Close
Country

Vragen om jezelf te stellen

light ptio

Het toevoegen van een nieuw terras aan je huis is een verbetering van de levensstijl waar het hele gezin van geniet. Of je nu een klein terras ontwerpt voor een kleine ruimte of een buiten leefruimte groot genoeg voor de grootste familiebijeenkomst, stel jezelf wat vragen om nog meer plezier te beleven aan je nieuwe ruimte.

 

1. Hoe wordt je nieuwe terras gebruikt?

Een rustig terras in de stad? Zwembadterras? Grote buitenevenementen met buren en vrienden?

Een terras kan vredig en stil zijn, verborgen voor de wereld, of het kan het middelpunt zijn van het gezinsleven. Overweeg hoe je terras gebruikt zal worden en door wie: rustige diners bij kaarslicht of het hele gezelschap voor een grote barbecue? Plan de juiste ruimte voor het meest effectieve gebruik voor jou.

 

2. Waar wordt het composiet terras geplaatst?

  • Wil je een zonnige ruimte of schaduw om dingen koel te houden? Waar gaat de zon op en onder, en waar ontvangt het terras het meeste of minste zonlicht op basis van jouw voorkeuren?
  • Een terras dicht bij het hoofdhuis is makkelijker te bedraden voor elektriciteit, verlichting, beveiliging, en die elektrische barbecue spit groot genoeg om een ​​zijstuk rundvlees te roosteren.
  • Een deur direct vanuit huis naar het terras maakt het makkelijker om in de keuken voor te bereiden en op het terras te serveren.
  • Een terras dat zon en schaduw biedt, wordt meer gebruikt op basis van persoonlijke voorkeur.

hond op terras

 

3. Wat zijn de totale eigendomskosten (TCO) van je terras?

Een traditioneel houten terras vereist kosten voor materialen en constructie aan het begin.

Na de bouw vereist het houten terras elke paar jaar een laag beits en een laag afdichtmiddel. Echt hout is ook vatbaar voor houtrot, meeldauw en schimmel die moeilijk, tijdrovend en kostbaar kunnen zijn om te repareren.

Onthoud dat een houten terras regelmatig, soms kostbaar onderhoud vereist in de loop der jaren. Bereken de totale eigendomskosten (TCO) voor de levensduur van elk terras dat je van plan bent te installeren.

Overweeg het gebruik van kwalitatief hoogwaardig composiet terras gemaakt van gerecyclede, hoogwaardige kunststoffen en houtvezels die anders in onze overvolle vuilnisbelten zouden belanden.

Composiet terras is duurzaam, aantrekkelijk, laag op de onderhoudsmeter, gemakkelijk te installeren, gemakkelijk te genieten, of het nu gaat om een intieme balkonruimte met uitzicht op de stad, of een groot terras rond het achtertuinzwembadoase, tel de TCO van je terras op voor het beste rendement op je investering in je huis.

 

4. Wie gaat het terras installeren?

De materialen zijn één kost; het omzetten van die materialen in een aantrekkelijk terras dat jouw visie vastlegt, is een andere cruciale beslissing.

Een stick-built terras vereist zeer bekwame timmerlieden die je ruwe schets van hoe je wilt dat je terras eruitziet, kunnen lezen. Dat soort expertise is erg prijzig, dus als bouwkosten een belangrijke overweging zijn, overweeg dan om je droomterras zelf te bouwen.

Zoek naar composiet terras dat een veilig, eenvoudig te gebruiken kliksysteem gebruikt om je terrasplanken op hun plaats te houden. Composiet terras kan ook op maat worden gesneden met naadloze eindkappen voor een professionele afwerking tegen een veel lagere kostprijs.

pool on deck

 

5. Planken of tegels? Het is aan jou.

Als je een ruimte ontwerpt met stijl en duurzame elegantie in gedachten, overweeg dan exterieur composiet tegels gemaakt van duurzame, onderhoudsarme composiettegels in verschillende tinten en afwerkingen. Deze tegels zijn perfect voor kleinere ruimtes zoals balkons of patio’s.

Als je droomterras zich uitstrekt naar de achtertuin, kunnen planken gemaakt van duurzame, hoogwaardige gerecyclede kunststoffen en houtvezels eenvoudiger zelf te installeren zijn, terwijl je meer dek krijgt met minder stukken, waardoor het bouwproces wordt vereenvoudigd.

Het is aan jou als het gaat om kleur, textuur en visuele aantrekkingskracht, dus laat je verbeelding de vrije loop voordat je precies beslist hoe je dat nieuwe terras eruit wilt laten zien.

 

6. Wat dacht je van leuningen, trappen en andere accenten voor het dek?

Plan je terras tot in het kleinste detail.

Wat voor soort leuningen heb je nodig? Is het dek verhoogd? Met toegang via een buitentrap? Zullen die trappen bestand zijn tegen het weer en de slijtage van een druk gezin dat het hele jaar door van hun buiten “kamer” geniet?

Neem even de tijd om je het afgewerkte terras voor te stellen, met leuningen voor veiligheid en beveiliging, trapbomen die bestand zijn tegen zwaar gebruik, weerbestendige materialen om de kosten en tijd van onderhoud te verminderen – heb een duidelijk beeld van je perfecte terras voordat de bouw begint.

Vooruit plannen, je “terrasbouw” budget opstellen, je opties en “must-haves” afwegen voordat je begint, levert het terras op dat je altijd al hebt gewild – het terras waar je jarenlang van zult genieten.

medium patio with flower box

 

7. Is het de moeite waard om rond te kijken?

De kosten van terrassen variëren sterk. Net als de kwaliteit.

Als je van plan bent een terras te ontwerpen met behulp van composietmaterialen, kijk dan rond en overweeg niet alleen de kosten per vierkante meter. Natuurlijk kun je een paar dollar besparen door een lagerwaardig hout of composiet te gebruiken, maar zal je er over vijf jaar nog steeds van houden?

Kwaliteit, duurzaamheid, eenvoudige installatie, laag onderhoud en 100% recyclebaar maken hoogwaardige composiet terrasplanken, leuningen, trappen, composiet gevelbekleding – zelfs stijlvolle plantenbakken – de eenvoudige, kosteneffectieve oplossing voor al je terrasbeslissingen.

Ontdek meer over de composietproducten van NewTechWood

 

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.