Close
Country

De vlonderplanken recht houden


How-to-Keep-Deck-Boards-Straight

 

Hoe Deckplanken Recht te Houden

Bij het leggen van een dek is het recht en vierkant houden van de planken een van de grootste uitdagingen en vereist verschillende technieken op meerdere momenten tijdens het installatieproces. In dit artikel laten we u zien hoe u een composiet dek kunt installeren en geven we tips om veelvoorkomende valkuilen te vermijden.

How-to-Lay-Deck-Boards-Straight

POST: di 21 jul, 2020Door NewtechWood

How to Keep Deck Boards Straight

HOE DECKPLANKEN RECHT TE HOUDEN

Bij het leggen van een dek is het recht en vierkant houden van de planken een van de grootste uitdagingen en vereist verschillende technieken op meerdere momenten tijdens het installatieproces. In dit artikel laten we u zien hoe u een composiet dek kunt installeren en geven we tips om veelvoorkomende valkuilen te vermijden.

How to Lay Deck Boards Straight

Hoe Deckplanken Recht te Leggen

Bij het voorbereiden van het installeren van een dek, volg deze tips voor het recht en vierkant leggen van dekplanken:

  • Laat uw planken acclimatiseren. Voordat u uw dek installeert, moeten uw planken wennen aan hun nieuwe omgeving. Leg ze recht op een vlakke ondergrond buiten in de buurt van waar uw dek zal worden geïnstalleerd. Het is absoluut essentieel dat uw planken op een volledig vlakke ondergrond liggen – anders zullen ze gaan buigen, wat uw installatie moeilijk of onmogelijk zal maken. Plaats uw planken niet op een oppervlak zoals gras of vuil, omdat deze oppervlakken in de loop van de tijd kunnen bewegen.
  • Gebruik wit krijt. Een krijtlijn is nodig om uw dekplanken correct te leggen. Zorg er echter voor dat u wit krijt gebruikt, omdat dit de enige kleur is die uw dek niet permanent zal bevlekken.
  • Voor het snijden, gebruik een scherp mes met een wolfraamcarbidepunt. Na het leggen van al uw planken, wilt u een zaag gebruiken om uw planken te snijden en een schone rand te creëren. Om ervoor te zorgen dat uw snede zo schoon mogelijk is, moet u een scherp mes met wolfraamcarbidepunt gebruiken.
  • Maak de liggers recht. U kunt uw dekplanken niet recht houden als de liggers waarop u ze installeert niet recht zijn. Zorg ervoor dat uw liggers niveau zijn om te voorkomen dat uw planken golvend worden. Om dit te doen, spant u een krijtlijn over uw liggers om eventuele liggers te vinden die te hoog zijn. Schaaf vervolgens deze hoge liggers af met een elektrische handvlakmachine. Dit klinkt misschien tijdrovend, maar het zou niet langer dan een uur of zo moeten duren.
  • Test uw schroeven. Om een composiet dek te installeren, moet u schroeven gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor composiet dekplanken. U wilt niet beginnen met het leggen van uw dekplanken en erachter komen dat de schroeven die u gebruikt uw dek beschadigen. Om deze situatie te voorkomen, test u een paar schroeven op een stuk resterend dek. Als uw schroeven uitstulpen, zoek dan een ander merk. We raden u aan een bouwmarkt of ijzerwarenwinkel te bezoeken om erachter te komen of ze schroeven aanbieden die speciaal zijn ontworpen voor composiet dekplanken. Met composietschroeven kunt u er zeker van zijn dat uw composiet dek niet wordt beschadigd en er op zijn best uitziet. Als u niet zeker weet welke schroeven werken met uw dekplanken, raadpleeg dan uw fabrikant.
  • Verwijder eventuele bestaande bekleding. U kunt uw nieuwe composietbekleding niet over bestaande bekleding installeren. Hoewel retrofits mogelijk zijn met veel composietbekledingsproducten, mag composietbekleding niet over bestaand bekledingsmateriaal worden geïnstalleerd, onder geen enkele omstandigheid.

Als u uw dek vanaf de grond opbouwt, moet u eerst de liggers construeren die uw dek zullen ondersteunen. Volg deze stappen om een betrouwbare, stevige onderbouw te construeren:

  1. Maak de funderingen. Graaf gaten met een paalgatboor voor de funderingen die de liggers zullen ondersteunen. Zodra je de gaten hebt gegraven, vul ze dan met beton. Strijk vervolgens het beton glad met een vlak. De meeste beton heeft minstens 24 uur nodig om uit te harden, maar volg zeker de instructies van de fabrikant.
  2. Installeer een draagbalk, ankers en palen. Nadat het beton is uitgehard, bevestig je een draagbalk aan de zijkant van je huis met behulp van een waterpas. Deze balk dient om het dek aan de zijkant van je huis te bevestigen. Bevestig vervolgens paalankers aan de funderingen en vervolgens 4×4 inch palen op de ankers.
  3. Installeer balken. Bevestig een middenbalk aan je paalhangers en bevestig vervolgens een eindbalk.
  4. Bevestig liggerhangers. Langs de draagbalk en eindbalk installeer je liggerhangers ongeveer elke 6 inch. Je kunt een liggermal maken van timmerhout om ervoor te zorgen dat je de hangers consistent installeert.
  5. Plaats de liggers. Markeer en snijd je liggers zodat ze van de draagbalk naar de eindbalk lopen. Plaats deze liggers in je hangers en bevestig ze vervolgens met spijkers. Controleer regelmatig de loodlijn, het niveau en de haaksheid.

Nadat alle liggers op de juiste manier zijn geplaatst, heb je een functioneel frame waarop het terras kan worden geïnstalleerd. Met composiet terrasplanken kunt u kiezen uit verschillende bevestigingssystemen om uw terras te bevestigen.

Afhankelijk van de composietplanken die u hebt gekocht, kan het bevestigingssysteem van uw terras verborgen of niet-verborgen zijn.

Verborgen bevestigingssystemen houden uw terras bij elkaar zonder een lelijke onderbreking in het uiterlijk van uw terras te veroorzaken. Ze omvatten de volgende onderdelen:

  • T-clips: Deze component dankt zijn naam aan zijn vorm, die van opzij op een “T” lijkt. In het midden is ruimte voor een schroef. T-clips zijn ontworpen om in de openingen te schuiven die zijn gemaakt door lange groeven aan de zijkant van het terras, waardoor ze onzichtbaar blijven. Wanneer u deze clips positioneert, schroeven ze in de liggers eronder en zorgen zo voor een glad, naadloos uiterlijk van het terrasoppervlak.
  • Mini-gap: Dit systeem zorgt voor een smallere opening dan u krijgt met T-clips. Ze zijn gevormd als een “Z”, waardoor ze onder een terrasplank kunnen schuiven, tussen de twee planken omhoog kunnen en bovenop de binnenste groef van een andere plank kunnen liggen. In tegenstelling tot T-clips moeten deze mini-gap bevestigers worden geschroefd voordat de volgende plank wordt geïnstalleerd.

Niet-verborgen bevestigingssystemen omvatten voornamelijk schroeven die aan de voorkant zijn bevestigd. Als de composiet terrasplanken die u hebt gekocht geen verborgen bevestigers bevatten, kunnen ze worden geïnstalleerd door schroeven rechtstreeks van bovenaf door het bord in een ligger eronder te steken. Om dit goed te doen, wilt u schroeven kopen die speciaal zijn ontworpen voor composiet terrassen. Deze schroeven begraven zichzelf in de terrasplanken, wat betekent dat u ze nauwelijks zult zien en uw blote voeten nooit zullen blijven haken.

Composiet terrassen vereisen een bevestigingssysteem en een vergrendelingssysteem. Bepaalde planken moeten op bepaalde plaatsen worden vergrendeld om hun beweging te sturen wanneer ze uitzetten en krimpen. Het vergrendelpatroon van uw terras hangt af van de lay-out van de terrasplanken. We raden verschillende veelvoorkomende patronen aan:

  1. Eén plank strekt zich uit over de gehele lengte van uw terras: Als uw planken de volledige lengte van uw terras kunnen bestrijken, zullen er geen stootvoegen zijn om rekening mee te houden. In deze situatie bevestigt u de planken waar ze een draagligger ontmoeten. In de middelste ligger, in plaats van de normale mini-gap clip of T-clip te installeren, plaatst u een vergrendelclip.
  2. Twee planken strekken zich uit over de gehele lengte van uw terras: Voor rijen van uw terras met twee planken zal er een stootvoeg zijn waar de twee planken samenkomen. In dit geval vergrendel je de planken niet in hun midden. In plaats daarvan installeer je vergrendelclips op elke plank bij de stootvoeg. Met deze opstelling kunnen de planken van elkaar weg uitzetten wanneer het weer verandert.
  3. Drie planken of meer strekken zich uit over de gehele lengte van uw terras: Als u een terras hebt waarbij meer dan twee planken nodig zijn om de lengte te bestrijken, raden we aan een onderbrekingsplank te plaatsen. Een onderbrekingsplank loopt loodrecht op uw andere planken, breekt ze en verdeelt de kracht van de samentrekking en uitzetting van de planken. Om een onderbrekingsplank te installeren, moet u een ligger onder het gebied plaatsen waar de onderbreker zal zijn. Om het bord aan de ligger te bevestigen, moet u mogelijk een T-clip doormidden snijden. We raden aan vergrendelclips in het midden van elke horizontale terrasplank te gebruiken voor deze lay-out.

Nu zullen we bespreken hoe u terrasplanken recht in de juiste positie kunt leggen. Om dit te doen, moet u eerst de starterclips vinden die bij uw terrasplanken worden geleverd. Starterclips moeten aan elk uiteinde van het frame worden gebruikt. Bevestig uw starterclips aan elk van uw liggers en schuif vervolgens uw eerste plank op zijn plaats. U zou dan meer planken in een uniform patroon moeten kunnen toevoegen. Het verborgen bevestigingssysteem dat u gebruikt, zal het patroon bepalen dat u zult gebruiken.

  • T-clips: Als u T-clips gebruikt, plaatst u de clip in de groeven van uw terrasplanken en zorgt u ervoor dat de vergrendelclips op de juiste plaatsen zijn gepositioneerd. Schroef de clips vervolgens half in uw ligger om uw plank losjes te bevestigen. Leg vervolgens de volgende plank en druk de twee planken stevig tegen elkaar terwijl u de clips afwerkt. Herhaal dit proces totdat u de op een na laatste terrasplank gaat installeren.
  • Mini-gap: Plaats de clips in de groef van de terrasplanken en lijn ze uit boven de liggers. Schroef de clips dan op hun plaats en schuif vervolgens de volgende plank op zijn plaats, waarbij u ervoor zorgt dat de bovenlip van de clip stevig in de groef van het bord past.

Als u klaar bent om de laatste plank te installeren, moet u deze mogelijk inkorten zodat deze in de resterende ruimte past. Als dit het geval is, neem dan een bovenfrees en maak een groef in de zijkant van het ingekorte bord. Zorg er echter voor dat u de gehele lengte van het bord niet freest. Er kunnen specificaties zijn voor het laatste bord van uw terrasproduct op basis van de overgebleven ruimte en het bevestigingssysteem dat u gebruikt. Als u T-clips gebruikt, moet u het laatste bord installeren vóór het op een na laatste bord. Als u mini-gap-clips gebruikt, moet u het laatste bord op zijn plaats bevestigen met composietschroeven. Raadpleeg de installatiehandleiding van uw composiet terrasplanken om ervoor te zorgen dat u het laatste bord correct installeert.

De volgende stap is het installeren van uw afwerkingsplanken. Afwerkingsplanken dienen als een rand rond de buitenkant van uw terras en kunnen helpen om dingen onder het terras te verbergen die u niet wilt zien.

  • Installeer uw afwerkingsplanken in het structurele frame van uw terras. U kunt uw terrasplanken niet gebruiken als verankering voor uw afwerking.
  • De gaten die u voorboort, moeten iets groter zijn dan uw composiet terrasschroeven. Door grotere gaten te boren, kunt u de afwerking laten krimpen en uitzetten.
  • Houd minimaal 1,5 inch afstand tussen uw schroeven en de randen. Zorg er ook voor dat de schroeven niet meer dan 12 inch uit elkaar liggen. Gebruik twee schroeven voor elke locatie die u boort.

Uw installatie moet worden aangepast aan de dikte van uw afwerking. Als de dikte 0,375 inch of minder is, voorkomt installatie in het midden elke 12 inch kromtrekken of kromtrekken. Voor planken met een dikte groter dan 10 millimeter moet deze elke 16 inch in het midden worden geïnstalleerd.

De laatste stap is het plaatsen van eindkappen of een vochtafdichting. Om de randen van uw terrasplanken te beschermen, kunt u een laag op water gebaseerde afdichting aanbrengen, die dient om de uiteinden van uw terras te beschermen tegen kromtrekken. Voor holle terrasplanken raden we aan eindkappen te installeren, die het ongedichte interieur beschermen. Overweeg eindkappen te installeren op plaatsen waar de uiteinden van de holle terrasplanken zichtbaar zijn. De doppen zijn meestal gemaakt van plastic en passen bij de kleur van uw terras. De installatie is ook vrij eenvoudig: breng een siliconenkit aan op de eindkap of op het uiteinde van de terrasplank en plaats vervolgens de kap. U kunt de kap met een rubberen hamer aantikken om ervoor te zorgen dat deze goed is vastgehecht.

Tools-Required-for-the-Project

Vereiste gereedschappen voor het project

Om uzelf tijd en frustratie te besparen, heeft u alle benodigde gereedschappen voor dit project nodig voordat u begint. De vereiste gereedschappen en materialen zijn:

  • Cirkelzaag
  • Krijtlijn
  • Set boorbits
  • Draadloze boormachine
  • Afkortzaag
  • Hamer
  • Veiligheidsbril
  • Koevoet
  • Houtbeitel
  • Rolmaat
  • Pijpklemmen
  • Decking
  • Roestvrijstalen of verzinkte schroeven

How-Much-Space-to-Leave-Between-Deck-Boards

Hoeveel ruimte moet er tussen terrasplanken worden gelaten

Bij het aanpassen van uw terras, probeer deze tips voor het plaatsen van uw terrasplanken:

  • Wanneer u binnen 5 voet van uw muur komt, meet dan de afstand tot uw huis aan beide uiteinden van uw terras en in het midden.
  • Pas geleidelijk de ruimte tussen elke terrasplank aan over de volgende rijen terrasplanken totdat de afstand tot uw huis gelijk is.

Het laatste bord ziet er lelijk uit als het onder een hoek is afgesneden of dun is. We raden u aan te beginnen met een volledig, ongesneden bord aan de buitenrand van het terras en naar het huis toe te werken. Pas dan, wanneer u 4 of 5 voet van uw huis verwijderd bent, de maten van de openingen tussen de planken aan, zodat het laatste bord vol en ongesneden is.

Steps-to-Make-Deck-Boards-Lay-Straight

 

Stappen om dekplanken recht te leggen

In de meeste dekinstallaties staan de dekplanken loodrecht op uw liggers. Om een professionele, nette uitstraling voor het dek te creëren, moet het buitenste frame van uw dek vierkant zijn om ervoor te zorgen dat uw dekplanken correct op de liggers kunnen liggen. Om ervoor te zorgen dat alle aspecten van uw dekinstallatie volledig vierkant zijn, gebruikt u verschillende technieken gedurende het hele proces.

Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat uw dekplanken correct liggen:

Determine-the-Squareness-of-the-Corners-of-Your-Deck-Frame

 

1. Bepaal de Haaksheid van de Hoeken van uw Dekframe

U kunt bepalen of uw dek vierkant is door de 3-4-5 methode of de kruismethode te gebruiken.

De kruismethode is misschien eenvoudiger, omdat het alleen gaat om het meten van de afstand van de ene hoek naar de diagonale hoek voordat u de balk aan de liggers bevestigt. Vergelijk vervolgens deze afstand met die tussen de twee overgebleven hoeken en zorg ervoor dat de twee metingen hetzelfde zijn. Als ze verschillend zijn, pas dan voorzichtig de randligger aan, zodat de bevestigde liggers langs uw balk glijden. Meet dan opnieuw. Ga door met aanpassen totdat de diagonale metingen gelijk zijn.

Als u de 3-4-5 methode wilt gebruiken, maak dan een markering op uw randligger 4 voet van de eindligger. Maak vervolgens een markering op de eindligger 3 voet verwijderd van diezelfde hoek. Meet de afstand tussen deze twee markeringen. Als de afstand 5 voet is, betekent dit dat de hoek een hoek van 90 graden is. Zo niet, pas dan uw randligger aan zoals hierboven beschreven totdat u 5 voet meet tussen de twee markeringen.

 

2. Houd uw Dek Vierkant

Om uw frame vierkant te houden terwijl u uw dekplanken installeert, schroeft u een lang stuk 1 bij 4 inch hout onder de liggers op een diagonaal, idealiter parallel aan de 5 voet afstand in de 3-4-5 methode. Houd deze 1 bij 4 op zijn plaats terwijl u de dekplanken bevestigt. Als u dit stuk hout niet onder uw liggers kunt plaatsen, kunt u het er bovenop plaatsen – verwijder het gewoon wanneer u dekplanken in dat gebied moet installeren.

Straighten-Out-Cupped-or-Warped-Boards

3. Buig Kromgetrokken of Kromgetrokken Planken Recht

Als u merkt dat een van uw dekplanken is gekrompen of kromgetrokken, kunt u het ene uiteinde van elke plank bevestigen met dekenschroeven. Aan het andere uiteinde steekt u de rechte kant van een koevoet in de ligger. Duw de koevoet om de kromgetrokken plank uit te lijnen met de andere planken. Een andere optie is om een zelfblokkerend plankbuiggereedschap te gebruiken om de plank recht te maken.

 

Keep-the-Ends-of-Your-Deck-Boards-Square

 

4. Houd de Uiteinden van uw Dekplanken Vierkant

Om de uiteinden van uw dekplanken vierkant te maken, legt u een timmermanshaak op de laatste plank waar deze over de eindligger hangt. Markeer met een potlood verschillende dekplanken langs uw timmermanshaak. Om deze lijn langs het hele dek voort te zetten, trekt u een krijtlijn. Snijd vervolgens de uiteinden van de planken af met een cirkelzaag.

 

Explore-the-Cutting-Edge-Composite-Decking-Products-From-NewTechWood

 

Ontdek de baanbrekende composiet terrasplanken van NewTechWood

NewTechWood is een pionier op het gebied van verschillende productietechnieken voor composiet terrasplanken en staat wereldwijd bekend om zijn aantrekkelijke, innovatieve en betrouwbare materialen van composiet hout. Sinds onze oprichting in 2004 creëren we innovatieve, mooie producten van composiet hout om uw ervaring in buitenwoningen te verbeteren.

We geloven dat het grootste geheim van ons succes onze bereidheid is om te luisteren naar onze architecten, aannemers, huiseigenaren en aannemers, hun behoeften te begrijpen en hun visies te realiseren.

Ons Ultrashield Naturale composiet terrasplanken hebben een natuurlijke, mooie houtnerf in een breed scala aan kleuren, en we geloven dat u geen moeite zult hebben om een kleur te vinden die perfect is voor uw project. We zijn vastbesloten om klanten superieure prestaties en tevredenheid te bieden.

 

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.