Close
Country

Hoe u terrasplanken op een helling installeert


Hoe u terrasplanken op een helling installeert

Wonen op een schuin perceel leidt vaak tot deze vraag: kunt u een terras op een helling bouwen? Hoewel het bouwen van een terras op een helling misschien wat extra planning vergt, is het wel mogelijk. Sterker nog, je kunt eenvoudig zelf een stabiel terras op een helling bouwen als je weet welke materialen je moet gebruiken en welke stappen je moet nemen.

Als je je hebt afgevraagd hoe je een deck op een helling kunt bouwen, dan heb je geluk. Deze ultieme gids voor het installeren van terrasplanken op een helling vertelt u hoe u de beste locatie, maat en materialen voor uw terras kiest, samen met gedetailleerde stappen voor het bouwen van een terras op een heuvel.

Hoe u terrasplanken op een helling installeert

De locatie voor uw deck bepalen

Zelfs als je geen keuze hebt of je nieuwe deck op een helling wordt gebouwd, heb je nog steeds opties voor de exacte locatie van je deck. Waar u uw nieuwe deck plaatst, kan van invloed zijn op hoe enthousiast uw gezin is om het te gebruiken voor entertainment, ontspanning en genieten van het buitenleven. Het kiezen van de perfecte locatie voor uw terras hangt af van een paar belangrijke factoren.

Neem de tijd om over de volgende zeven details na te denken voordat u de grond in gaat:

1. Nabijheid van het huis

Hoe dichter uw nieuwe kaartspel bij het huis is, hoe groter de kans dat u er regelmatig aan zult wennen. Een terras dat verder van het huis verwijderd is, is minder handig om nonchalant in rond te hangen, wat betekent dat het minder gebruikt zal worden. Idealiter zou een terras gemakkelijk toegankelijk moeten zijn en dienen als een verlengstuk van de leefruimte van het huis.

2. Het doel van het kaartspel

Voordat u een locatie voor uw kaartspel kiest, moet u beslissen over het primaire doel ervan. Als uw veranda voornamelijk als eetgedeelte buiten wordt gebruikt, moet u deze zo dicht mogelijk bij uw keuken bouwen. Aan de andere kant zult u uw terras hoogstwaarschijnlijk langs de zijkant van uw huis willen plaatsen waar er minder activiteit is, als het zal dienen als een ontspannend toevluchtsoord, weg van de gebruikelijke drukte van het huis.

3. Privacy

Of u zich uw terras nu voorstelt als de perfecte feestbestemming of als persoonlijk toevluchtsoord, u wilt dat er zoveel mogelijk privacy is. Meestal worden dekken aan de achterkant van een huis gebouwd, omdat dit meestal het meest privégedeelte van het pand is. Elk huis is echter anders, dus u zult het omringende landschap van uw huis moeten evalueren om het meest besloten gebied te bepalen.

Als u geen plek in uw huis kunt vinden die voldoende bescherming biedt tegen de buitenwereld, overweeg dan om aan beide uiteinden van het terras een traliewerk of een ander soort privacyscherm te installeren. Houd er rekening mee dat privacy vooral belangrijk is voor terrassen die rond een zwembad of bubbelbad zijn gebouwd.

4. Landschap

Voor degenen die het geluk hebben om in een gebied vol natuurlijke schoonheid te wonen, zorg ervoor dat u bij het plannen van uw terrasplaatsing rekening houdt met het adembenemende uitzicht. Dit is wanneer het bouwen van een kaartspel op een helling een groot voordeel is, omdat het plaatsen ervan op een heuvel een geweldige manier is om te profiteren van het prachtige landschap.

5. Wind

Hoewel niemand kan voorspellen uit welke richting de wind zal waaien, kun je voor je terras een plek kiezen die in ieder geval gedeeltelijk is afgeschermd van de wind. Om de tragedie te voorkomen dat u uw prachtige nieuwe deck niet kunt gebruiken vanwege extreem winderige omstandigheden, zoekt u naar een plek op uw terrein waar doorgaans heel weinig wind staat.

6. Hoeveelheid zonneschijn

Het klimaat in uw regio heeft invloed op de beste plaatsing van uw terras. Afhankelijk van of u in een koel of warm klimaat leeft, wilt u misschien meer of minder zonlicht over uw terras laten stromen. Terwijl degenen in koudere gebieden moeten zoeken naar een locatie waar het dek voldoende middagstralen kan opvangen, moeten degenen die zich op warmere plaatsen bevinden proberen een plek te vinden die veel schaduw biedt als de zon op zijn hoogtepunt is.

7. Bomen

Vaak kunnen bomen eenvoudig in een dekontwerp worden verwerkt. U kunt de bestaande bomen op uw terrein in uw voordeel gebruiken door erop te vertrouwen dat ze voor extra landschap, schaduw of een natuurlijke privacybarrière voor uw nieuwe terras zorgen.

Hoe u terrasplanken op een helling installeert

De grootte van het kaartspel bepalen

Zodra je de perfecte locatie voor je nieuwe deck hebt uitgekozen, kun je gaan nadenken over de maat die je wilt maken. Hoe groot of klein je kaartspel is, hangt voornamelijk af van deze drie factoren:

 

  1. Hoe je het kaartspel wilt gebruiken
  2. Het aantal mensen dat het kaartspel moet huisvesten
  3. De grootte van het terrasmeubilair of andere buitenaccessoires die je erop plaatst

 

Nadat u over deze drie dekdetails heeft nagedacht, bent u klaar om te propageren Plan de grootte van het kaartspel. Hieronder vindt u enkele tips voor het bouwen van een terras op een helling die de perfecte maat heeft voor uw eigendom.

Hoe u terrasplanken op een helling installeert

Houd het in proportie

Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het bouwen van een terras is het installeren van een terras dat totaal niet in verhouding staat tot de grootte van het huis. Als een kaartspel te groot is, kan het het huis kleiner maken, terwijl een te klein kaartspel door het huis kan worden overschaduwd en niet op zijn plaats kan lijken. Over het algemeen moet een terras groot genoeg zijn om zijn doel te dienen, maar niet groter dan de grootste kamer in uw huis.

Als je nadenkt over de afmetingen van het deck, moet je proberen het breder dan diep te houden. Om esthetisch aantrekkelijk te zijn, moet de langere afmeting van het terras langs het huis lopen. Als je een uitzonderlijk groot kaartspel wilt bouwen, profiteer dan van het bouwen op een helling door een ontwerp met meerdere niveaus te gebruiken. Als bonus kun je bepaalde delen van een kaartspel met meerdere niveaus aanwijzen voor specifieke activiteiten zoals grillen of dineren.

Hoe u terrasplanken op een helling installeert+

Vind de juiste hoogte

Om een kaartspel op een helling te bouwen, moet je nadenken over hoe hoog je de heuvel op kunt gaan. Hoe hoger de hoogte van uw verhoogde terras, hoe meer materialen er nodig zijn. Hoeveel het kost om een kaartspel op een helling te bouwen, hangt daarom af van hoe ver je van plan bent het kaartspel uit te breiden en hoe hoog je het moet maken.

Een ander detail waarmee u rekening moet houden met betrekking tot de hoogte van het deck is hoe hoog u het moet bouwen om het toegangspunt van uw huis te bereiken waaraan u het wilt bevestigen. Als u van plan bent uw deck zo te bouwen dat het aansluit op uw huis, moet u het binnen enkele centimeters van de onderkant van de toegangsdeur bouwen.

Hoe u terrasplanken op een helling installeert

De juiste materialen vinden

Zodra je de details van de lay-out van je deck hebt afgerond, kun je beginnen met het selecteren van de materialen waaruit je het deck wilt bouwen. Het vinden van de juiste materialen is essentieel voor het bouwen van een stevig, betrouwbaar en visueel aantrekkelijk deck.

Het perfecte terrasmateriaal moet aan uw behoeften voldoen in elk van deze drie categorieën:

 

  1. Duurzaamheid: Als ruggengraat van uw terras heeft u bouwmateriaal nodig dat bestand is tegen alle weersomstandigheden in uw gebied. Over het algemeen wilt u een terrasmateriaal dat duurzaam is en bestand is tegen kromtrekken, rotten en insecten. Met veerkrachtig materiaal kun je een terras bouwen dat tientallen jaren meegaat.
  2. Prijs: Hoewel u wilt dat uw terras zo duurzaam mogelijk is, kan terrasmateriaal snel duur worden. Hoewel het vooraf misschien wat meer kost, kan het gebruik van vooraf gekleurd, krasbestendig materiaal u ervan weerhouden meer uit te geven aan installatie- en onderhoudskosten. Bovendien zijn er tal van terrasplanken van hoge kwaliteit die geen duizelingwekkende kosten met zich meebrengen.
  3. Stijl: Tegenwoordig zijn er talloze kleuren, patronen en stijlen van terrasmateriaal om uit te kiezen. Door een mooi terrasmateriaal te selecteren, kunt u de uitstraling van uw huis verbeteren en uw humeur een boost geven, elke keer dat u naar buiten kijkt. Kies een stijl die goed past bij het exterieurontwerp van uw huis en die aansluit bij uw persoonlijke smaak.

 

Gelukkig heb je een ruime keuze aan materialen, zodat je zeker iets kunt vinden dat past bij jouw bouwwensen, budget en persoonlijke stijl. Enkele van de meest populaire soorten terrasmaterialen zijn de volgende.

Hoe u terrasplanken op een helling installeert

Houten terrasplanken

Traditioneel is hout het eerste materiaal waar de meeste mensen aan denken als ze aan terrasmaterialen denken. Hout is een geweldig terrasmateriaal omdat het gemakkelijk te bewerken is, veelzijdig is en verkrijgbaar is in een grote verscheidenheid aan opties. U kunt bijvoorbeeld onder druk behandelde houten terrasplanken krijgen om ervoor te zorgen dat uw terras de elementen kan weerstaan. Je kunt ook andere, natuurlijk weerbestendige houtsoorten kiezen, zoals redwood of cederhout, die veerkrachtig zijn maar behoorlijk prijzig kunnen zijn.

Over het algemeen is hout een goedkoop terrasmateriaal en gemakkelijk verkrijgbaar bij uw plaatselijke ijzerhandel. Hout is ook een gezond materiaal dat uw terras zowel structurele integriteit als charme zal geven dankzij de natuurlijke, rustieke esthetiek. Als u de voorkeur geeft aan een ander uiterlijk, kunt u uw houten terras overschilderen of beitsen om het nerfpatroon te accentueren.

Houd er echter rekening mee dat sommige soorten houten terrasplanken gevoelig kunnen zijn voor kromtrekken en buigen als ze eraan worden blootgesteld zwaardere omstandigheden. Een houten terras vergt ook een bepaalde hoeveelheid onderhoudswerk, zoals schuren en afdichten. En hoewel onder druk behandelde houten terrasplanken een handige en goedkope weerbestendige terrasplankoptie kunnen zijn, kan dit soort materiaal chemische conserveermiddelen bevatten die sommige mensen misschien niet prettig vinden als ze in de buurt van hun huis zijn.

Hoe u terrasplanken op een helling installeert

Composiet terrasplanken

Composiet terrasplanken, ook bekend als samengesteld hout, worden gemaakt door houtresten te combineren met een bindmateriaal om een onderhoudsarm alternatief materiaal te creëren voor gewone houten terrasplanken. Het mengen van zaagsel met plastic zou bijvoorbeeld een voorbeeld zijn van composiet terrasplanken.

Houten terrasplanken van composiet zijn een uitstekend materiaal omdat het eenvoudig te installeren is en geen vlekken of schuren vereist. Dankzij de duurzame en eenvoudig te reinigen constructie zijn composiet terrasplanken ook bestand tegen krassen, vlekken en vervaging, wat betekent dat u geen extra tijd, energie of geld hoeft te besteden aan toekomstige onderhoudsinspanningen. De kwaliteit van composiet terrasplanken kan echter per merk verschillen, dus zorg ervoor dat je kiest voor composiet terrasplanken met een betrouwbare reputatie.

Naast deze praktische voordelen zijn composiet terrasplanken verkrijgbaar in verschillende chique kleuropties, zodat u uw terras een stijlvollere uitstraling kunt geven. Composiet terrasplanken zijn ook een milieuvriendelijke keuze, omdat veel soorten composiet terrasplanken duurzaam zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Door gerecycled composiet te gebruiken, kunt u helpen voorkomen dat onnodig afval naar de stortplaats gaat.

Houd er rekening mee dat voor een terras dat op een helling is gebouwd, materialen van andere afmetingen nodig zijn dan voor een terras op een vlakke ondergrond. Door vooruit te plannen en nauwkeurig te meten hoe hoog uw palen en ander terrasmateriaal moeten zijn, kunt u uw terras efficiënter op een helling installeren.

Andere essentiële materialen

Naast de materialen die je zult gebruiken om de romp van het deck te bouwen, heb je bij het bouwen van een deck op een helling ook andere materialen nodig om de fundering te vormen en de constructie te ondersteunen. Om een stevig terras op een helling te bouwen, moet u een voorraad maaidekschroeven, 7,5 cm lange bouten of spijkers, metalen beugels en nat cement in voorraad hebben. Met deze materialen kunt u de fundering van uw project veiligstellen en een stabiel terras creëren.

Dekaccessoires

Naast de basismaterialen voor je deck heb je nog een paar andere uitrustingsstukken nodig om je nieuwe project te voltooien. Om je deck compleet te maken, kun je de volgende deckaccessoires overwegen:

 

  • Leuningen: Elk deck dat op een helling is gebouwd, heeft stevige leuningen nodig, zodat gasten hun evenwicht niet verliezen en van de heuvel af tuimelen. Naast veiligheid kan een sierreling uw terras wat extra persoonlijkheid geven. Gebruik een houten balustrade van composiet om de beste eigenschappen van elke soort te krijgen: veilig, stijlvol, sterk, duurzaam, milieuverantwoord en bestand tegen rot, scheuren en kromtrekken.
  • Dektegels: Dektegels zijn in elkaar grijpende composiethouten tegels die gemakkelijk in elkaar klikken om een prachtig terrasoppervlak te creëren. Composiet terrastegels zijn milieuvriendelijk en eenvoudig te installeren, waardoor ze een geweldige manier zijn om uw terras te verfraaien zonder personeel in te huren professionele hulp.
  • Verlichting: Verbind uw terras met wat buitenverlichting, zodat u ook na zonsondergang kunt genieten van de leuke momenten. Meestal is terrasverlichting relatief goedkoop en een waardevolle investering. Bij laagspanningsdekverlichting kunt u kiezen uit touwverlichting voor onder uw railkappen, kaplichten voor op de eindpalen of bandverlichting, die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en met een afstandsbediening te bedienen zijn.

Hoe u terrasplanken op een helling installeert

Een kaartspel op een helling bouwen

Nadat je de locatie en de grootte van je deck hebt gepland en je materialen hebt verzameld, kun je eindelijk beginnen met het bouwen ervan. Het bouwen van een terras op een heuvel kan een relatief eenvoudig doe-het-zelf-project zijn, afhankelijk van de hoek en steilheid van de helling. Voor uitzonderlijk steile hellingen kunt u het beste een ingenieur raadplegen of een terrasprofessional inhuren. Als uw heuvel echter slechts een lichte helling heeft, zou u het project zelf moeten kunnen voltooien.

U kunt zelf terrasplanken op een helling bouwen door deze zeven eenvoudige stappen te volgen:

1. Graaf funderingsgaten

Om te beginnen met het bouwen van je deck op een helling, ga je naar de top van de heuvel en graaf je twee gaten diep genoeg om vaste grond te bereiken, waarvoor je mogelijk een paar meter moet graven. In deze gaten worden de funderingen geplaatst die uw deck ondersteunen. Zorg ervoor dat beide gaten een diameter van a hebben ongeveer een voet.

Omdat de funderingen waarop uw terras rust cruciaal zijn voor de fundering, moet u ervoor zorgen dat de basispaal ver genoeg van de helling van de heuvel verwijderd is en diep genoeg in de grond zodat er geen risico bestaat dat deze wegglijdt. U wilt de diepte van de voet met ongeveer een voet vergroten voor elke horizontale eenheid die steiler is dan de helling van de heuvel. Als de grond rond de voet los, zanderig of anderszins onstabiel is, wil je misschien nog meer diepte toevoegen.

2. Installeer de terraspalen

Plaats een dekpaal in elk van de gaten en meet de palen vanaf de onderkant tot aan de hoogte van het dek, rekening houdend met een extra voet aan het uiteinde van elke paal. De extra voetlengte wordt uiteindelijk afgesneden nadat u de voltooide dekhoogte hebt bepaald.

3. Vul de funderingsgaten met beton

Na het plaatsen van de terraspalen vult u beide gaten met beton en laat u ze volledig drogen. Zodra het beton begint te drogen, controleert u met een waterpas of de palen waterpas staan. Bind een touwtje om elke paal en verleng het naar de plek waar je de andere kant van het kaartspel wilt bouwen. Maak een duidelijke markering op de grond om aan te geven waar deze tegenoverliggende steunpalen zullen worden geplaatst.

4. Construeer de tweede zijde van het kaartspel

Graaf aan de onderkant van de heuvel nog twee steungaten voor de andere kant van het dek. Plaats twee lange dekpalen in de gaten en gebruik een touwtje om ze te meten. Zo weet je of ze lang genoeg zijn om het dek voldoende te ondersteunen. Herhaal de stappen die u hebt uitgevoerd met de eerste zijde van het dek, vul de gaten met beton en gebruik een waterpas om er zeker van te zijn dat ze gelijk zijn.

Bind nog een touwtje rond deze nieuwe palen op de hoogte waarop je je kaartspel wilt hebben. Deze meting fungeert als richtlijn voor de vloerbalken, dus zorg ervoor dat deze nauwkeurig en recht is door er een niveau tegenaan te houden. Maak een markering op de palen waar u van plan bent de dekbalken vast te zetten.

5. Verbind de dekbalken

Gebruik de markeringen die u zojuist als referentie hebt gemaakt en bevestig de dekbalken aan de palen met bouten of spijkers van 3 inch. Omlijst elk van de zijkanten met terrasbalken die de juiste lengte hebben, afhankelijk van het type plaatmateriaal dat u hebt gekocht. Omdat deze balken het skelet van de structuur van je deck vormen, moet je ervoor zorgen dat je een sterk steunpunt creëert.

6. Bevestig de vloerbalken

Bevestig de vloerbalken aan de dekbalken door opnieuw 3-inch spijkers of metalen beugels te gebruiken. Controleer nogmaals of u de bouwvoorschriften volgt die specifiek zijn voor uw regio en die de hoeveelheid afstand tussen de vloerbalken van het dek regelen. Nadat u heeft bevestigd dat u zich aan de voorschriften houdt, legt u de terrasplanken neer en zet u ze op hun plaats vast met terrasschroeven.

7. Voeg de reling toe

Nu je de basis van je kaartspel hebt voltooid, kun je de reling toevoegen. Als u een gemakkelijke en snelle railingoplossing wilt, kunt u een kant-en-klaar railingsysteem kopen bij uw plaatselijke bouwmarkt. Anders kun je er zelf een maken door stukken hout te gebruiken om een basisontwerp te bouwen. Raadpleeg nogmaals de bouwvoorschriften van uw regio om te zien wat de afstand, hoogte en balusterbreedte van uw reling moeten zijn.

Als u besluit uw eigen relingsysteem te bouwen, begin dan met het op maat zagen van al uw balusters en bovenrailstukken. Gebruik vervolgens houtdraadbouten om elk van de balusters aan de buitenrand van uw terras te bevestigen. Zorg ervoor dat elke baluster op de juiste afstand van elkaar staat voordat u deze aan het dek bevestigt. Test ze allemaal door een niveau te gebruiken om te controleren of het loodrecht staat voordat je verder gaat. Neem ten slotte enkele dekschroeven om de steunpalen en piketten aan de bovenrail te bevestigen.

Bonus: breng een houtafwerking aan

Als u heeft gekozen voor traditionele houten terrasplanken in plaats van composiet terrasmateriaal, is uw werk nog niet helemaal klaar. Nadat u de reling hebt bevestigd, moet u een houtbeits of verf aan de buitenkant van het terras aanbrengen. Voordat u de houtbeits of verf aanbrengt, schuurt u alle ruwe delen van het terras af om een gladder oppervlak te creëren.

Als u eenmaal begint met schilderen of beitsen, zorg er dan voor dat u elke laag voldoende tijd geeft om volledig te drogen voordat u met de volgende begint. Nadat de verf of beits droog is, voegt u een laag polyurethaan toe om ervoor te zorgen dat de afwerking van het terras nog verder wordt beschermd. Als uw terras bijzonder groot is, kunt u overwegen om professionele schuurapparatuur te huren om het oppervlak opnieuw licht glad te maken nadat de laatste afwerkingslaag is opgedroogd.

Hoe u terrasplanken op een helling installeert

Vind het juiste terrasmateriaal met NewTechWood

Als u van plan bent een terras op een helling te bouwen, koop dan betrouwbaar terrasmateriaal van NewTechWood. Composiet terrasplanken van NewTechWood zijn duurzaam, betaalbaar, milieuvriendelijk en eenvoudig te installeren. NewTechWood composiet terrasplanken zijn onderhoudsarm en sterk genoeg om dagelijkse slijtage te weerstaan.

Als leider in de composiethoutindustrie biedt NewTechWood Er is een breed scala aan stijlvolle composiet terrasplanken in realistische houtkleuren en verschillende patronen. Met NewTechWood composiet terrasplanken kunt u een aantrekkelijk, duurzaam terras bouwen waar uw gezin jarenlang met plezier op zal blijven hangen.

Voor meer informatie over het bouwen van terrasplanken op een helling of het aanvragen van een staal van composiet terrasplanken kunt u vandaag contact opnemen met NewTechWood.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.