Close
Country

Hoe composiet terrasplanken te bevestigen


Een van de grote voordelen van composiet terrasplanken is dat het een doe-het-zelfvriendelijk installatieproces is, dat relatief snel en eenvoudig kan worden voltooid zonder een hoge mate van gespecialiseerde expertise. Composiet terrasplanken kunnen meestal worden bevestigd, geïnstalleerd en vastgezet met behulp van gewone gereedschappen in het hele huishouden (of gereedschap dat gemakkelijk te verkrijgen is), en de “weekendklusjesman” kan een paar dagen besteden aan het installeren van een nieuw terras terwijl hij een hoge mate van kwaliteit bereikt.

Een van de grootste zorgen bij de installatie van composiet terrasplanken is de vraag hoe composiet terrasplanken moeten worden bevestigd, omdat er verschillende unieke factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Hoewel geen van deze een onoverkomelijk obstakel vormt, is het belangrijk om de unieke aspecten van het bevestigen van composiet terrasplanken te begrijpen, zodat u de kwaliteit en esthetiek van uw terras kunt behouden terwijl u de componenten op de juiste manier installeert.

Een van de belangrijkste factoren bij de installatie van composiet terrasplanken is het gebruik van verborgen bevestigingsmiddelen, om een strak uiterlijk te verkrijgen zonder zichtbare schroeven of andere bevestigingsmiddelen. In dit artikel zullen we ons concentreren op het bevestigen van verborgen schroeven van composiet terrasplanken, waarbij we het benodigde gereedschap en het proces in het algemeen beschrijven.

Eerste stappen voor het installeren van composiet terrasplanken

Voordat u composiet terrasplanken installeert, moet u ervoor zorgen dat u over het juiste gereedschap en materiaal beschikt. Deze omvatten:

  • Dekclips (het belangrijkste onderdeel dat nodig is voor verborgen terrasbevestiging. Dekclips glijden in de groeven van elke composiet terrasplank, waardoor bevestiging aan de zijkant of onderkant van het terras mogelijk is, en niet op het zichtbare oppervlak, waardoor de naadloze, strakke uitstraling waar composiet terrasplanken bekend om staan)
  • Krijt (alleen wit krijt – gekleurd krijt zal composiet terrasplanken permanent bevlekken)
  • Veiligheidsbril
  • Meetlint
  • Timmermansplein
  • Cirkelzaag
  • Boren
  • Decoupeerzaag
  • Verstekzaag

Bovendien is het van cruciaal belang om er zeker van te zijn dat uw terrasinstallatie in overeenstemming is met de plaatselijke bouwvoorschriften. De meeste bouwvoorschriften vereisen goedkeuring voor ‘permanente constructies’, gedefinieerd als constructies die aan de grond zijn verankerd of aan een huis zijn bevestigd – wat bijna elk dek zal zijn. Ga niet verder met de installatie van een terras zonder de toepasselijke codes door te nemen en ervoor te zorgen dat deze worden nageleefd.

Houd ook rekening met de omgevingstemperaturen waaraan het terras zal worden blootgesteld. Bijna elk terras zal te maken krijgen met uitzetting en krimp als gevolg van de temperatuur. Houd dus rekening met deze veranderingen in uw terrasconstructie en bevestigingsbeslissingen.

Bevestigen van composiet terrasplanken

Met de juiste materialen bij de hand bent u klaar om uw composiet terrasplanken te plaatsen. De te volgen basisstappen zijn:

  • Zorg er bij het inlijsten van het terras voor dat de afstand tussen de balken voldoet aan de plaatselijke bouwvoorschriften. De meest gebruikelijke afstand tussen de balken is 16 inch in het midden, maar u kunt ook 12 inch in het midden kiezen voor een steviger gevoel.
  • Kies waar u het “startbord” wilt installeren: bij het huis of op de buitenrandbalk.
  • Installeer een startclip om het startbord vast te zetten.
  • Begin met het installeren van uw deckclips. Dekclips moeten bij elke draagbalk in de groef aan de zijkant van de plank worden geïnstalleerd.
  • Zodra alle clips op het startbord zijn geïnstalleerd, schuift u het volgende bord naar binnen, waarbij u ervoor zorgt dat de geïnstalleerde clips stevig in de groef van het volgende bord blijven zitten.
  • Gebruik een boormachine om de clips tussen de twee planken vast te maken
  • Herhaal dit voor alle volgende planken om het kaartspel op te bouwen.
  • Gebruik een decoupeerzaag om inkepingen rond planken voor palen te zagen, zodat er ruimte overblijft voor thermische uitzetting.
  • Zodra alle planken zijn geïnstalleerd, trimt u ze op de gewenste lengte om uw terras af te werken.

Bij NewTechWood beschikken we over een uitgebreide lijn composiet terrasplanken met de bijpassende expertise. Van installatie tot onderhoud tot aanpassing achteraf: wij staan klaar om te praten over uw terrasbehoeften en eventuele vragen die u heeft over elk punt in het proces. Lees voor meer informatie onze installatiehandleiding of bekijk hier voor een installatievideo.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.