Close
Country

Hoe u veilig sneeuw van uw terras kunt verwijderen


Hoe u veilig sneeuw van uw terras kunt verwijderen

Hoe veilig sneeuw van je dek te verwijderen

Als je in een kouder klimaat woont, ben je waarschijnlijk gewend aan het omgaan met sneeuw op je terrein. Wanneer de weerman sneeuw voorspelt, begin dan met het treffen van voorbereidingen om je houten of composiet dek te beschermen. Goed gebouwde dekken zijn uiterst duurzaam. Een winterstorm zal je dek waarschijnlijk niet vernietigen, vooral niet als het slechts een paar centimeter lichte sneeuw is. Het echte gevaar komt voort uit hoe je sneeuw of ijs van je dek verwijdert.

Of je nu onlangs je dek hebt gebouwd of het al jaren onderhoudt, zorg ervoor dat je je investering goed behandelt. Volg deze tips over hoe je sneeuw van je dek kunt verwijderen.

Hoe je dek voorbereiden en sneeuwruimen voor de winter

Sinds onze oprichting heeft NewTechWood een solide reputatie verdiend op het gebied van duurzame, winterbestendige terrasplanken. We begrijpen dat een terras een investering is, en we willen met je samenwerken om de levensduur van je dek te behouden. Sneeuw is voor veel dekeigenaren een redelijke zorg. De kans dat sneeuw je dek beschadigt, is klein, maar je moet nog steeds voorzorgsmaatregelen nemen om je investering te beschermen. Overweeg deze veelgestelde vragen wanneer je je voorbereidt op de winter en je dek na een sneeuwbui schept:

1. Hoe moet ik mijn dek voorbereiden op sneeuw?

Wanneer de voorspelling sneeuw aangeeft, begin dan met het voorbereiden van je dek op de veranderende weersomstandigheden. Goed behandelde dekken kunnen vocht vrij goed weerstaan. In vergelijking met houten dekken zijn composiet dekken beter bestand tegen langdurige blootstelling aan vocht. Als je een houten dek hebt, wil je mogelijk een waterbestendige afdichting aanbrengen voor extra bescherming.

Naast bescherming tegen vocht, bereid je dek voor op sneeuw door:

 

  • Verwijder vuil, bladeren, stenen of vuil.
  • Maak schimmel schoon met zeepwater en een zachte borstel.
  • Verplaats potplanten en andere kleinere decoratieve items.
  • Bedek dekmeubilair en grills met waterdichte zeilen.
  • Controleer je dek op uitstekende spijkers, schroeven of ander bevestigingsmateriaal.

Door deze voorbereidingsstappen te nemen, wordt het eenvoudiger om in de toekomst sneeuw en ijs van je dek te verwijderen. Vuil, stenen, uitstekende spijkers of ander vuil kunnen je dekplanken krassen tijdens het scheppingsproces.

 

2. Is het oké om sneeuw op een dek te laten liggen?

Op zichzelf zal sneeuw je dek niet schaden. Dus het is prima om sneeuw op je dek te laten liggen en het in de loop van de tijd te laten smelten. De enige keren dat je je zorgen moet maken over het opruimen van je dek is als:

 

  • Je een uitgang nodig hebt.
  • Je een pad naar je bubbelbad, grill of ander dekitem wilt hebben.
  • De sneeuw zich ophoopt hoger dan de relingen.

Sommige dekken zijn kwetsbaarder voor sneeuw dan andere. Houten dekken, zoals ceder of redwood, hebben meer moeite om de druk van het scheppen te weerstaan. Drukgeïmpregneerd grenen en stevigere houtsoorten, zoals mahonie, kunnen beter omgaan met deze krachten, maar het scheppen moet nog steeds voorzichtig worden benaderd. Composiet dekken zijn het meest duurzaam, maar ze zijn niet onkwetsbaar voor krassen.

Voorkom onnodige krassen en schade door voorzichtig te zijn met scheppen, indien mogelijk.

 

3. Hoeveel sneeuw kan een dek dragen?

Een stevig dek kan ongeveer 3 voet tot 3 1/2 voet sneeuw dragen, ongeveer gelijk aan de hoogte van de relingen van je dek.

Houten terrasplanken kunnen ongeveer 50 pond per vierkante voet dragen, terwijl composietdekken twee keer zoveel kunnen dragen. Gewoonlijk weegt 1 voet sneeuw ongeveer 20 pond, dus je dek begint vol te raken bij ongeveer 3 voet sneeuwbedekking. IJs kan echter aanzienlijke invloed hebben op deze schatting. Houd er rekening mee dat ijs veel meer weegt dan sneeuw en van invloed is op je beslissing wanneer je moet scheppen.

Hoe u veilig sneeuw van uw terras kunt verwijderen

4. Kun je composiet- en houten terrasplanken scheppen?

Je kunt composiet- en houten terrasplanken scheppen, maar met voorzichtigheid. Wanneer je sneeuw schept, oefen je directe druk uit op nat hout, en het gebruik van de verkeerde schep of techniek kan de kwetsbare terrasplanken krassen of beschadigen.

Houten dekken, zoals je zou kunnen aannemen, zijn gemaakt van 100% hout. Er zijn twee soorten houten dekken, drukgeïmpregneerd en natuurlijk hout. Drukgeïmpregneerd hout is chemisch behandeld om beter bestand te zijn tegen schimmel, rot en andere schade. Natuurlijk hout niet. Wees voorzichtig bij het scheppen van beide soorten houten dek, maar vooral bij het scheppen van natuurlijk hout.

Composiet terrasplanken combineren hout en gerecyclede composietmaterialen tot dichtere terrasplanken. Composiet terrasplanken zijn dicht en nemen geen water op, zodat ze bestand zijn tegen de druk van het scheppen. Ook hier moet je voorzichtig zijn bij het scheppen van je composiet dek, maar je kunt met meer vertrouwen scheppen.

5. Welk type sneeuwschep moet ik op mijn dek gebruiken?

Er zijn veel sneeuwscheppen op de markt. Sommige mogen niet op je dek worden gebruikt omdat ze harder zijn en beter geschikt zijn voor beton. Gebruik voor je dek een sneeuwschep met een brede voorkant met een plastic of rubberen blad. Vermijd sneeuwscheppen met metalen of aluminium punten omdat ze beschermende afdichtingen of bovenste lagen van je terrasplanken kunnen schrapen.

6. Hoe krijg ik ijs van mijn houten dek?

Sneeuw van je dek scheppen is eenvoudiger dan omgaan met de veiligheidsrisico’s van ijs. Vermijd het gebruik van je schep om ijs van je houten dek te verwijderen. Gebruik in plaats daarvan ijs smelten.

IJs smelt het vriespunt van water, voorkomt ijsophoping en smelt eventueel aanwezig ijs. Wanneer nodig, kun je ijs smelten op je composiet- en houten dekken gebruiken. Gebruik het spaarzaam op houten dekken omdat ijs smelt zout bevat dat de beschermende oliën van het bord kan strippen. Composiet dekken hebben niet dezelfde waterabsorberende eigenschappen en kunnen de chemische effecten van ijs smelten weerstaan.

7. Welk ijs smelt is veilig voor houten dekken?

Als je ijs smelt op je houten dek moet gebruiken, gebruik dan calciummagnesiumacetaat. Calcium magnesium acetaat is een ijs smelt met een lage corrosie dat lagere risico’s heeft dan andere alternatieven.

Een ijs smelt met lage corrosie is belangrijk omdat het de integriteit van je dek niet in gevaar brengt, dat bij elkaar wordt gehouden door balkhangers, spijkers, schroeven en andere metalen bevestigingsmiddelen. Calcium magnesium acetaat is ook veilig voor planten en huisdieren, heeft een lange levensduur en heeft geen afloop.

Hoe u veilig sneeuw van uw terras kunt verwijderen

De Do’s van het verwijderen van sneeuw

Na een sneeuwbui, volg deze do’s van het verwijderen van sneeuw van je houten of composiet dek:

1. Gebruik een bezem voor weinig sneeuw

Tenzij je in de noordelijke staten of Canada woont, zul je waarschijnlijk geen meerdere voeten sneeuw tegelijk hebben. Als er een paar centimeter of een lichte laag op je dek ligt, gebruik dan eenvoudig een bezem om een pad te maken of je dek schoon te vegen. Gebruik je sneeuwschep pas als je dek ongeveer een voet sneeuw heeft. Het gebruik van je sneeuwschep om slechts een paar centimeter te verwijderen, brengt je dek onnodig in gevaar voor krassen of beschadigingen.

2. Gebruik een bladblazer voor een paar centimeter sneeuw

Als de sneeuw zich ophoopt en je bezem het niet aankan, gebruik dan een bladblazer. Bladblazers blazen effectief poedersneeuw van je dek, relingen, trappen en trottoir. Bladblazers vereisen ook geen contact om sneeuw van je dek te verwijderen.

Een bladblazer is mogelijk niet effectief bij het verwijderen van aangedrukte sneeuw of ijzige mengsels. Bij het verwijderen van ijs vertrouw je op ijs smelt.

3. Gebruik een schep voor diepe sneeuw

Als je deur opent en een voet sneeuw ziet, benader dit dan niet met een bezem of bladblazer – het zal waarschijnlijk niet werken. Neem in plaats daarvan je sneeuwschep en begin aan de bovenste lagen sneeuw te werken. Terwijl je schept, vermijd direct contact met het dek. Scheppen bijna al het sneeuw weg, duw het overtollige sneeuw over de relingen van je dek.

Paniek niet als je schep je dekplanken bereikt. Het vermijden van je dekplanken dient om de kans op per ongeluk krassen of contact met onzichtbare uitsteeksels, zoals stenen, die je planken kunnen deuken, te verminderen. Nadat je de bovenste lagen sneeuw hebt geschept, gebruik je bezem of bladblazer om veilig de laatste centimeters te verwijderen.

4. Do Shovel Parallel to Deck Boards

When shoveling, shovel parallel to your decking boards. If you shovel perpendicular to your decking boards, then you risk catching your shovel in the spaces between each board. The momentum can chop into the wood and possibly dent or scratch the vulnerable surface.

The Don’ts of Removing Snow

Avoid these don’ts of removing snow from your wood or composite deck:

1. Don’t Dump Snow From Your Roof to Your Deck

If possible, avoid dumping snow from your roof onto your deck, especially if you’ve received multiple feet of snowfall. Snow can be heavy, and your deck can only handle a certain amount of weight. When it snows, the weight gradually builds on your deck. When snow drops from your roof, all that weight drops at once and it’s harder for your deck to handle.

Of course, you can’t always control snowfall. If you expect a lot of snow to fall onto your deck, clear the existing snow from your deck so it can better withstand the force.

2. Don’t Chop Ice on Your Deck

You can use your snow shovel to chop ice on concrete, breaking it apart and making it easier to remove. However, avoid doing this on your deck. The downward force can pierce your decking boards. Instead, use ice melt to safely and slowly remove the ice.

3. Don’t Shovel Too Close to Your Deck Boards

Wood decks absorb the snow’s moisture. This alone won’t harm your deck, but it does make the wood more susceptible to damage, similar to the difference between wet and dry paper. Avoid shoveling too close to your deck boards because the top wood layers will scratch and damage. Composite decks are less prone to damage, but you should still shovel with caution.

Hoe u veilig sneeuw van uw terras kunt verwijderen

Our 5 Final Snow Removal Tips

Overall, don’t fret when it snows. Snow won’t harm your deck, but it will make it more vulnerable to damage when practicing the wrong snow removal techniques. Avoid damaging your deck by following our top five snow removal tips:

 

  1. Make the right preparations: When you know it’s going to snow, prepare your deck to make it easier to remove the snow later. Do so by washing away mildew, brushing away rocks, checking for protruding hardware, removing smaller decorations like plants and adding a moisture-resistant seal if your deck is wooden.
  2. Know when to shovel, and when to not: Shoveling snow from your deck isn’t always necessary. It may even put your deck unnecessarily at risk. Shovel your deck only when there’s a thick enough layer — usually a foot or more — of snow. Otherwise, use a broom or leaf blower.
  3. Use the right snow shovel: When you do use a snow shovel, use a wide-front plastic shovel with a plastic or rubber blade. Avoid aluminum-tipped or metal blade snow shovels because they are too harsh against wet wood.
  4. Shovel your deck carefully: When shoveling, avoid making direct contact with your decking boards. If you do, you risk scratching the wet wood. Also, shovel parallel to the decking boards rather than perpendicular, or else you risk knicking the spaces in between and harming the wood.
  5. When icy, use ice melt sparingly: Ice is trickier to clear from decks than snow. During an ice storm, or if any melting snow freezes, rely on calcium magnesium acetate ice melt. Be cautious when using ice melt on wood decks because long-term use can strip the wood of its natural protective oils.

By following our snow removal tips, your deck can withstand the harsh winter weather for many years to come.

Hoe u veilig sneeuw van uw terras kunt verwijderen

Find the Right Winter Decking Material at NewTechWood

If you’re looking for a deck that can withstand a colder climate, let us help. NewTechWood offers recycled composite decking materials that look like real wood but stand strong against daily wear-and-tear, including shoveling. Our customers love our UltraShield® Naturale™ composite decking because it lasts longer than traditional wood decking, is more durable and doesn’t require costly painting, staining or oiling.

When it snows, you don’t have to worry about any extensive prep work — our decking boards are already prepped for the weather. You also don’t have to worry as much about surface-level scratches, which can allow you to shovel with more confidence. Learn more about why our composite decks are the right choice for you. Or, test their durability yourself by requesting a sample! We look forward to learning more about your goals and how we can help you achieve them.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.