Close
Country

HANDLEIDING VOOR ONDERHOUD EN VERZORGING VAN COMPOSIETTERRASSEN


01 how to clean composite decking

 

Hoe voor composiet terras te zorgen

In de afgelopen jaren is composiet terras erg populair geworden vanwege zijn schoonheid, duurzaamheid en lage onderhoud. Mensen die composiet terras als hun materiaal kiezen, kunnen meer tijd besteden aan genieten van hun terrassen en minder tijd aan onderhoud besteden. Hoewel dit terrasmateriaal als onderhoudsarm wordt beschouwd, vereist het af en toe wel onderhoud en reiniging. In deze handleiding zullen we het routinematige onderhoud van composiet terras behandelen, inclusief vegen en schrobben met zeep en water, evenals het verwijderen van ongewenste dingen zoals voedselvlekken, schimmel, roest en krassen.

 

Waaruit bestaat composiet terras?

Composiet terras is een relatief nieuw materiaal, dus het is begrijpelijk dat veel mensen nog niet bekend zijn met de samenstelling ervan. Het leren over de materialen die composiet terras vormen, geeft echter een beter begrip van wat het wel en niet kan weerstaan en hoe u ermee moet omgaan. Composiet terras is meestal gemaakt van een mengsel van verschillende materialen, voornamelijk plastic en hout. Deze materialen worden verwerkt om zo veel mogelijk op echt hout te lijken. Het hout bestaat over het algemeen uit bijproducten in de houtindustrie, waaronder spaanders, zaagsel en houtvezel. Zowel het hout als het plastic kunnen van gerecycled of nieuw materiaal zijn gemaakt.

 

02 composite-decking

Soorten composiet terras

Er zijn veel verschillende soorten composiet terras beschikbaar. Bijvoorbeeld, de textuur van de nerf geeft de terrasstroken ondiepe groeven die lijken op de natuurlijke ringen van een boom, zodat u een houtachtige uitstraling krijgt. Andere opties voor composiet terras bieden een zijde met nerf en een zonder, terwijl verweerde of geëmbosseerde opties mogelijk de look bieden die u zoekt. Plastic-omhuld composiet terras, of omhuld composiet terras, is een fantastische optie voor duurzaamheid omdat het alle zijden van het bord beschermt en dus de binnenste kern van het bord. Het feit dat de omhulling helemaal rond het bord zit, inclusief de groeven, betekent maximale bescherming tegen de typische stressfactoren waarmee terrasmaterialen te maken krijgen, plus leeftijdsgebonden zwelling, barsten en vervagen.

Hoe vlekken en organisch verval te voorkomen

how to avoid staining

Door uw composiet terras regelmatig schoon te maken, kunt u vuil verwijderen dat vlekken of organisch verval kan veroorzaken. Hoewel composiet terras is ontworpen om vlekbestendig te zijn, kunnen er toch vlekken ontstaan als het terras niet goed wordt verzorgd. Zorg ervoor dat u de volgende dingen doet wanneer u merkt dat er vuil begint op te hopen:

  • Verwijder vuil dat vastzit tussen de planken. Gras, bladeren en ander vuil kunnen gemakkelijk in de openingen tussen de planken terechtkomen. Als deze dingen vochtig worden, kan dit leiden tot organisch verval van uw terras. Als u ophoping opmerkt, maak dan de openingen vrij met een plamuurmes of spatel. Gebruik vervolgens een tuinslang om uw terras te besproeien, waardoor alles wordt weggespoeld wat u mogelijk hebt gemist.
  • Veeg regelmatig. Regelmatig vegen van uw terras voorkomt dat vuil in de openingen terechtkomt. Het is vooral belangrijk om dit bij te houden tijdens de herfst, wanneer er veel bladeren vallen.

sweeping your deck

 

  • Verwijder vuil en zout. Na verloop van tijd kan er gemakkelijk vuil op uw terras ophopen. Steenzout, dat wordt gebruikt om ijs en sneeuw te smelten, kan ook achterblijven van de vorige winter. Om van deze soorten vuil af te komen, moet u beginnen met vegen. Als vegen niet alle vuil verwijdert, gebruik dan milde zeep, water en een zachte schrob borstel zonder metaal. Nadat u het vuil hebt geschrobd, spoelt u het gebied grondig af.
  • Ruim vetvlekken meteen op. De meeste huiseigenaren gebruiken hun terrassen af en toe om maaltijden te eten tijdens de warmere maanden, en degenen die dat doen, morsen uiteindelijk vettig voedsel of vloeistoffen op het oppervlak van het terras. Hoewel u misschien geneigd bent te wachten tot uw volgende routine reiniging om het voedsel te verwijderen, moet dit onmiddellijk worden gedaan, anders kan er vlekken ontstaan.

 

Hoe voedselvlekken van composiet terras te reinigen

Composiet terrassen bestaan uit een mix van plastic en hout, en hoewel elk merk iets verschilt qua vlek- en krasbestendigheid, duurzaamheid en uiterlijk, zijn alle merken vatbaar voor olie- en vetvlekken, die meestal worden veroorzaakt door gevallen voedsel. Als u vet op uw terras morst, ruim het dan zo snel mogelijk op om de kans op vlekken te minimaliseren. Over het algemeen geldt dat hoe langer u wacht, hoe moeilijker het zal zijn om de vlek te verwijderen. Volg onderstaande stappen voor de beste manier om composiet terras schoon te maken van voedselvlekken:

  1. Afvegen. Doe rubberen handschoenen aan en probeer het grootste deel van het voedsel en vet op te vegen met keukenpapier.
  2. Sproeien. Pak een tuinslang, zet deze op hoog en spoel meer van de rommel weg.
  3. Bereid een oplossing voor. Pak een emmer en gebruik deze om heet water te mengen met wat vloeibaar afwasmiddel. Gebruik voor elke gallon water één eetlepel afwasmiddel.
  4. Schrobben. Neem een borstel met nylon borstels en maak deze nat in je oplossing. Wrijf erover op het aangetaste gebied om het vet van je terras te verwijderen.
  5. Week met een spons. Neem vervolgens een spons en doordrenk deze in de emmer met zeepachtig water. Veeg vervolgens met de spons over het vette gebied. Als het vet niet omhoog komt, giet dan je afwasmiddel direct op de vlek en laat het daar 15 tot 30 minuten staan. Schrob het dan met je spons.
  6. Dep het vet op. Gebruik keukenpapier om meer van het zeep en vet op te deppen.
  7. Spoelen. Neem een tuinslang en spuit op uw terras om het losgeweekte vet en zeepachtige water weg te spoelen. Als er nog vet overblijft, was het dan opnieuw met zeepachtig water totdat alle sporen zijn verdwenen.

Als u uw terras gebruikt om te grillen, moet u een spatmat eronder leggen om druppels en spatten op te vangen. Dit bespaart u veel schoonmaakwerk! Vogelpoep kan worden verwijderd zoals vlekken, met warm, zeepachtig water.

 

if you use your deck for grilling

 

Hoe schimmel en meeldauw van composiet terras te reinigen

Een ander veelvoorkomend probleem waarmee eigenaren van composiet terrassen worden geconfronteerd, is de groei van schimmel en meeldauw. Schimmel en meeldauw lijken in veel opzichten op elkaar – het zijn beide soorten schimmels die gedijen in vochtige, vochtige omstandigheden waar weinig of geen licht is. Ze beginnen beide te groeien wanneer hun sporen een geschikte omgeving vinden voor hun kolonies. Beide hebben poreus materiaal nodig, zoals hout, papier, stof, gipsplaat, kleding, isolatie, bekleding of tapijt. Hoewel ze over het algemeen niet groeien op synthetische materialen zoals plastic, metalen en composiet terrassen, kan vuil dat op composiet terrassen achterblijft, schimmel- en meeldausporen voeden.

Schimmel en meeldauw verschillen voornamelijk in uiterlijk. Meeldauw is meestal grijs of wit, pluizig of poederachtig van structuur en wordt typisch gevonden op plantenbladeren, waardoor de planten er ziek uitzien. Naarmate meeldauw begint te voeden op de cellen van de plant, zullen grijze of witte vlekken verschijnen. Schimmel daarentegen is meestal zwart, groen of geel, en de textuur is meestal slijmerig of pluizig. In ernstige gevallen zal schimmel er plantachtig uitzien en het gastheerobject aantasten.

Schimmel kan zeer schadelijk zijn voor degenen die er gedurende langere tijd aan worden blootgesteld. Naarmate schimmel groeit, komen er mycotoxinen vrij, die verschillende symptomen kunnen veroorzaken, waaronder oogirritatie, huidirritatie, hoge koorts, kortademigheid en andere allergische reacties.

Schimmel en meeldauw beïnvloeden mensen in de omgeving op verschillende manieren. Mensen die deze sporen inademen, kunnen bijvoorbeeld beginnen te hoesten, hoofdpijn krijgen of kortademig worden.

 

mold damages structures

 

De effecten van schimmel zijn over het algemeen ernstiger dan die van meeldauw. Schimmel beschadigt structuren en veroorzaakt ernstige langetermijngezondheidsproblemen. Reacties op deze schimmel zijn onder andere:

  • Hartproblemen
  • Ademhalingsproblemen
  • Migraine
  • Gewrichtspijn
  • Depressie
  • Vermoeidheid

Bovendien kunnen mensen met een schimmelallergie last hebben van niezen, congestie en irritatie van ogen, huid en keel. Daarom is het van cruciaal belang dat u schimmel van uw terras verwijdert zodra dit mogelijk is. Hoewel composiet terrassen bestand zijn tegen veel dingen, zijn ze niet ondoordringbaar voor schimmel en meeldauw. Gelukkig is het verwijderen van schimmel van uw terras niet moeilijk. Volg gewoon deze stappen:

  1. Met hogedrukspuit. Gebruik een hogedrukspuit om zoveel mogelijk schimmel te verwijderen.
  2. Bereid een oplossing voor. Maak een oplossing van azijn en water met twee delen azijn en één deel water.
  3. Giet de oplossing. Giet uw oplossing over het beschimmelde gebied en strooi er dan baking soda overheen.
  4. Wacht. Laat de baking soda en azijn 20 minuten of langer zitten.
  5. Schrob. Neem een borstel met medium tot grove haren en schrob het gebied totdat alle resterende meeldauw en schimmel zijn verwijderd.
  6. Spoel. Spoel het gebied af met schoon water.

 

Hoe schimmel- en meeldaugroei te voorkomen

avoid standing water

 

Hoewel composiet terrassen zijn ontworpen om water- en rotbestendig te zijn, moet u er nog steeds alles aan doen om stilstaand water te vermijden. Aangezien meeldauw en schimmel meestal buiten worden aangetroffen en afhankelijk zijn van lucht, warm weer en vocht om te groeien, moet u de kans op schimmelgroei minimaliseren door:

  • Ventileren onder uw terras: Als er lucht onder uw terras kan circuleren, droogt uw terras veel sneller. Zorg ervoor dat uw terras minstens 15 centimeter onbelemmerde luchtstroom eronder heeft.
  • Uw drogeruitlaten omleiden: Drogers produceren veel warmte en moeten de hete lucht naar buiten afvoeren. Zorg ervoor dat uw drogeruitlaat niet onder of in de buurt van uw terras opengaat, omdat de warmte de temperatuur van uw terras kan verhogen en het rotten kan bevorderen. Drogeruitlaten kunnen ook vochtige lucht bevatten, wat schimmel- en meeldaugroei kan bevorderen.
  • Stilstaand water in de gaten houden: Als u na regenval water ziet ophopen op specifieke plaatsen van uw terras, moet u mogelijk enkele aanpassingen doen. Werk uw terras opnieuw uit zodat er betere drainage mogelijk is.
  • Uw dakgoten omleiden: Sta niet toe dat regenwater van uw dak op uw composiet terras valt. Zorg ervoor dat de dakgoten ergens anders naartoe worden geleid om te voorkomen dat het terras wordt blootgesteld aan overtollig vocht.
  • Mulch uit de buurt houden: Als u mulch in uw tuin heeft, vermijd dan dat u het direct naast uw terras plaatst.
  • Overloop van de bodem voorkomen: Als er bloempotten op uw composiet terras staan, plaats ze dan in schotels die groot genoeg zijn om eventuele overloop van aarde of water op te vangen, zodat het het terrasoppervlak niet raakt.
  • Laat een kleine ruimte tussen uw terrasplanken: Als u in de toekomst een composiet terras gaat installeren, zorg er dan voor dat u de planken niet te dicht bij elkaar plaatst. Als de openingen te klein zijn, laten ze geen water en vuil ontsnappen zodra het binnenkomt.
  • Alleen geweven tapijten gebruiken: Vermijd het gebruik van tapijten of matten met een rubberen onderkant, omdat deze producten bekend staan ​​om vocht vast te houden. Gebruik in plaats daarvan tapijten met een geweven achterkant, die beter ademen.
  • Uw struiken inkorten: Bomen en struiken in de buurt moeten ongeveer een voet van uw terras worden ingekort. Deze ruimte maakt het moeilijker voor schimmel om te groeien.

 

moisture barrier

 

U kunt uw terras ook beschermen tegen schimmel door een vochtbarrière aan te brengen. Het is hierbij essentieel om het juiste product te kiezen, en bij het winkelen moet u alle afdichtingsmiddelen vermijden die “waterdicht” zijn of chemicaliën die uw materiaal “inkapselen”. Dergelijke producten kunnen vocht binnenin uw terras vasthouden en andere problemen in de toekomst veroorzaken.

 

Hoe roest van composiet terras te reinigen

Hoewel composiet terrassen over het algemeen als vlekbestendig worden beschouwd, kunnen er toch vlekken ontstaan, waaronder roestvlekken, die ontstaan wanneer een metalen voorwerp nat blijft op het oppervlak van een terras. Gelukkig is het relatief eenvoudig om deze vlekken van uw composiet terras te verwijderen. Hier is wat u moet doen:

  1. Bereid een oplossing voor. Meng een half tot één kopje vloeibaar afwasmiddel met warm water in een grote container of emmer.
  2. Schrobben. Neem een borstel met zachte tot medium harde haren, dompel deze in de emmer en gebruik deze om het bevlekte gebied te schrobben. Schoonmaakborstels met lange handvatten zijn verkrijgbaar bij de meeste doe-het-zelfzaken of ijzerwarenwinkels.
  3. Spoelen. Spoel het gebied af met schoon water totdat de vlekken verdwijnen.

 

Hoe sneeuw en ijs van composiet terras te reinigen

Hoewel sommige huiseigenaren hun terrassen niet gebruiken tijdens de wintermaanden, moeten degenen die hun terrassen gebruiken om toegang te krijgen tot de ingangen van hun huizen, een looppad vrij houden. Hier zijn enkele tips over hoe u dat kunt doen:

  • Maak je dek schoon voordat de sneeuw begint. Als je in een bijzonder besneeuwd gebied woont, kan de eerste grote sneeuwval van het seizoen de laatste keer zijn dat je het oppervlak van je dek ziet. Voordat deze eerste sneeuwval plaatsvindt – maar nadat het grootste deel van de bladeren is gevallen – zorg ervoor dat je bladeren, dennen naalden, eikels en ander vuil van je dek veegt. Je kunt een bladblazer of een stevige bezem gebruiken. Zorg ervoor dat je het gebied tussen de planken schoonmaakt zodat smeltende sneeuw vrij kan stromen.
  • Gebruik een plastic schop. Bij het sneeuwruimen op je composiet dek, zorg ervoor dat je schop een plastic blad heeft, wat de kans op krassen op het oppervlak van je dek minimaliseert. Sommige schoppen van plastic, vooral die met een hard metalen blad aan de rand, kunnen echter schade veroorzaken aan de beschermende laag op bepaalde composieten en je garantie ongeldig maken.
  • Schep in de juiste richting. Duw je schop parallel aan je dek, om de randen van de planken niet te beschadigen.
  • Probeer een bladblazer. Als de sneeuwval slechts een lichte laag is, kun je misschien helemaal zonder schop doen en in plaats daarvan een bladblazer gebruiken.
  • Gebruik zout. Hoogwaardige, correct geïnstalleerde composietdekken zouden het gewicht van een grote hoeveelheid sneeuw moeten kunnen weerstaan. Als je echter wat sneeuw moet verwijderen voor veiligheid, gebruik dan rotszout of een product op basis van calciumchloride om de sneeuw weg te smelten. Bij het winkelen, zoek naar een ijs-smelter met boodschappen als “veilig voor beton” en “veilig voor flagstone”.
  • Spoel eventueel overgebleven zout weg. Nadat je al het sneeuw van het dek hebt verwijderd, spoel of veeg je eventuele resten van het zout weg om corrosie of vlekken te voorkomen.

 

vermijd het volgende

 

Vermijd de volgende stoffen bij het proberen sneeuw op je composiet dek te smelten:

  • Zand: Hoewel sommige huiseigenaren verleid worden om zand te gebruiken vanwege de grip die het biedt op gladde oppervlakken, kan het verkeer over zand het oppervlak van je dek schuren.
  • Ijs-smelter met toegevoegde kleur: Hoewel fabrikanten soms kleur aan ijs-smelt toevoegen om je te helpen bijhouden waar je de chemische stof hebt verspreid, kunnen de kleurstoffen in deze producten je dek bevlekken.
  • Abrasieve verbindingen: Dit omvat verbindingen met een basisch of zuur pH, op olie gebaseerde vlekken of verven, sterke oplosmiddelen en elke stof die metaal kan laten roesten.

 

Hoe krassen van composiet decking te verwijderen

Composiet decking bestaat uit gerecyclede materialen zoals hout en harde kunststoffen. Het materiaal is gemaakt om de levensduur van dekken te verlengen zonder de reparaties die houten dekken vereisen. Hoewel je je geen zorgen hoeft te maken over barsten, splijten of rotten met composiet decking, kunnen krassen af en toe voorkomen. Hier is hoe je ze kunt verwijderen:

 

verleng de levensduur van dekken

 

  1. Wacht. Het eerste wat je moet doen is achterover leunen en de krassen natuurlijk laten vervagen. Met tijd en weer zal de kras minder opvallend worden.
  2. Schraap. Neem een ​​heteluchtpistool en houd het minstens 7 inch van het oppervlak. Neem vervolgens een draadborstel en gebruik deze om het gebied waarop je warmte aanbrengt te schrapen. Zorg ervoor dat je langs, niet tegen, de nerf schraapt. Het heteluchtpistool dient om je decking te verzachten, zodat je met de borstel de kras gemakkelijker in het dek materiaal kunt mengen. De borstel zal het niet-verweerde oppervlak eronder blootleggen, dat een andere kleur zal hebben. Dit oppervlak zal echter in de loop van de tijd vanzelf vervagen in de zon.
  3. Vervang planken indien nodig. Als de krassen op de planken zo diep zijn dat ze niet kunnen worden geborsteld of vervaagd, vervang dan die planken.

 

Hoe krassen te voorkomen

zoek naar een

 

Als je nog geen composiet dek hebt gekocht, kun je er een zoeken met een krasbestendig schild en een solide kern. Ongeacht het materiaal dat je kiest, kun je het nog steeds krassen als er voldoende druk en wrijving wordt toegepast. Om de kans op krassen op je composiet decking te minimaliseren, gebruik je meubelpads, ook wel glijders genoemd. Sommige meubelstukken worden al geleverd met enige vorm van nylonbescherming, terwijl je voor andere nylon glijders moet bevestigen nadat je ze hebt gekocht.

Wanneer je het dek schoonmaakt, zorg er dan voor om in dezelfde richting als de nerf te schrobben. Sommige mensen zijn misschien geneigd rubberen pads te gebruiken, maar dit raden we af, omdat rubber verkleuring kan veroorzaken in sommige composiet decking-materialen.

Je kunt glijders gemakkelijk vinden in bouwmarkten of online. Sommige producten passen eenvoudig over de poten van je meubels, terwijl andere met een hamer moeten worden vastgetapt om te worden bevestigd. Onderzoek de basis van je terrastafel en kijk of er iets zit tussen het metaal of harde plastic en het dek. Zo niet, zorg er dan voor dat je beschermende kussens bevestigt. Als alternatief kun je een buitentapijt neerleggen dat past bij de stijl van je huis.

 

Composiet decking onder druk wassen

hogedrukreinigers

 

Veelvoorkomende onderhoudsfouten

onderhoudsfouten

 

Bij het reinigen van composiet decking maken sommige huiseigenaren fouten die de hoeveelheid zorg die ze later aan hun dek moeten besteden, kunnen vergroten. Veelvoorkomende fouten bij het onderhoud van composiet dekken zijn onder andere:

  • Het gebruik van een ongeschikte reiniger: Het kiezen van de juiste reiniger is cruciaal. Bij het winkelen voor een reiniger, let goed op het etiket en kies nooit een “dek reiniger” die op chloor gebaseerd is. Als de actieve ingrediënten van de reiniger natriumhypochloriet bevatten, betekent dit dat het bleekmiddel bevat. Dit materiaal zal je dek ernstig aantasten, leidend tot schade en verkleuring. Het kan ook schade toebrengen aan nabijgelegen planten en eventuele schimmel- of meeldauwproblemen verergeren. Om deze fout te vermijden, kies een reiniger die niet giftig is en op natriumpercarbonaat is gebaseerd.
  • Verwaarlozing van de openingen: Een van de problemen waarmee eigenaren van composiet dekken worden geconfronteerd, is de groei van schimmel onder het dek, en een van de belangrijkste redenen hiervoor is verstopte openingen tussen de planken. Vuil hoopt zich vaak op in deze openingen, verzamelt vocht en kan schimmelgroei bevorderen. Je moet de openingen tussen je planken minstens een keer per jaar opruimen, hoewel de frequentie afhankelijk is van het klimaat van je regio. Door dit te doen, kan lucht door de openingen passeren en helpt het de onderkant droog te houden.
  • Het gebruik van ongeschikte gereedschappen: Hoewel het eenvoudig verwijderen van puin en vuil niets meer vereist dan een bezem of tuinslang, moeten diepere reinigingen alleen worden uitgevoerd met door de fabrikant aanbevolen gereedschappen. In de meeste gevallen zou een zachte, zachte schrobborstel prima moeten zijn. Als je de meest geschikte reiniger gebruikt, hoef je niet zo veel schoon te maken. Bij het verwijderen van sneeuw is het belangrijk dat je een plastic schop gebruikt – geen metalen.

 

Kan ik composiet decking afdichten?

Het afdichten van je composiet dek is niet verplicht, maar wel aanbevolen. Als je je composiet dek afdicht of kleurt, hoef je het mogelijk enkele jaren niet schoon te maken. Als je besluit het niet af te dichten, plan dan om het ongeveer eens per jaar schoon te maken.

afdichten

 

Dit moet alleen worden uitgevoerd nadat het oppervlak grondig is gereinigd. Hier zijn enkele tips voor het afdichten van je dek:

  • Kies de juiste vlek. Het kiezen van een geschikte vlek voor je composiet dek is cruciaal. Bij het winkelen voor je product, zorg ervoor dat je een op water gebaseerde afdichting zoekt. Deze afdichtmiddelen zijn veel beter dan oplosmiddelen, die moeilijker te gebruiken zijn en vaak de kleur van je oppervlak laten amberen. Op water gebaseerde producten zijn daarentegen perfect helder en beïnvloeden de kleur van je dek niet. Op oplosmiddel gebaseerde producten zijn ook een voedselbron voor schimmel, meeldauw en algen. Zoek naar op water gebaseerde producten die synthetische harsen gebruiken, die schimmelgroei niet zullen toestaan, en producten met zinknanodeeltjes, die zullen helpen tegen schimmelgroei.
  • Volg de instructies nauwkeurig. Hoewel het verleidelijk is om je project te starten zonder de instructies te lezen, neem een paar minuten de tijd om de achterkant van het blik te lezen, waar alles staat wat je moet weten over het gebruik van het product. Het zal je informeren over eventuele bijzonderheden die van invloed kunnen zijn op hoe je project uitpakt, inclusief de droogtijd, het aantal lagen dat je moet aanbrengen, de tijd tussen de lagen en of er een kritieke recoattijd is.
  • Opschrobben is noodzakelijk. Ongeacht hoe je besluit je afdichtmiddel aan te brengen, of het nu is door te spuiten of te rollen, het moet absoluut worden opgeschrobd. Als je het afdichtmiddel eerst hebt aangebracht door te rollen, borstel het dan gewoon terug voordat het droog is. Hetzelfde geldt voor spuiten. Je kunt jezelf echter veel moeite besparen door gewoon een borstel te gebruiken om het afdichtmiddel aan te brengen. De uitleg is eenvoudig – bij het opschrobben van het afdichtmiddel creëert je borstel wrijving op het oppervlak van je dek, doorbreekt de oppervlaktespanning van het bord en werkt dan je afdichtmiddel in de poriën. Hoe beter je oppervlak het afdichtmiddel kan opnemen, hoe langer je project meegaat.
  • Veeg overtollig afdichtmiddel weg. Dit lijkt misschien tegenstrijdig, maar als je meer afdichtmiddel aanbrengt dan je dek gemakkelijk kan opnemen, zorg er dan voor dat je het teveel afveegt. Als er te veel afdichtmiddel wordt aangebracht, zal het zich ophopen op je oppervlak en glanzende plekken achterlaten, wat er slecht uitziet. Die plekken zullen waarschijnlijk in de loop van de tijd ook afbladderen en schilferen. Breng nooit meer afdichtmiddel aan dan je dek gemakkelijk kan opnemen.
  • Laat het drogen. Na het wegvegen van het overtollige afdichtmiddel is je dek klaar. Geef je dek tot de dag de tijd om te drogen. Houd je meubels buiten en houd je huisdieren binnen zodat het afdichtmiddel voldoende tijd heeft om uit te harden.

 

Neem contact op met NewTechWood voor meer informatie over onze composiet dekmateriaal

NewTechWood is een toonaangevende fabrikant van composiet decking, dek tegels, leuningen, gevelbekleding en diverse andere buitenproducten. Sinds de oprichting in 2004 is NewTechWood een pionier geweest op het gebied van hout-kunststof composiettechnologie, waarbij producten worden ontwikkeld die praktisch en mooi zijn voor ruimtes over de hele wereld.

Een van de meest geavanceerde kenmerken van NewTechWood-producten is de UltraShield®-technologie, die de stevigheid van hoogwaardig polyethyleen plastic en houtvezels combineert met een buitenste polymeeromhulsel dat het bord volledig bedekt. Dit biedt bescherming tegen schimmel en meeldauw, krassen, vlekken, vervaging, zwelling en kromtrekken.

Deze premium beschermlaag omhult alle zijden van het bord rond de binnenste kern, zelfs in de groef van het bord. Dit is de enige manier waarop het bord volledig beschermd kan worden tegen water, UV-stralen, insecten en schimmel en meeldauw. De kern en de beschermlaag worden tegelijkertijd geëxtrudeerd onder een zeer hoge temperatuurvorm, wat betekent dat er geen schadelijke chemicaliën of lijmen zijn gebruikt in het proces.

De kern bestaat uit gerecyclede materialen en dichte zachthout- en hardhoutvezels die de kern duurzamer en sterker maken. Het is ook 100 procent recyclebaar. We hebben zoveel vertrouwen in de duurzaamheid en langdurige prestaties van ons UltraShield® decking dat we een overdraagbare garantie van 25 jaar aanbieden, de meest uitgebreide garantie in de branche. U kunt contact met ons opnemen door ons online formulier in te vullen. We horen graag van u!
UltraShield® technology,

UltraShield® decking waarin we een overdraagbare garantie van 25 jaar aanbieden, de meest uitgebreide garantie in de branche. U kunt contact met ons opnemen door ons online formulier in te vullen. We horen graag van u!

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.