u kan helpen. Als u nog niet heeft nagedacht over de volledige verscheidenheid aan patronen, bordrichtingen, randkleuren, enz. die voor u beschikbaar zijn, neem dan contact op met een expert.

NewTechWood composiet terrasplanken zijn verkrijgbaar in zes direct verkrijgbare standaardkleuren en kunnen in vrijwel elke aangepaste kleur worden gemaakt. Bovendien is terrasonderhoud eenvoudig voor al onze producten, inclusief onze composiet terrastegels, die uitstekend werken in situaties waarin een traditionele terrasstructuur niet gewenst of haalbaar is. Neem vandaag nog contact met ons op.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.