Close
Country

Beste buitendouchevloermaterialen


Een buitendouche als onderdeel van uw zwembad is handig om af te spoelen na het zwemmen. Als u overweegt er een aan uw achtertuin toe te voegen, is het belangrijk dat u de juiste materialen kiest, vooral voor de vloer. Je wilt dat het comfortabel, mooi en duurzaam is. Als dat niet het geval is, kunt u niet optimaal genieten van uw installatie. Hoewel er een aantal opties beschikbaar zijn, waaronder natuurlijk hardhout, keramische tegels en beton, is composiet terrasplanken misschien wel de beste keuze voor uw project. Composieten zijn gemaakt van een combinatie van natuurlijke houtvezels en gerecycled plastic en bieden een aantal voordelen die ze ideaal maken voor een buitendouchevloer. Lees verder voor meer informatie over waarom.

Waarom composietmaterialen het beste werken voor buitendouches

Een doe-het-zelf-project voor een buitendouchevloer wordt snel, eenvoudig en vrijwel onderhoudsvrij als u composietvloeren of composiet terrastegels. Hier zijn slechts enkele redenen waarom u ze zou moeten overwegen:

  • Vochtbestendig: Omdat het is gemaakt van plastic, biedt composiet terrasmateriaal een sterkere waterdichtheid dan de meeste natuurlijke houtsoorten. Dit betekent dat het niet onderhevig is aan schade door zwelling en krimp als gevolg van vochtopname. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over schimmelgroei, die problemen kan veroorzaken met houten vloeren buitenshuis.
  • Stijlvolle opties: Als u de uitstraling wilt hebben van een teakhouten buitendouchevloer of een andere houtsoort, kan composiet dit naast alle andere voordelen bieden. Deze materialen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen met unieke houtnerfpatronen en kleuren die passen bij vrijwel elk type uitstraling dat u voor uw ruimte wilt. Composiet kan er net echt uitzien, zonder al het gedoe dat daarmee gepaard gaat.
  • Eenvoudige installatie: Composiet maakt ook de beste buitendouchevloeren omdat het eenvoudig te installeren is. Of je nu gesneden planken of tegels gebruikt, deze vereisen geen extra werk vergeleken met andere materialen.
  • Weinig onderhoud: Het beschermen van hout tegen vocht, UV-blootstelling en schimmel betekent dat het regelmatig verzegeld, bevlekt en gereinigd moet worden. Aan de andere kant zijn composiet terrasplanken al afgedicht tegen vocht, zijn ze bestand tegen verkleuring in direct zonlicht en laten ze geen schimmelgroei toe. Hierdoor hoeft u niet veel tijd te besteden aan het in goede staat houden van uw douchevloer.
  • Verbeterd comfort: Misschien brengt u niet zoveel tijd door in uw buitendouche als in uw badkamer, maar het is belangrijk dat u zich comfortabel voelt terwijl u deze gebruikt. Composietmaterialen zijn niet gevoelig voor splinters of scheuren en houden minder warmte vast. Dit betekent dat u er met blote voeten op kunt staan, zonder dat u bang hoeft te zijn dat u uw voeten bezeert.

Vertrouw op NewTechWood voor uw project

Het installeren van composietmaterialen is een van de beste ideeën voor buitendouchevloeren bij het plannen van uw project. NewTechWood is marktleider met alle professionele expertise die nodig is om u te helpen de ideale oplossing voor uw behoeften te vinden. We hebben een breed scala aan producten, waaronder composiettegels, waarmee u uw buitendouche eenvoudig, betaalbaar en precies kunt maken zoals u dat wilt. Met onze hulp kunt u de douche in de achtertuin krijgen die u altijd al wilde hebben, en er zeker van zijn dat deze nog lange tijd hetzelfde niveau van comfort en prestaties zal blijven bieden.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over alles wat we voor u kunnen doen.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.