Close
Country

Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen


Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

Goed gekozen terraskleuren doen meer dan alleen uw terras er fantastisch uit laten zien: ze kunnen uw omgeving transformeren en de uitstraling van uw huis aanvullen. Omgekeerd kan de verkeerde terraskleur of -materiaal botsen met de omgeving.

Als u de beste kleur voor uw terras kiest, moet u rekening houden met verschillende factoren, zoals de bestaande kenmerken en kleuren van uw huis en hoe vaak u van plan bent de ruimte te gebruiken.

Als je je afvraagt hoe je een deckkleur moet kiezen, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids geven we een schat aan tips over het kiezen van de deckkleuren, zodat je degene kunt kiezen die het beste bij je huis en levensstijl past.

Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

Kleuropties voor composiet terras

Wanneer u een kleur voor uw composiet terras uitkiest, is het essentieel dat u een tint kiest waar u jarenlang plezier van zult hebben. Dit komt omdat composiet terrasplanken zijn ontworpen om vele jaren mee te gaan en kleur bevatten via de buitenste laag, en niet alleen op het oppervlak, zodat u deze nooit opnieuw hoeft af te werken. Met NewTechWood is het eenvoudig om de perfecte kleur te vinden die bij uw smaak past, omdat we een breed aanbod bieden assortiment van composiet terrasproducten. Onze populaire standaardkleuren, waarvan er vele nauw aansluiten bij de uitstraling van natuurlijk hout, zijn onder meer:

 

  • Braziliaans Ipe: Deze populaire optie is een ietwat donkerbruine kleur die nauw aansluit bij het uiterlijk van het zeer gewaardeerde Ipe-hout, maar zonder de onderhoudsvereisten van het echte hout. Ipe-hout wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid en lange levensduur, en ons composiet Ipe is nog duurzamer en gaat nog langer mee.
  • Spaans walnoot: De donkerste bruintint die we aanbieden, onze Spaanse walnoot, biedt een natuurlijke, rijke houtuitstraling. Minder vaak voorkomend dan andere varianten van walnoot, wordt Spaans walnoot hoger gewaardeerd. Als je een prijzige look wilt zonder hoge prijzen te moeten betalen, dan is Spaans Walnoot de kleur die je zoekt. En het ziet er zo realistisch uit dat jij misschien de enige bent die weet dat het niet echt is.
  • Westminster Grey: Deze middengrijstint is de favoriete grijstint van onze klanten, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom: het heeft een eigentijdse uitstraling en past goed bij veel verschillende omgevingen. We raden deze optie met name aan als u op zoek bent naar een kleur die een moderne uitstraling heeft, maar niet overdreven levendig is.
  • Peruaans teak: Een andere populaire kleur van ons, het middenbruine Peruaanse teak, is ontworpen om eruit te zien als teakhout uit Zuid-Amerika, dat wordt gewaardeerd om zijn elegantie en duurzaamheid. Als je een klassieke Zuid-Amerikaanse stijl wilt die aan de lichtere kant is, zou deze optie aan je behoeften moeten voldoen.
  • Hawaiian Charcoal: Deze donkergrijze tint is geïnspireerd op Hawaïaanse vulkanische rotsen en is sterk en fel. Deze op obsidiaan geïnspireerde tint is een van onze modernste opties en kan het beste worden gebruikt in combinatie met eigentijdse accenten, zoals chroom. Als je erover denkt een artistiek statement te maken, is Hawaiian Charcoal een goede keuze.
  • Romeins Antiek: Onze optie voor Romeins Antiek, een grijsbruine mix aan de lichtere kant, doet denken aan oude Romeinse tempels en colosseums. Als je van pilaren, marmer en gouden accenten houdt, zorgt Roman Antique voor die keizerlijke look. Als je het samen met Romeins en Grieks licht gebruikt, heb je misschien zelfs het gevoel dat je bovenop de berg Olympus staat.

Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

Dekkleuren op speciale bestelling

 

We bieden ook een aantal meer onderscheidende kleuren, die geweldig zijn als je je deck een beetje persoonlijkheid wilt geven. Onze speciale bestelopties omvatten:

 

  • Honduraans mahonie: Een middeldonkerbruine kleur met roodachtige verbuigingen, het Hondurese mahoniehout is een stijlvolle en elegante keuze voor je deck. In vergelijking met andere soorten mahonie valt Hondurees mahonie echter in het middensegment. Cubaans mahonie daarentegen is duurder vanwege de schaarste.
  • California Redwood: De elegante California Redwood heeft een middenbruine tint met een prachtige rode tint. Echt Californisch sequoia wordt veel gebruikt aan de westkust vanwege de ruime beschikbaarheid, stevigheid en lange levensduur. Als je al een terras van redwood hebt, maar het onderhoud ervan beu bent, is deze schaduw een uitstekende vervanging.
  • Australian Red Cedar: Met Australian Red Cedar kun je genieten van een deck dat sterk op ceder lijkt, maar veel langer meegaat en veel minder onderhoud vergt dan het echte deck. Australische rode ceder is, net als Spaanse walnoot, uitzonderlijk gewaardeerd en zeer gewild. Als je een high-end look wilt zonder een fortuin uit te geven, is Australian Red Cedar een optie om te overwegen.
  • Engels eiken: Engels eiken geeft uw terras een rustieke en betrouwbare uitstraling in uw buitenruimte. Deze middelbruine kleur heeft sterke gele accenten en is een uitstekende keuze als je van een eenvoudig, landelijk leven houdt. Hoewel het zijn oorsprong vindt in Engeland, werd English Oak later naar de VS gebracht, waar het nog steeds gedijt. De soort komt vooral wijdverspreid voor aan de oostkust en het middenwesten, en als je daar woont, heb je waarschijnlijk wel eens eikenbomen gezien.
  • Icelandic Smoke White: Deze kleur is geïnspireerd op de IJslandse sneeuw en vulkanische as, waardoor uw terras een lichte en koele uitstraling krijgt. Als je op zoek bent naar een moderne, lichte stijl, dan is deze deckkleur wellicht iets voor jou. Deze kleur contrasteert mooi met donkere meubels of een donkerdere buitenkant van het huis.
  • Indonesië

    Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

    • Floridian Orange: Het heldere, gedurfde en kleurrijke Floridian Orange combineert twee kleuren met twee verschillende effecten: rood, dat voor een adrenalineboost zorgt, en geel, dat het zelfvertrouwen vergroot. Neutrale kleuren zoals zwart, bruin en wit harmoniëren allemaal goed met oranje en helpen de hardheid van oranje in balans te brengen.
    • Iers groen: Onze frisse, opwindende kleur Iers groen is licht tot medium groen dat lentegevoel oproept. Als u voor een tuin-van-leven-thema in uw buitenruimte gaat, dan past deze terraskleur perfect. Groen heeft veel positieve psychologische effecten, waaronder het stimuleren van je creativiteit en het produceren van een kalm gevoel. Een vleugje geel toevoegen, of het nu gaat om verlichting, planten of meubels, is een goede manier om het zelfvertrouwen te vergroten.
    • Caribbean Blue: Het heldere en leuke Caribbean Blue is een middelblauwe kleur die prachtige tropische golven oproept. Dit is een opwindende toon voor decks met uitzicht op het water, of dat water nu de zee of een meer is. Net als andere blauwtinten helpt deze tint je ook om je te concentreren, dus als je van plan bent tijd op je terras door te brengen met lezen of studeren, kan het kiezen van blauw je helpen voorkomen dat je wordt afgeleid.
    • Zweeds rood: Zweeds rood is een opwindende, heldere, middelrode kleur die de adrenaline kan stimuleren, waardoor het een geschikte kleur is als je van plan bent veel fysieke activiteit op je deck te doen. Combineer het met blauw om je focus te verbeteren of je Amerikaanse patriottisme te vieren.

    Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

    Tips voor het kiezen van de juiste terraskleur

    Hier zijn enkele nuttige tips om u in de goede richting te wijzen wanneer u een terraskleur probeert te kiezen:

     

    • Denk na over de stijl van uw huis: De stijl van uw huis is net zo belangrijk als de kleur als het gaat om het kiezen van een terraskleur. Grijze decks met blauwe ondertonen kunnen er bijvoorbeeld geweldig uitzien in een stedelijke omgeving, maar doen ook denken aan een dagje naar het strand. Grijze kleuren harmoniëren vaak met huizen die er moderner uitzien, maar ook met huizen in Cape Cod-stijl. Warme, natuurlijke bruintinten zijn de kleurenfamilie die het meest wordt gebruikt, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom, omdat ze prachtig passen bij de meeste huisstijlen. Houd er echter rekening mee dat donkere bruintinten de neiging hebben om meer dramatische uitspraken te doen, waardoor ze geschikter zijn voor huizen in mediterrane of ambachtelijke stijl. Rode dekkleuren zijn klassiek maar ook onderscheidend. Als de buitenkant van uw huis wat baksteen bevat, overweeg dan om een terras met een roodbruine kleur te combineren.
    • Bedenk hoeveel zon uw achtertuin krijgt: Als een materiaal de hele dag in de zon blijft staan, wordt het warm en worden donkere kleuren natuurlijk heter dan lichtere kleuren onder dezelfde omstandigheden. Als u bijvoorbeeld een zomerdag buiten doorbrengt met een zwart overhemd aan, voelt u zich aanzienlijk warmer dan wanneer u een wit overhemd had gedragen. Composiet terrasplanken is niet anders. Als uw achtertuin de hele dag volledig aan de zon wordt blootgesteld, kunt u waarschijnlijk het beste een lichtere kleur voor uw terras kiezen. Als u zich in een koeler gebied bevindt of minder aan de zon wordt blootgesteld, kunt u donkerdere kleuren kiezen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over oververhitting. Als u donkere kleuren voor uw terras wilt, maar veel blootstelling aan de zon krijgt, kunt u ook overwegen om een pergola of luifel toe te voegen om voor wat schaduw te zorgen. Hierdoor zijn uw terrasmeubels en kussens ook comfortabeler om op te zitten.
    • Vergeet de ondertonen niet: Kleuren kunnen warme of koele ondertonen hebben. Rode, oranje en gele ondertonen zorgen voor warmere kleuren. Violette, groene en blauwe ondertonen resulteren in koelere kleuren. Grijs kan, hoewel neutraal, duidelijke koele of warme ondertonen hebben. Om ervoor te zorgen dat de kleur van uw huis en terras bij elkaar passen, moet u ervoor zorgen dat beide kleuren een koele of warme ondertoon hebben.
    • Denk na over de visuele overgang: Als u uw huis verlaat en uw terras opgaat, is er een visuele overgang, dus overweeg een plankkleur te kiezen die harmonieert met de kleur van uw binnenvloer. Als u dit wel doet, wordt de visuele scheiding tussen deze twee ruimtes verminderd of geëlimineerd, waardoor een uitstraling ontstaat die luxer en harmonieuzer is. Het gebruik van verborgen terrasbevestigingen helpt ook om een soepele fysieke en visuele overgang van uw huis naar buiten te creëren.
    • Bestel voorbeelden: Kijken naar de kleur van een deck op je computer (of zelfs in een winkel) is niet hetzelfde als ernaar kijken in je achtertuin. Nadat u de verschillende terraskleuren heeft geselecteerd, raden we u aan monsters van elk te bestellen, zodat u kunt zien hoe ze er goed uitzien buiten uw huis. Zorg ervoor dat u ze zowel overdag als ‘s nachts bekijkt met de buitenverlichting ingeschakeld. Hoe de kleur eruit ziet, kan worden beïnvloed door de verlichting en kan uw beslissing beïnvloeden.
    • Plaats kleuren strategisch: Als u wilt dat de kleur van uw terras een grotere visuele impact heeft, overweeg dan om meerdere bordkleuren te gebruiken. Zorg er wel voor dat uw aanpak strategisch is. Kies bijvoorbeeld één kleur voor uw binnenplanken en een contrasterende kleur voor uw randen. Deze techniek, ook wel picture-framing genoemd, is een effectieve manier om je kaartspel er interessanter en persoonlijker uit te laten zien. Als u bovendien kiest voor planken met gegroefde randen en verborgen bevestigingsmiddelen op de hoofdgedeelten van uw terras, zal het gebruik van planken met vierkante randen om uw omtrek te omlijsten uw terras er verzorgder uit laten zien.

    Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

    Moet ik dezelfde kleur van het terras kiezen als het huis?

    Uw huis is veruit het grootste element in uw achtertuin, dus u zult een terraskleur willen vinden die goed bij uw huiskleur past. Door een complementaire kleur te kiezen – niet noodzakelijk een bijpassende kleur – kun je er zeker van zijn dat het kaartspel voldoende contrast zal hebben om het te onderscheiden van je huis zonder te botsen.

    Als uw huis bijvoorbeeld bruin, bruin, beige of geel is, kunt u vrijwel elke bruine of lichtbruine terrasplank kiezen. Let alleen op het contrastniveau en de ondertonen. Als uw huis blauw, grijs of rood is, kunt u dezelfde tinten kiezen of kiezen voor een neutraal terras. Roodbruine terrasvloeren harmoniëren met een breed scala aan huiskleuren. Ze kunnen zelfs werken met rode bakstenen als het juiste contrast wordt bereikt. Ze zijn ook geweldig in het laten opvallen van uw landschap.

    Hier zijn enkele veel voorkomende kleuren voor de buitenkant van huizen en terraskleuren die deze het beste aanvullen:

     

    • Witte huizen: Als de buitenkant van uw huis wit is, zal vrijwel elke terraskleur werken. Je hebt in wezen een leeg canvas, waardoor de kleur die je kiest er echt uitspringt. Een voorbeeld van een gedurfd kleurenschema is een redwood-tint, terwijl koffiekleurig, donkerder bruin traditioneel is.
    • Langbruine huizen: Tan vinyl gevelbeplating is een van de populairste stijlen van het land, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom: net als bij wit past een bruin huis goed bij vrijwel elke terraskleur. Als je op zoek bent naar een modernere look, overweeg dan een grijs deck. Als je liever een meer traditionele uitstraling hebt, kun je kiezen voor een rustieke donkerbruine kleur.
    • Grijze huizen: Hoewel je in de Verenigde Staten niet veel grijze huizen tegenkomt, brengen ze een heel interessant stijlprofiel met zich mee. Natuurlijk zorgen ze ook voor een spannende deckkleurencombinatie. De meest geschikte kleur voor uw terras hangt grotendeels af van de specifieke grijstint van uw huis. Als de gevelbeplating van uw huis lichter grijs is, kan het combineren met een donkergrijs terras er absoluut schitterend uitzien. Overweeg voor huizen met een donkergrijze buitenkant te kiezen voor een lichtere kleur, zoals bruin of een lichte houttint, omdat dit een werkelijk unieke uitstraling heeft.
    • Blauwe huizen: Hoewel blauwe huizen tot voor kort ongebruikelijk waren, zijn ze de afgelopen jaren populair geworden onder meer vrijdenkende huiseigenaren. Deze unieke huizen geven de voorkeur aan gedurfde, moderne terraskleuren, waaronder donker mokkabruin en donkergrijs.
    • Groene huizen: Groen is een van de zeldzamere huiskleuren, maar het zorgt voor fascinerende kleurenschema’s voor het terras. Een natuurlijk ogende combinatie die we aanbevelen voor groene huizen is een lichte pecannootkleurige terrasplank met houtnerf. Of je woning nu modern of traditioneel is, deze groenbruine combinatie ziet er natuurlijk en uitnodigend uit.

    Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

    Denk na over uw terrasmateriaal

    Hoe flexibel u kunt zijn met de kleuren van uw terras, hangt af van het terrasmateriaal dat u kiest. Terrasplanken van hout of houtcomposiet zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, zodat ze bij de rest van het ontwerp van uw buitenruimte passen. Composiethout bevat kunststof en natuurlijke houtvezels, waardoor het duurzamer en onderhoudsarmer is dan massief hout.

    Het kiezen van een kleur voor uw houten of composiet terras is eigenlijk een hele opgave en brengt het volgende met zich mee:

     

    • Denk na over de houtsoort: Elke houtsoort waaruit uw terrasmaterialen bestaan, heeft een unieke kleur en biedt verschillende sterktes tegen barre weersomstandigheden. Denk na over welke houtsoort geschikt is voor de weersomstandigheden in uw omgeving, naast het verbeteren van de esthetiek van uw eigendom. Houd er rekening mee dat composiethouten terrassen verschillende houtsoorten nabootsen en beter bestand zijn tegen weersinvloeden dan massief hout.
    • Kies het gewenste nerfpatroon: Houten terrassen hebben unieke nerfpatronen die door het hele ontwerp heen verschillende kleuren naar voren brengen. Omdat composiet terrasplanken op natuurlijk hout lijken, kunt u een soortgelijk nerfpatroon op uw terras hebben. Bedenk of je een houtnerf of een rechte nerf wilt. Houtnerf heeft een authentieker uiterlijk, maar rechte nerven zien er schoner en uniformer uit.
    • Gebruik een visualisatietool: Als u problemen ondervindt bij het bepalen welke kleur en materiaal bij het huidige ontwerp van uw huis passen, kunt u uw opties vergelijken met een visualisatieprogramma voor terrasplanken. Met deze tool kunt u zien hoe de door u gewenste houtsoort en kleur eruit zou zien bij uw bestaande meubilair. Zo kunt u met een gerust hart de keuze maken voor uw composiet houten terrasplanken.
    • Denk na over hoe de terrasplanken in de loop van de tijd zullen verouderen: Bedenk hoeveel zonlicht uw achtertuin het hele jaar door krijgt. Houten terrassen ontwikkelen na verloop van tijd een natuurlijk patina als gevolg van blootstelling aan zonlicht. Als u de voorkeur geeft aan een consistentere uitstraling van uw terras, overweeg dan een terrasplank van composiethout. Deze duurzame decks zijn bestand tegen vervaging en verkleuring door buitenomstandigheden.
    • Houd rekening met de plaatselijke weersomstandigheden: Als u in een vochtige omgeving woont of in een omgeving waar de temperatuur het hele jaar door fluctueert, moet u uw houten terras beitsen en afwerken om het tegen kromtrekken te beschermen. cuppen en kraken. Houten terrasplanken van composiet hebben aan de binnenkant duurzame plastic vezels om ze tegen slijtage te beschermen. Het resultaat is dat u tijd en geld bespaart bij het onderhoud van uw terras, zodat u kunt genieten van uw buitenruimte.
    • Houd je aan je budget: Terwijl je je deck ontwerpt, moet je nadenken over hoeveel je bereid bent te besteden. Houd rekening met de kosten van materialen, installatie en arbeid als u kiest tussen houten of composiet terrasplanken. Composiet houten terrassen zijn gemakkelijk te installeren, dus u kunt geld besparen op het inhuren van een professionele aannemer door het zelf te doen. Omdat het langer meegaat dan natuurlijk hout, kunt u ook geld besparen op toekomstige vervangingen.

     

    Houten dekken zijn kwetsbaar voor slijtage door barre weersomstandigheden, insecten en puin. Als u een houten terras heeft, moet u het regelmatig schilderen of beitsen om het uiterlijk en de duurzaamheid ervan in de loop van de tijd te behouden. Hoewel het veel gemakkelijker kan zijn om een verfkleur te kiezen dan een beitskleur, moet je de verf of beits om de paar jaar blijven aanbrengen.

    Als u daarentegen een composiet terras heeft, hoeft u deze helemaal niet te schilderen. Bij NewTechWood bieden we een brede selectie terraskleuren en een optie voor aangepaste kleuren, waardoor u gemakkelijk een geschikte kleur kunt vinden schaduw die perfect bij uw omgeving past.

    Denk na over de slijtage op de lange termijn

    Als u kiest voor een houten terras, moet u bij het kiezen van de kleur van uw terras rekening houden met zowel de kleur als de afwerking. Aan de andere kant, als u kiest voor composiet terrasplanken, hoeft u geen afwerking te kiezen, omdat samengestelde terrasplanken een ingebouwde weerstand hebben tegen vervaging, schimmel en krassen. Het veroudert ook niet op dezelfde manier als hout, en zal niet kromtrekken, rotten, splinteren of barsten. Ook hoef je je geen zorgen te maken over vlekken door gevallen voedsel of lekkende plantenbakken.

    sian Merbau: Gebaseerd op een bekend hardhout uit Zuidoost-Azië, is de donkerbruine Indonesische Merbau geweldig als je een krachtig statement wilt maken. Het is uitstekend als je op zoek bent naar een donkerdere kleur die goed harmonieert met Aziatische stijlen.

 

Goede kleuren voor positieve psychologische effecten

We bieden ook verschillende fellere kleuren aan die uw gemoedstoestand positief kunnen beïnvloeden. Deze omvatten:

Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

Kleurwielregels gebruiken

Om de ideale kleurencombinaties voor huis en terras te bereiken, moet u nadenken over schema’s die uit drie tinten bestaan:

 

  • Dominante kleur
  • Secundaire kleur
  • Accentkleur

U kunt deze kleuren gebruiken op bestaande of nieuwe gevelbeplating, terrasplanken, deuren, sierlijsten en tuinmeubilair. Houd u bij het samenstellen van een aantrekkelijk palet aan de kleurenwielregels. Veel voorkomende kleurencombinaties zijn complementaire kleuren, die tegenover elkaar staan op het kleurenwiel, en analoge combinaties, die drie kleuren naast elkaar zijn. We raden u aan dezelfde opzet te herhalen voor uw ontwerp- en terraskleuren, waarbij u een dominante tint voor de hoofdkleur gebruikt en twee extra kleuren die een ondersteunende rol spelen, zoals bij plantenbakken, buitenkussens en diverse andere accessoires.

 

Passend bij het omringende landschap

Wanneer u de kleurkeuze van uw deck maakt, moet u ook rekening houden met het landschap eromheen. Als het landschap voornamelijk groen is, zullen oranje of rode terrasplanken die dominante kleur aanvullen, terwijl een kleurrijke omgeving u ertoe kan aanzetten om meer neutrale kleuren zoals grijs of bruin te kiezen. Als uw terras rechtstreeks met uw huis is verbonden, kunt u ook rekening houden met de kleur van uw binnenvloer die naar uw terras leidt.

Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

Test eerst verschillende kleuren

Als je een houten terras hebt, probeer het dan eerst op een kleine, onopvallende plek uit op je terras, voordat je een beits, verf of andere afwerking kiest. Doe dan een paar stappen terug en bekijk het vanuit verschillende perspectieven en op verschillende tijdstippen van de dag. Houd er rekening mee dat verschillende materialen de kleur van het deck kunnen beïnvloeden. Houten terrasplanken hebben bijvoorbeeld af en toe een tint die het uiterlijk van sommige vlekken beïnvloedt.

Vlek kan er ook anders uitzien, afhankelijk van de tint en dekking die u kiest. Een meer dekkende afwerking moet doorgaans vaker opnieuw worden aangebracht. Aan de andere kant laat een heldere beits de natuurlijke kleur van het hout glanzen, terwijl getinte beitsen slechts een klein beetje kleur geven, waardoor het misschien niet zo opvallend is als ze beginnen te vervagen. Halftransparante vlekken zorgen voor kleur en soms voor een meer consistente afwerking. Stevige vlekken laten heel weinig van de kleur van het hout door.

Als het echter om composiet terrasplanken gaat, hoeft u zich geen zorgen te maken over vlekken, afwerkingen of de manier waarop deze de kleur van het terras beïnvloeden. De kleur die u kiest, is de kleur die u krijgt.

Als u van plan bent een composiet terras aan te schaffen en uw kleurenzoektocht hebt beperkt tot een paar tinten, vraag dan voorbeelden van die tinten en neem deze mee naar de plek waar u uw terras gaat bouwen. Kijk hoe de terrasplanken passen bij de dominante kleur van uw landschap en de buitenkant van uw huis. Zorg er ook voor dat u het op verschillende tijdstippen van de dag bekijkt.

De voordelen van composiet terrasplanken

Zoals u hierboven hebt geleerd, bieden composiet terrasplanken voordelen als het om kleur gaat: u hoeft zich geen zorgen te maken over het aanbrengen van een beits of welke kleur het resultaat zal zijn als die beits op het terras wordt aangebracht. Composiet terrasplanken vereisen, in tegenstelling tot hout en veel PVC-terrasmaterialen, geen verf of beits. Dit komt omdat deze hoogwaardige houtalternatieven bestand zijn tegen krassen, vervaging en schimmelvorming – en ze zullen ook niet rotten, barsten, splinteren of kromtrekken. Bij traditionele houten terrasplanken moet u ze periodiek opnieuw afdichten om ze tegen dit soort schade te beschermen.

Andere redenen waarom u zou moeten overwegen om composiet terrasplanken te gebruiken voor uw volgende buitenwoonproject zijn:

Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

Minimaal onderhoud

Zoals we zojuist vermeldden, zijn composiet terrasplanken uitzonderlijk duurzaam en bestand tegen vele weersomstandigheden, wat betekent dat ze aanzienlijk minder onderhoud vergen dan hun echte houten tegenhangers. Als u een houten terras heeft, moet u het wassen, beitsen en verzegelen – een ingewikkeld proces dat enkele dagen van uw tijd en mogelijk zwaar gereedschap zoals hogedrukreinigers vergt. Hoogwaardige composiet terrasplanken behouden hun aantrekkelijkheid jarenlang met zeer weinig onderhoud, wat betekent dat u meer tijd kunt besteden aan het genieten van uw terras in plaats van aan het onderhoud ervan. U hoeft er nooit meer aan te denken om te schuren, te beitsen of te verven; maak het gewoon twee keer per jaar schoon met water en zeep. De composiet terrasplanken van NewTechWood garanderen bovendien een kleurvastheid die niet vervaagt, wat betekent dat de terrasplanken er zelfs na tientallen jaren gebruik nog steeds hetzelfde uitzien als toen ze werden geïnstalleerd.

Milieuvriendelijkheid

Composiet terrasplanken bestaan uit gerecyclede materialen en bevatten geen pesticiden of andere gevaarlijke chemicaliën die vaak worden gebruikt voor het maken en onderhouden van houten terrasplanken. Composiet terrasplanken bieden verschillende milieuvriendelijke en ecologisch duurzame opties, wat betekent dat ze aanzienlijk minder schadelijk zijn voor de planeet.

Composiet terrasplanken zijn gemaakt van een mix van gerecyclede kunststoffen, zoals flessen, melkkannen en boodschappentassen, en afvalhoutvezels, zoals zaagsel. Hierdoor wordt voorkomen dat een enorme hoeveelheid plastic en hout naar stortplaatsen gaat. Dit type terrasplanken voorkomt ook dat veel bomen worden gekapt.

Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

Weerstand tegen ongedierte, schimmels en barre weersomstandigheden

Traditionele houten terrassen worden vaak gemaakt met behulp van schadelijke chemicaliën die beschermen tegen schimmels, insecten en weersinvloeden, die na verloop van tijd in de grond terecht kunnen komen. Blootstelling aan deze residuen is al jaren een probleem voor de veiligheid en de gezondheid.

Composiet terrasplanken bevatten deze chemicaliën echter niet en vormen dus geen gezondheids- of veiligheidsrisico’s. Omdat composiet terrasplanken zijn doordrenkt met plastic in plaats van uitsluitend van hout te zijn gemaakt, zijn deze terrasplanken bovendien beter bestand tegen de schadelijke effecten van ongedierte, schimmels, weersomstandigheden en andere factoren die bederf veroorzaken.

Schoonheid

Composiet terrasplanken van NewTechWood hebben prachtige houtnerfpatronen, rijke kleuren en natuurlijke texturen. U kunt kiezen uit een breed assortiment kleuren, van ongerepte grijstinten tot diepe aardetinten. Onze composiet terrasplanken zullen uw buitenruimte zeker prachtig en uitnodigend maken. Daarnaast bieden wij veel composietaccessoires aan, waaronder balustrades, vlondertegels en tuinproducten.

Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

Uitstekende garanties

De uitzonderlijke duurzaamheid van composiet terrasplanken betekent dat fabrikanten vaak bereid zijn stevige garanties te bieden. De UltraShield-terrasplanken van NewTechWood worden gedekt door de meest uitgebreide garantie in de sector: een beperkte overdraagbare garantie van 25 jaar.

Wat zijn de populairste deckkleuren?

Er zijn veel veelgebruikte deckkleuren, maar in deze sectie zullen we vijf van de meest populaire met je delen:

Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

Leistgrijs

Als u uw terras een eigentijdse uitstraling wilt geven, is leigrijs een geweldige kleur om te overwegen.

Grijze terrasplanken worden populair in veel designstijlen en zijn vooral iconisch in Scandinavische decors. Als je een fan bent van de Scandinavische look of van een eigentijdse stijl in het algemeen, dan is deze tint misschien iets voor jou.

Donkergrijs is een andere kleur om te overwegen – zowel vanwege zijn elegantie als vanwege zijn praktische bruikbaarheid. Het vertoont geen vuil en reflecteert ook niet veel verblinding. Het kan ook mooi contrasteren met lichter gekleurde muren en subtiel opgaan in donkere muren.

Zwart

Als je een nog fellere kleur dan leigrijs wilt, kun je zwart overwegen. Het is een geweldige kleur om een krachtig statement te maken of om veel contrast in het ontwerp te integreren.

Houd er echter rekening mee dat zwart minder vergevensgezind is dan grijs. Om te harmoniseren met deze sterke tint, moet u uw buitenmeubilair zorgvuldig plannen. Houd ook rekening met de kleuren van de buitenkant van uw huis en zorg ervoor dat deze goed bij uw zwarte terras passen.

Net als grijs is zwart ook een praktische kleur, omdat het verblinding helpt verminderen en vuil gemakkelijk verbergt. Vergeet echter niet dat het in onbedekte gebieden warmte zal absorberen en op warme, zonnige dagen behoorlijk heet kan worden. Afhankelijk van het klimaat in uw regio kan dit wenselijk of ongewenst zijn.

Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

Donkerblauw

Een andere aantrekkelijke, praktische dekkleur die populair is geworden, is donkerblauw. Deze kleur is bijzonder interessant omdat hij helder en levendig kan aanvoelen en tegelijkertijd smaakvol en solide kan zijn. Donkerblauw heeft ook een nautisch karakter en is ideaal voor een strandachtige of mediterrane esthetiek.

In termen van praktische voordelen is donkerblauw een andere geweldige kleur om vuil en vlekken te verbergen, maar het is niet donker genoeg om een onoverdekte ruimte te warm te maken om op te lopen tijdens warm, zonnig weer.

Grijze

Greige, een grijs-beige combinatie, is een egale, veelzijdige kleur die een balans tussen koel en warm bereikt. Als je soms moeite hebt om te kiezen tussen beige en grijs, dan is deze kleur wellicht iets voor jou.

Deze kleur is ook een goede keuze als je een deck wilt dat een lichtere kleur heeft. Lichte terrassen zorgen voor meer helderheid in overdekte delen van uw terras, en als er ramen tussen het terras en de binnenkant van uw huis zitten, kan dit ook licht in uw huis reflecteren.

Ondanks zijn lichtheid is greige ook goed in het verbergen van vlekken.

Hoe u kunt beslissen welke kleur terrasplanken u moet kiezen

Vind de juiste terraskleur met NewTechWood

Ruim tien jaar geleden begon het technische team van NewTechWood met de ontwikkeling van UltraShield, het meest duurzame, aantrekkelijke en betrouwbare composiet terrasmateriaal in de branche. Na jarenlang ontwerpen en vele uren testen was het eindresultaat een uitzonderlijk product dat ongeëvenaard was qua prestaties en schoonheid.

De buitengewone kracht van UltraShield-producten is te danken aan de kern van polyethyleen met hoge dichtheid en houtvezels en de buitenste schil van een polymeer die de hele plaat bedekt, waardoor deze ongevoelig is voor krassen, vervaging en vlekken.

NewTechWood heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd vanwege zijn geavanceerde, hoogwaardige producten, en wij geloven dat ons succes te danken is aan onze bereidheid om te luisteren naar de huiseigenaren, aannemers, huizenbouwers en architecten met wie we samenwerken. Wij streven ernaar om rekening te houden met hun behoeften en hun visie te verwezenlijken.

Als u vragen heeft over onze productselectie, aarzel dan niet om ons telefonisch te bereiken op 281-570-6450 of door het formulier in te vullen contactformulier.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.