Close
Country

Bescherm uw terras van composiet: Tips om uw terras het hele jaar door nieuw te houden

deck in the sun

Een terras is meer dan alleen een verlengstuk van je leefruimte.

Het is de entree naar je huis waar lange en vreugdevolle uren worden doorgebracht met vrienden en familie. Om die reden moet je terras het hele jaar door in perfecte staat zijn.

Veel huiseigenaren geven de voorkeur aan composiet terrasplanken omdat ze duurzaam zijn, niet splinteren, en – nog belangrijker – weinig onderhoud vereisen. Bovendien zijn NewTechWood composiet terrasplanken verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen om aan de voorkeuren van elke klant te voldoen.

 

Gemakkelijke Tips voor Onderhoud van Composiet Terrasplanken

Hoewel composiet terrasplanken duurzaam zijn, is het raadzaam om ze regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Je kunt toch niet comfortabel op een vies terras zitten, toch?

Hier zijn zes eenvoudige manieren om de schoonheid van je terras te behouden:

 

1. Ruim Voedselresten Direct Op

terras patio

De composiet terrasplanken van NewTechWood zijn ontworpen om de groei van schimmels en meeldauw die allergieën kunnen veroorzaken en ziekten kunnen verspreiden, te weerstaan. Om te gedijen, heeft schimmel een constante toevoer van vocht, zuurstof en organisch voedsel nodig.

Hoewel schimmel niet op het composiet kan groeien, zal het overleven op voedselresten en andere organische materialen die je op het terras achterlaat.

Door het oppervlak van je terras schoon en goed afwaterend te houden, voorkom je de groei van deze schadelijke schimmels.

 

2. Gebruik Geen Schoppen of Scherpe Randen om Sneeuw te Verwijderen

besneeuwd terras

Gedurende het winterseizoen hebben veel huiseigenaren moeite om sneeuw van hun terrassen te scheppen. Hoewel dit noodzakelijk is, zal het gebruik van schoppen het oppervlak van het composiet terras etsen en mogelijk permanente schade veroorzaken.

Gebruik in plaats van een schop calciumchloride om ijs en sneeuw van je terras te verwijderen. Het is gemakkelijker en veiliger voor je terras.

3. Voorkom Tannines

rood terras

Tannines vormen zich meestal wanneer organisch materiaal vast komt te zitten tussen de kieren van een terras. Hierdoor kan water zich eronder gaan ophopen.

Je kunt gemakkelijk de kans op tannines op je terras verminderen door de kieren schoon te maken met een zachte bezem, spatel of slang.

 

4. Wees Extra Voorzichtig met Vuur

vuur terras

Composiet staat erom bekend warmte vast te houden. Dit betekent dat directe of indirecte bronnen van vuur, zoals barbecuegrills, vuurkorven en openhaarden, het oppervlak van je composieten terras kunnen beschadigen.

Zorg ervoor dat er geen vuurbron in de buurt van je terras is.

 

5. Verwijder Olie- en Vetvlekken Direct

Vaak worden composiet terrassen geleverd met garantie. Je kunt echter je garantie teniet doen als je olie- en vetvlekken niet schoonmaakt.

Gebruik voor het effectief reinigen van dit soort vlekken een zachte, niet-metalen schrobborstel en wat warm zeepsop. Je kunt ook bij NewTechWood informeren naar de juiste producten om te gebruiken. We helpen je graag.

 

6. Inspecteer Je Terras

Plan minstens één of twee keer per jaar een inspectie van je terras en let op scheuren, losse planken, schimmelgroei, losse schroeven, uitstekende spijkers, gespleten planken en eventuele andere problemen die reparatie vereisen.

Met NewTechWood composiet terrasplanken hoef je je echter geen zorgen te maken over problemen zoals schimmelgroei, scheuren en termieten.

 

Onderhoud van Composiet Terrasplanken Gemakkelijker Gemaakt met NewTechWood UltraShield Naturale

gezellig terras

Voor duurzaamheid en prestaties kun je altijd vertrouwen op NewTechWood UltraShield Naturale. Het is gemakkelijk te onderhouden, vereist geen beits, is bestand tegen schimmel en insecten, en is verkrijgbaar in verschillende prachtige kleuren waar je gewoon dol op zult zijn. Schaf er vandaag nog een aan!

En als je je NewTechWood terras al hebt laten installeren, gebruik dan deze eenvoudige tips voor onderhoud en geniet het hele jaar door van de rustgevende zon op je terras.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.