Close
Country

Hoe roestvlekken uit composiet terrasplanken te verwijderen


Een van de beste eigenschappen van composiet terrasplanken is dat ze zo ontworpen zijn dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. In tegenstelling tot hout hoeft u uw zomers niet te besteden aan het aanbrengen van kit of het vervangen van onherstelbaar bevlekte planken.

Dat wil echter niet zeggen dat composiet terrasplanken niet vuil zullen worden. Er zal af en toe vuil ophopen en soms kunt u zelfs last krijgen van roestvlekken. Hoewel composiet terrasplanken ongelooflijk goed bestand zijn tegen vlekken – wat ook een reden is waarom mensen dit verkiezen boven hout – kunnen er nog steeds vlekken ontstaan als de planken te lang aan roest worden blootgesteld.

Dit komt het meest voor als u metalen meubels gebruikt die het hele jaar door op het terras blijven staan. Na verloop van tijd en bij regen kunnen resten van roestend meubilair in het terras terechtkomen. Wanneer u het meubilair vervolgens verplaatst, vindt u mogelijk roestvlekken op de plaats waar de poten rustten.

Omdat u niet wilt dat deze vlekken uw mooie terras beschadigen, hebben we deze handleiding opgesteld om u te helpen roestvlekken uit composiet terrasplanken te verwijderen.

Wat u niet moet doen

U zult online allerlei soorten advies zien over het verwijderen van roestvlekken uit composiet terrasplanken, maar wees voorzichtig met welke weetjes u moet gebruiken.

Vermijd in het algemeen het reinigen van uw terras met agressieve chemicaliën. Deze omvatten bleekmiddel, toiletpotreiniger en WD-40. Deze producten kunnen zelf vlekken achterlaten, van heldere vlekken tot blauwe vlekken tot bleekvlekken. Erger nog, ze kunnen het oppervlak van de terrasplanken etsen, waardoor ze na verloop van tijd gevoeliger kunnen worden voor schade.

Begin met afwasmiddel en water

Omdat composiet terrasplanken bestand zijn tegen vlekken, zult u vaak merken dat de vlek helemaal geen vlek is, maar dat er alleen resten op het oppervlak van het materiaal achterblijven. Als u een roestvlek vindt, gebruik dan wat afwasmiddel, water en een scrubber. Als de roestvlek zichtbaar wordt, spoel het schuim dan weg en geniet van het resultaat.

Probeer azijn of citroensap gemengd met water

Azijn en citroensap zijn milde zuren die uw terrasplanken niet beschadigen, maar ze kunnen wel helpen bij het verwijderen van hardnekkigere roestvlekken. Meng een van beide in een half-om-half-oplossing met water, spuit het vervolgens op de vlek en wacht ongeveer 10 minuten. Gebruik een schuurspons om de roestvlek te verwijderen en spoel vervolgens af. Bij hardnekkige vlekken kunt u dit proces indien nodig herhalen.

Zuurstofreiniger in poedervorm kan helpen

Als u voor uw wasgoed zuurstofgebaseerde reinigingsmiddelen gebruikt, kunt u dit ook op uw terras proberen om een roestvlek te verwijderen. Maak de vlek eerst vochtig met een beetje water. Giet vervolgens een deel van het poedervormige product op de vlek. Gebruik een borstel of schrobmachine om de vlek te schrobben en spoel de reiniger vervolgens weg.

Als al het andere faalt, is het tijd om het terras krachtig te wassen

Powerwashing zou uw laatste redmiddel moeten zijn. Als de waterdruk te hoog is, kunt u de planken ernstig beschadigen. Maar als de bovenstaande methoden niet werken om een roestvlek te verwijderen, kun je het proberen, maar zorg ervoor dat je de onderstaande tips opvolgt.

  • Gebruik een mondstuk met waaiertip – geen jets, roterende mondstukken of andere soorten mondstukken. Fans zorgen ervoor dat je een klein plekje niet met te veel waterdruk besproeit.
  • Houd tijdens het werken het mondstuk op veilige afstand van het oppervlak van het dek. Begin met het mondstuk op ongeveer een voet afstand van de planken. Als de waterdruk niet te hoog is, kunt u het mondstuk mogelijk tot wel vijftien centimeter van het dekoppervlak verplaatsen.
  • Spuit altijd in dezelfde richting als de planken. Dit zou moeten helpen scoren te voorkomen, omdat je met de stroom mee beweegt in plaats van ertegen.
  • Pas je hogedrukreiniger zo aan dat deze niet hoger is dan 1.500 PSI om scoren en schade aan je deck te voorkomen.

In de meeste gevallen hoeft u niet te hard te werken om roestvlekken te verwijderen van terrasplanken gemaakt door NewTechWood. Onze producten zijn gemaakt om alles aan te kunnen wat de elementen te bieden hebben, inclusief roestvlekken. Als u meer wilt weten over onze composiet terrasplanken, neem dan gerust contact met ons op — of bekijk deze tips!

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.