Close
Country

Moet u uw terras repareren of vervangen?


Moet u uw terras repareren of vervangen?

Een terras biedt een betere levenskwaliteit in uw achtertuin. U kunt er een familiediner, verjaardagsfeest of barbecue organiseren. Meubels, planten en een grill kunnen ook de esthetische aantrekkingskracht van uw eigendom verbeteren.

Door weersomstandigheden en normale slijtage kan uw houten terras in de loop der jaren zijn kleur en kwaliteit verliezen. Soms kunt u de planken repareren en de originele fundering behouden, maar u moet wellicht overwegen om het buitengebied van uw woning volledig te vervangen. Gebruik deze gids om te bepalen wanneer het tijd is voor een nieuw terras en verken uw opties voor bijgewerkt terrasmateriaal.

Wat is de gemiddelde levensduur van een terras?

Een hoogwaardig houten platform kan enkele decennia meegaan in uw achtertuin, afhankelijk van het klimaat van uw huis en hoe goed u het onderhoudt. Overweeg deze factoren om te bepalen hoelang uw terras zijn stabiliteit zal behouden.

Moet u uw terras repareren of vervangen?

1. Goed onderhoud

Omdat hout gevoelig is voor rotten en verkleuring, helpt het inspecteren van uw buitenruimte ten minste één keer per jaar om deze problemen te voorkomen. U kunt uw houten terras onderhouden door:

 

  • Bescherming van de terrasplanken: Elke paar jaar moet u uw buitenruimte kleuren en afdichten met weerbestendige materialen om schimmel te voorkomen. U moet het ook met een borstel en mild reinigingsmiddel wassen om vuil van het frame en de oppervlakken te verwijderen.
  • Controleren onder meubels en planten: Objecten op uw houten terras kunnen water vasthouden zonder dat u het weet. Door de decoratieve items op uw terras te verplaatsen na een regenbui of een vochtige dag, kunt u vochtophoping behandelen om het houten oppervlak te beschermen.
  • Morsen en vlekken opruimen: Als u voedsel op uw houten terras morst, kunt u termieten en andere houtliefhebbende insecten aantrekken. Het opruimen van morsingen stoot insecten af en voorkomt ook schimmel. Zorg tijdens uw buitenbijeenkomsten voor een rol keukenpapier en laat uw terras minstens één keer per jaar onder druk wassen om vlekken te verwijderen.

 

2. De kwaliteit van het gebruikte materiaal

Hout is een duurzaam, energiezuinig materiaal, maar sommige soorten zijn duurzamer dan andere. Mahonie en eikenhout gaan relatief lang mee, en u kunt ze kleuren om hun natuurlijke schoonheid te behouden. Gefabriceerd hout is bestand tegen vlekken, splijten, schimmel en verkleuring. U kunt een luxueuze composiet houtkleur kiezen voor uw buitenruimte zonder het te schilderen of af te dichten.

Composiet houten terrasplanken bevatten de volgende functies die de levensduur van uw buitenruimte met minstens tien jaar kunnen verlengen:

 

  • Co-geëxtrudeerde kap: NewTechWood UltraShield® Technology biedt een beschermende omhulling rond alle vier de zijden van de binnenste laag. Deze omhulling en kern worden onder zeer hoge temperaturen samen gevormd, zodat de panelen vrij zijn van giftige lijmen of chemicaliën.
  • Kern van houtcomposiet: De duurzame en milieuvriendelijke kern van houtcomposiet terrasplanken zorgt ervoor dat uw buitenruimte nog tientallen jaren meegaat. De UltraShield® terrasplanken vallen onder een garantie van 25 jaar om vergoeding te bieden voor verkleurde of gebroken panelen.

 

3. Locatie en installatiemethode

Hout gedijt goed in gebieden met matige schaduw gedurende de dag. Overmatige UV-schade kan de terrasplanken verkleuren, terwijl vocht ze kan laten rotten. Controleer uw terras op veelvoorkomende installatiefouten om te bepalen hoelang het meegaat:

 

  • Korte afstand tussen de fundering en de grond: Een houten platform moet zo ver mogelijk van de grond worden geplaatst om te voorkomen dat er water uit de grond binnendringt. Als uw buitenruimte te dicht bij de grond staat, ontbreekt het aan de juiste ventilatie om de luchtstroom te reguleren.
  • Oneffen fundering: Beton is een stevig oppervlak dat uw houten terras kan dragen, maar als u houten palen direct in de grond installeert, kan het frame gaan rotten en uiteenvallen.
  • Onjuiste waterbesturing: Legerflitsen voorkomen dat vocht zich ophoopt in het dek. Een houten oppervlak dat dit essentiële stuk mist, kan verslechteren bij extreme weersomstandigheden.
  • Bouwdetails: Uw houten terras heeft onder het oppervlak onderdelen die het stevig houden. De legerplank en de bevestigingsmiddelen bevestigen het houten platform aan uw huis, dus als de aannemer die stukken verkeerd heeft geïnstalleerd, kan het frame instorten.

 

Wanneer moet u een terras repareren?

U kunt geld besparen door eenvoudigweg een beschadigd of versleten deel van het terras te repareren. Als de structuur nog steeds intact is, maar er zijn belangrijke tekenen van slijtage, overweeg dan om het te repareren. Hier zijn vijf manieren om te bepalen wanneer u een terras moet repareren.

Moet u uw terras repareren of vervangen?

1. Rot hout

Schimmel of rot is gebruikelijk in hout, vooral in vochtige klimaten. Als uw houten panelen rot of schimmel hebben, kunt u de individuele stukken vervangen, maar als het verval zich door uw terras heeft verspreid, heeft u mogelijk een volledige vervanging nodig.

Controleer de houtklasse van de houten palen om ervoor te zorgen dat u een duurzame fundering heeft. Als uw terras van cederhout of redwood is gemaakt, moet u het vervangen door houtcomposiet. Drukgeïmpregneerd of geëngineerd hout dat in de loop der jaren zijn integriteit heeft behouden, moet mogelijk gewoon verder de grond in worden gedreven.

2. Uw leuningen wiebelen

Hoewel het geen belangrijk onderdeel is van de structuur van uw terras, kan een wiebelende leuning een gevaar vormen voor uw veiligheid. Voordat u de leuningen aandraait door de schroeven aan te draaien of de spijkers te vervangen, moet u ervoor zorgen dat er geen tekenen van schade zijn in de rest van het terras. Als u problemen heeft met de fundering, moet u investeren in een nieuw terras.

3. De vloerplanken zijn los

Als het terras beweegt terwijl u erop loopt, kunt u mogelijk een paar van de liggers vervangen om ervoor te zorgen dat het weer strak past. Vervang planken met gegalvaniseerde of roestvrijstalen schroeven voordat ze andere delen van uw terras beschadigen. Als het frame zijn integriteit heeft verloren, moet u het hele terras vervangen.

4. Terrasplanken zijn gebarsten

Vervang eventuele planken die u ziet splitsen of barsten. De planken fluctueren door veranderingen in de buitentemperatuur, en na verloop van tijd drogen ze uit en splijten ze. Hoewel splinters uw blote voeten en handen kunnen verwonden, zijn ze ook een teken dat uw terras zijn stabiliteit verliest. Als u merkt dat de meeste planken zijn gebarsten, moet u overwegen het hele terras te vervangen.

Moet u uw terras repareren of vervangen?

5. Roestige spijkers en hardware

Als u roest rond uw spijkers of ander metalen hardware ziet, is uw houten terras oud en heeft het wat reparaties nodig. Corrosie kan de structuur van uw terras verzwakken, maar dit betekent niet noodzakelijk dat u het hele buitengebied moet vervangen. Hoewel dit geen reden is om uw hele terras te vervangen, moet u de roestige hardware vervangen om problemen later te voorkomen.

6. Rottende ondersteuningspalen en balken

Houten terrassen moeten worden gebouwd op een stevig oppervlak zoals beton, omdat vocht uit de grond het houten palen kan ruïneren. Uw achtertuinuitbreiding kan ook stevige ondersteuningspalen hebben die diep in de grond zijn geïnstalleerd.

Onderzoek uw terrasfunderingen op tekenen van verval om te bepalen of u het moet repareren of vervangen. Als de funderingspalen boven het maaiveld uitsteken, moet u ze mogelijk vervangen en dieper in de grond graven voor stevige ondersteuning.

Wanneer moet u uw terras vervangen?

Hoewel u wijzigingen kunt aanbrengen aan uw terras om de uitstraling te behouden, moet u het vervangen als er structurele veiligheidsrisico’s zijn. Investeer in een nieuw terras als de reparatiekosten gelijk zijn aan het updaten van het geheel. Hier zijn enkele tekenen dat het tijd is om een terras te vervangen.Moet u uw terras repareren of vervangen?

1. Zwakke liggers en balken

De liggers en balken ondersteunen uw buitenruimte en creëren een stevig platform voor uw gasten en meubels. Controleer de onderkant van uw terras op tekenen van rottend of verzachtend hout. U kunt ook controleren of de fundering is verschoven. Als het dekoppervlak instabiel is en u met een schroevendraaier een deuk kunt maken in de liggers, moet u overwegen uw terras bij te werken.

2. Falende Ledger Boards

Falende ledger boards kunnen vocht toelaten in je dek en het scheiden van het huis. Onderzoek de ledger boards op kloven tussen je huis en het dek, en loop over het oppervlak om kromme of wiebelende dekplanken te controleren. Je zou zo snel mogelijk een nieuw houten platform moeten installeren om je leefruimte te beschermen tegen schade.

3. Gebrek aan Ledger Flashing

Ledger-flashing voorkomt dat water tussen het huis en de ledger komt, die het dek aan je huis bevestigt. Ophoping van water is een van de belangrijkste oorzaken van degradatie van het dek. Inspecteer je buitenruimte op tekenen van rot of kromtrekken om te bepalen of je het frame moet vervangen.

4. Erosie rond de onderkant van de palen

De palen van nieuwere dekken zijn diep in de grond verankerd en bevestigd met beton. Echter, overmatige blootstelling aan harde weersomstandigheden kan de structurele integriteit van je dek vernietigen. Als de betonnen ankers die de palen vasthouden zichtbaar zijn, of als je tekenen van erosie ziet, moet je ze vervangen.
Moet u uw terras repareren of vervangen?

5. Zwakke Postverbindingen

Dekpalen moeten onder de randbalken of balken zitten voor een stabiele structuur, maar ze kunnen rotten door blootstelling aan de elementen. Inspecteer je palen regelmatig om ervoor te zorgen dat er geen rot is en dat de bevestigingsmiddelen op de juiste plaats zitten.
Zwakke postverbindingen kunnen zonder waarschuwing breken, dus investeer in een veiligere optie voor je dek. Je kunt de palen vervangen, maar als je fundering is verschoven of als je palen verkeerd zijn geïnstalleerd, moet je waarschijnlijk het hele dek vervangen.

6. Je Dek Moet Lokale Bouwvoorschriften Volgen

De normen voor het bouwen van een dek zijn in de loop der jaren veranderd om de veiligheid en het welzijn van je familie, gasten en eigendommen te bevorderen. Als je buitenruimte al enkele decennia oud is, voldoet deze waarschijnlijk niet meer aan de code. Afhankelijk van waar je woont, hoef je mogelijk niet meteen het hele platform te vervangen, maar je moet het laten inspecteren om erachter te komen wat je moet bijwerken.

Wanneer Moet Je Een Dekoppervlak Vervangen?

Als je buitenruimte een nieuwe uitstraling nodig heeft, kun je het dekplatform vervangen en de fundering intact laten. Je kunt het dek vervangen zonder het frame bij te werken als het voldoet aan de volgende criteria.

Moet u uw terras repareren of vervangen?

1. Het Dek Heeft Een Stevige Fundering

Als de houten panelen van je dek splinteren of barsten, maar de structuur eronder is veilig, kun je eenvoudig de dekplanken vervangen. Je kunt de sterkte van het frame van je dek bepalen door de balken en liggers te inspecteren en over het oppervlak te lopen.
Vervang de houten panelen door nieuwe als de balken en liggers vrij zijn van rot en schade en als het oppervlak stabiel is wanneer je erop loopt. Verwijder de gebarsten houten planken en vervang ze. Als je de meeste of alle planken moet vervangen, overweeg dan een duurzamer materiaal zoals composiet hout.

2. Je Wilt Een Nieuwe Look voor Je Versleten Houten Panelen

Na verloop van tijd kunnen de houten planken op je dek hun kleur verliezen, zelfs als de structuur nog steeds solide is. Losse en vervormde panelen ontwikkelen zich door extreme weersomstandigheden, het gebruik van kwetsbaar natuurlijk hout of het ontbreken van onderhoud. Je kunt de loopvlakken en de relingen van het dek vervangen door een nieuw, betrouwbaar materiaal om geld te besparen en je dek een bijgewerkte uitstraling te geven.

3. Je Hebt Beperkte Middelen

Om je hele dek te vervangen, moet je de oude fundering en palen verwijderen. Wanneer het tijd is om het nieuwe dek te installeren, realiseer je je misschien dat je niet genoeg tijd, geld of energie voor het project hebt. Als gevolg hiervan kunnen de gaten of de kale betonnen plaat een bedreiging vormen voor de veiligheid van je familie. In plaats daarvan, voordat je het hele systeem vervangt, vervang je het platform als je tijd en geld wilt besparen.

Moet u uw terras repareren of vervangen?

4. Het Dek Heeft Bruikbare Onderdelen

Als je aarzelt om te betalen voor een gloednieuw dek, kun je met een professional werken om zoveel mogelijk van je bestaande structuur te behouden. Na tests uitgevoerd te hebben om de stevigheid van je palen, liggers en balken te bepalen, kunnen ze je een schatting geven van de kosten van de nieuwe onderdelen en wat ze aanbevelen om te vervangen.

Wanneer is het tijd om een dek en het frame te vervangen?

Het is tijd om het frame samen met een dek te vervangen als je problemen hebt met de fundering. Controleer je buitenruimte op tekenen van achteruitgang om erachter te komen of je moet investeren in een volledig nieuw dek.

1. Het Frame Is Niet Structureel Sterk

Vervang het wiebelige oude houten dek door stevig composiet terrasplanken als de liggers en ondersteuning hun integriteit hebben verloren. Als je alleen het oppervlak vervangt, zul je uiteindelijk de fundering moeten vervangen. Vervang alles in één keer om tijd en geld te besparen op de lange termijn.

2. De Fundering Voldoet Niet Aan Bouwvoorschriften

Een scheef dek is onhandig, maar het is ook een bedreiging voor je veiligheid en een potentieel juridisch geschil als iemand gewond raakt op jouw terrein. Als gevolg hiervan hebben veel gemeenten hun normen voor deconstructie van dekken aangescherpt om lokale bouwwetten voor vergunningen te volgen. Als je een oud deksysteem hebt, is het misschien het beste om de hele fundering opnieuw te doen in plaats van aan te nemen dat het voldoet aan de code.

Moet u uw terras repareren of vervangen?

3. Je wilt het materiaal of ontwerp van het dek veranderen

De structuur van je buitenruimte moet het materiaal van het oppervlak dragen. Als je je houten dek vervangt door houtcomposiet, moet je mogelijk een nieuwe fundering installeren om het gewicht van de dekplanken te ondersteunen. Je moet ook het frame opnieuw ontwerpen als je de vorm van je dek wilt veranderen of het verder de tuin in wilt uitbreiden.

4. De Houten Planken Zijn Verrot of Versleten

Tenzij je het dekoppervlak al eens hebt vervangen, is het waarschijnlijk even oud als de fundering. Als je overweegt alleen de houten panelen te vervangen, bedenk dan dat je mogelijk het hele systeem moet veranderen in de komende paar jaar. In plaats van nu alleen het oppervlak te vervangen om het later te verwijderen en alles opnieuw te plaatsen, haal het maximale uit je dek door te investeren in een volledig bijgewerkte buitenruimte en beide tegelijkertijd te vervangen.

Kan ik mijn houten dek vervangen door composiet?

Ja, composiet hout is een uitstekende vervanging voor je houten dek. Dit materiaal is lichter en duurzamer dan natuurlijk hout. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van composiet hout voor je gevelbekleding.

1. Milieuvriendelijk

Natuurlijk hout is een van de meest ecologische materialen voor je huis omdat het volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar is. In plaats van een nieuwe boom om te hakken om houten dekken te maken, bevat composiet hout gerecyclede vezels van dit biologisch afbreekbare materiaal. Fabrikanten van composiethout houden rekening met het welzijn van het milieu, bevorderen de gezondheid en veiligheid van mensen en ontwikkelen de wereldeconomie.

Composiet houten panelen bevatten 95% gerecyclede materialen, zoals teruggewonnen houtvezels en plastic flessen. Tijdens het ingenieursproces van composiethout produceren fabrikanten minder afval, besparen ze energie en besparen ze tijd. Een jaarlijkse audit door een externe partij zorgt ervoor dat de bedrijven die composiethout produceren, voldoen aan richtlijnen voor gezondheid, veiligheid en milieu.

2. Makkelijk te Installeren

Als je een nieuw dek nodig hebt, moet je een materiaal vinden dat weinig onderhoud vergt en eenvoudig in elkaar te zetten is. Composiet houten dek tegels van NewTechWood klikken in elkaar als puzzelstukjes, en je kunt hun ontwerp en patroon kiezen terwijl je ze installeert.

De afwerkingselementen voor dekken van je composiet houten panelen bevatten alles wat je nodig hebt om je dekvervanging soepel te laten verlopen. Dekfascia-planken verbergen de liggers eronder en creëren een rand voor het dek onder het oppervlak. Zelfklevende, waterdichte liggerband en eindkappen beschermen de balken en planken tegen vochtschade. De set bevat ook een wax pen die krassen in je natuurlijke hout of composiet planken repareert.

Moet u uw terras repareren of vervangen?

3. Veelzijdig Ontwerp

Klassieke composiet houten dekplanken komen met verschillende kleuropties en toevoegingen. Je kunt deze planken gebruiken om een nieuw dek of trap te installeren voor een strakke, moderne uitstraling. Na het kiezen van een kleur voor composiet dek, kun je je dek versieren met deze decoraties:

 

  • Tuinplantenbakset: Een composiet houten plantenbak klikt op zijn plaats met je dek tegels, zodat je ze overal in je achtertuin kunt plaatsen. Je zou er een zandbak van kunnen maken voor de kinderen, of je zou hem met aarde kunnen vullen en een minituin van composiet kunnen maken. Plaats de plantenbak als onderdeel van je dek, of omring hem met synthetisch gras of steen.
  • Tuinvoeder: Composiet houten vogelvoeders zijn duurzamer dan hout en milieuvriendelijker dan plastic buizen. Deze mooie toevoegingen aan je huis zijn bestand tegen harde weersomstandigheden, zodat je ze het hele jaar buiten kunt laten staan.

 

4. Weinig Onderhoud

Dit milieuvriendelijke materiaal is bestand tegen buigen, barsten, kromtrekken of splijten, dus je hoeft je dek niet herhaaldelijk te sealen of te beitsen. Het in elkaar grijpende systeem van deze tegels staat ook een goede waterafvoer toe voor een gezond, langdurig oppervlak, en roestvrijstalen schroeven beschermen tegen corrosie.

Naast panelen en tegels zijn composiet houten dekbalustrades bestand tegen splijten, zodat je ze veilig kunt gebruiken terwijl je de trap opgaat. In plaats van ze te beitsen of af te werken, hoef je ze alleen maar met een slang en borstel te wassen om hun kwaliteit te behouden.

Moet u uw terras repareren of vervangen?

5. Duurzaam

Terwijl de gemiddelde levensduur van een houten dek enkele decennia is, kan composiet hout nog langer meegaan. Composiet houten terrasplanken zijn vrij van deze veelvoorkomende problemen die natuurlijk hout in de loop van de tijd ondervindt:

 

  • Verkleuring: Houten panelen verliezen hun kleur door overmatige blootstelling aan UV-stralen en vocht. Je kunt de leeftijd van hout vertellen aan de hand van de verouderde, versleten kleur. Composiet houten dekplanken zien er tientallen jaren als nieuw uit en behouden hun oorspronkelijke tint in alle soorten weer.
  • Splijten: Met composiet houten dekken zijn je handen en voeten veilig voor splinters. In tegenstelling tot houten planken die na een decennium barsten, behoudt composiet hout zijn integriteit dankzij de duurzame plastic vezels.
  • Rot en schimmel: Te veel water op houten dekken kan leiden tot de ophoping van schimmel en rotten van de planken. Omdat composiet hout bestand is tegen vocht, zul je geen schimmel of meeldauw vinden in je nieuwe buitenruimte.

 

Hoe vervang je een oud dek door composiet terrasplanken?

Hoewel je een professional kunt inhuren, is het vervangen van een oud houten dek door composiet relatief eenvoudig. Zorg ervoor dat je de panelen of tegels en de afwerkingsmaterialen hebt ontvangen voordat je begint. Je moet ook deze materialen bij de hand hebben om je te helpen tijdens de installatie:

 

  • Krijt
  • Handschoenen
  • Rolmaat
  • Rubberen hamer
  • Ademhalingsbescherming
  • Lange mouwen
  • Veiligheidsbril

 

De methode die je gebruikt om je composiet houten dek te installeren, hangt af van de fundering. Mogelijk moet je ook de trappen en de leuning bouwen zoals vereist. Volg deze stappen om een naadloze vervanging van je buitenruimte te garanderen.

Moet u uw terras repareren of vervangen?

1. Het creëren van een stevige fundering voor je dek

Je moet vermijden om dekmaterialen op gras te installeren omdat schimmelgroei veel voorkomt in de grond en deze grond doorgaans onstabiel is. Overweeg in plaats daarvan de volgende criteria om de juiste fundering voor deze buitenruimte te ontwikkelen:

 

  • Droge gebieden: Bij het bekijken van je tuin, probeer je dek te installeren op een plek met voldoende zonlicht. Overmatig natte gebieden, vooral plekken met stilstaand water of lager gelegen gebieden, kunnen de fundering van je composiet houten dek beschadigen.
  • Lege ruimtes: Boomwortels kunnen zich ten minste enkele meters uitstrekken vanaf de stam. Houd de fundering van je dek weg van boomwortels die mogelijk je composiet houten dek kunnen beschadigen.
  • Effenen van de grond: Het oppervlak waarop je je dek wilt leggen, moet vlak zijn om de dekplanken goed te ondersteunen. Creëer een vlakke ruimte voor je houten platform door de grond te graven en te ploegen voordat je een betonnen fundering legt.
  • Stevige basis: Zodra je het oppervlak hebt geëgaliseerd, kun je een stevige basis creëren van beton, grind of stevig aangestampt zand. Verwijder al het meubilair en andere objecten uit je achtertuin voordat je dekplanken op je bestaande betonnen terras installeert. Druk het oppervlak af met een hogedrukreiniger om al het vuil en puin te verwijderen en laat het drogen.
  • Goede ventilatie: Als je composiet houten dekplanken gebruikt, moet je zorgen voor voldoende luchtcirculatie onder de tegels. Zorg voor minstens een 40 millimeter ruimte tussen het dek en het beton.

 

Voordat je dekplanken installeert op een gloednieuw dek, volg deze richtlijnen voor het opzetten van een veilige fundering en het installeren van elk gedeelte van je dek:

 

  • Het maken van de caissons: Om waterdichte kamers voor je fundering te ontwikkelen, graaf je gaten en giet je beton in de gaten. Wacht een dag tot het beton uithardt voordat je verder gaat.
  • Installeren van een draagbalk en balken: Verbind de draagbalk met het huis met behulp van een waterpas. Bevestig de paalankers op de caissons en bevestig de palen op de ankers. Monteer de middenbalk en de paalhouders, samen met een eindbalk.
  • Bevestigen van de liggerhangers: Installeer liggerhangers met het bouwhout elke 6″ langs de eindbalk en de draagbalk. Bevestig de liggers in de rekken met spijkers en controleer regelmatig of de panelen waterpas, loodrecht en vierkant zijn.

Moet u uw terras repareren of vervangen?

2. Het instellen van dek tegels en planken op een vlak oppervlak

 

Betonnen terrassen voldoen aan de code en vormen een duurzame basis voor je composiet houten tegels en planken. Je kunt snel je composiet houten dek installeren en je leefruimte vernieuwen. Zorg ervoor dat je terras vlak en waterpas is voordat je begint.

Hier zijn de stappen voor >het installeren van een dek op beton en andere vlakke oppervlakken:

 

 

 

 

  • Meet de afmetingen: Bepaal de lengte en breedte van het beton om te bepalen hoeveel tegels of planken je moet bestellen. Je moet de composiet stukken mogelijk op maat snijden om over ongelijke ruimtes te passen of rond obstakels. Overweeg er een paar extra te bestellen voor het geval van onbedoelde schade tijdens het installatieproces.
  • Leg en klik tegels: Composiet houten tegels en panelen hoeven niet te wennen aan de omgeving zoals natuurlijk hout. Werk vanaf de buitenrand van je dek naar het midden toe. Klik de tegelstukken als een puzzel in elkaar met je handen, of gebruik een rubberen hamer voor betere ondersteuning.
  • Bevestig composiet dekpanelen: Als je planken gebruikt in plaats van dek tegels, kun je ze verbinden met verborgen bevestigingssystemen. Het T-Clip verborgen bevestigingssysteem geeft ongeveer 1/4″ ruimte tussen de planken, terwijl het Mini Gap systeem een ruimte van 1/16″ geeft. Als je ervoor kiest om composiet dekplanken met schroeven te installeren, bevestig dan twee schroeven in elke ligger en houd ze minstens 1,5″ van de rand.
  • Snijd tegels of planken indien nodig: Als je ongelijke ruimtes of obstakels op je betonnen oppervlak hebt, snijd dan de tegels voor de juiste pasvorm. Markeer het stuk waar je moet snijden met wit krijt en gebruik een zaag om langs de lijn te snijden. Schuur de gesneden kant voor een glad oppervlak.
  • Installeer de afwerking: Afwerking geeft je buitenruimte de finishing touch en voorkomt struikelen over de rand. Installeer de afwerking voor de rechte gedeelten, evenals voor de buiten- en binnenhoeken. Stem de kleur van je afwerking af op de rest van je dek.
  • Plaats de leuning: Om de leuningen in te stellen, markeer de ruimtes waar je elke paal zult plaatsen. Snijd en installeer de palen op een vlak oppervlak en plaats de huls bovenop de bevestiging. Na het boren van gaten voor de paalbeugels, snijd de leuning en schroef de paalkappen erop wanneer alle beugels op hun plaats zitten.

Hoeveel kost het om een houten dek te vervangen door composiet?

De prijs van het installeren van een gloednieuw composiet houten dek is betaalbaar vanwege de beschikbaarheid en de eenvoudige installatie. Je kunt je budget aanpassen door rekening te houden met deze factoren die van invloed zijn op de kosten om een houten dek te vervangen door composiet.

1. De grootte van je dek

Voordat je offertes zoekt of je benodigdheden koopt, moet je overwegen hoeveel ruimte je nodig hebt voor je dek. De meeste terrasdelen worden verkocht per vierkante voet, dus bepaal hoe groot je dek is om de kosten te schatten. De grootte van deze ruimte bepaalt hoeveel materiaal je nodig hebt en hoe lang het project zal duren, wat beide van invloed is op de prijs.

Moet u uw terras repareren of vervangen?

2. Arbeidskosten

Als je een gloednieuw dek gaat bouwen, wil je misschien een aannemer inhuren om het oude oppervlak te verwijderen. Dit proces omvat het verwijderen van de oude liggers en balken en het afvoeren van het afval. Of je nu besluit om je oude dek zelf te verwijderen of uit te besteden, je moet een lokale aannemer raadplegen om te bepalen of de kosten de moeite waard zijn.

Aannemers zullen meestal een arbeidsvergoeding opnemen samen met de kosten van de dekmateriaal. Composiet hout is eenvoudig te installeren, dus je kunt geld besparen door het zelf te doen. Als je hulp nodig hebt bij het vervangen van het oppervlak, kun je de installatievideo’s op onze website raadplegen om je onderweg te helpen.

3. Schadeherstel

Composiet houten dekplanken zijn onderhoudsarm, dus hoewel je een hoge initiële kostprijs voor een nieuw dek moet betalen, bespaar je op reparaties op de lange termijn. Hier zijn enkele vervangingen die je zou moeten doen in je natuurlijke houten panelen, van duurste tot minst dure:

 

  • Herstel van dekkingsleuning: De kosten voor het repareren van de dekkingsleuning kunnen variëren van enkele honderden dollars tot enkele duizenden dollars, afhankelijk van de houtsoort en de complexiteit van het project.
  • Rotreparaties: Het vervangen van verrotte houten panelen kost enkele honderden dollars, inclusief materialen en arbeidskosten. Je kunt ontdekken dat de oorzaak van het teveel aan vocht een ernstiger probleem is, zoals sanitaire of afvoerproblemen, wat ook geld kost om te repareren.
  • Verankering van dektrappen: Als de houten panelen structureel geluid zijn, kun je losse treden verankeren voor enkele honderden dollars, afhankelijk van het aantal treden.
  • Schimmelproblemen: Om je dek krachtig te wassen en schimmel te verwijderen, rekent een professional doorgaans enkele honderden dollars, inclusief reinigingskosten. Je zou een hogedrukreiniger voor een fractie van die prijs per dag kunnen huren.
  • Ongediertebestrijding: Bij het inspecteren van je natuurlijke houten dek kun je termieten of andere insecten opmerken. Je zou een ongediertebestrijdingsspecialist kunnen inhuren om je houten platform voor minder dan honderd dollar te inspecteren.
  • Uitstekende spijkers en schroeven: De kosten voor het vervangen van roestige of uit de plaats geraakte hardware hangen af van de hoeveelheid die je nodig hebt. Aannemers rekenen je een paar cent voor elke schroef of spijker die ze moeten vervangen. Als je dit project zelf oppakt, hoef je alleen te betalen voor de schroeven.

 

4. Onderhoud

Omdat composiethout langer meegaat dan natuurlijk hout, hoef je niet zoveel geld uit te geven aan reparatiekosten. Natuurlijk hout moet minstens eenmaal per jaar worden afgedicht en geverfd, wat enkele duizenden dollars kan kosten als je het professioneel laat doen. Laat een professional oudere dekken inspecteren.

Je kunt composiethout afdichten om krassen of minimale vlekken te voorkomen, maar je hoeft veel minder vaak een afdichtmiddel aan te brengen. Houd er rekening mee dat je het minstens een keer per jaar moet wassen, vegen en reinigen en het moet controleren op tekenen van schade.

Moet u uw terras repareren of vervangen?

Vind het Beste Dekmateriaal met NewTechWood

Bij NewTechWood zijn we gespecialiseerd in milieuvriendelijke, onderhoudsarme composiet dekmateriaal. Onze dektegels en panelen zijn eenvoudig te installeren door ze op een zonnige middag in elkaar te klikken. Onze kits worden geleverd met verborgen bevestigingsmiddelen en afwerkingsproducten om je houten oppervlak te beschermen tegen vlekken en krassen.

Blader door ons assortiment composiet dekplankentegels,  en planterkits om een nieuwe esthetiek voor je buitenruimte te vinden. Neem online contact met ons op of bel 1-866-728-5273 voor meer informatie over het vervangen van je oude houten dek met materialen met UltraShield®-technologie.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.