Close
Country

Bevelsiding voor je huis kiezen

white deck

siding-voor-je-huis-kiezen

Een huis moet een veilige plek zijn om je dag te beginnen en te eindigen. Het buitenwerk van je huis kan jou en je familie beschermen tegen extreme temperaturen en insecten. Het buitenwerk van een huis kan ook een uitstraling hebben die het onderscheidt van de rest van de straat. Als je op zoek bent naar nieuw buitenwerk voor je huis, vergeet dan niet om een materiaal te kiezen dat veilig is voor jou en je familie. Voor jouw gemak moet het buitenwerk van een huis eenvoudig te onderhouden zijn en betrouwbaar in geval van zware stormen.

Je kunt kiezen uit verschillende materialen, afhankelijk van hun duurzaamheid en betaalbaarheid. Wat is het beste materiaal voor het buitenwerk van een huis? Stel je voor hoe je wilt dat je huis eruitziet. Het juiste buitenwerk kan je dromen waarmaken. Je wilt een buitenwerkmateriaal kiezen dat je gevel aantrekkelijker maakt en waar je trots op kunt zijn. Gebruik deze gids om te bepalen hoe je buitenwerkmateriaal voor je huis moet kiezen.

 

Wat is buitenwerk?

wat-is-buitenwerk

 

Buitenwerk is het materiaal dat de buitenkant van je huis vormt. Bouwers gebruiken een houten framestructuur en spaanplaat om een huis te bouwen. Buitenwerk beschermt deze spaanplaat tegen vochtschade. Je kunt ook isolatie aan je buitenwerk toevoegen om een gereguleerde temperatuur voor je huis te bieden. Kies een buitenwerkmateriaal dat past bij je decoratiethema, budget en het heersende klimaat.

 

1. De voordelen van buitenwerk aan een huis

 

voordeel-van-buitenwerk

 

Het vervangen van je buitenwerk kan de waarde van je huis verhogen omdat het:

  • Je gevel aantrekkelijker maakt: Buitenwerk is het eerste wat je gasten zien als ze je huis bezoeken. Het vormt het grootste deel van de buitenkant van je huis. Nieuw buitenwerk maakt indruk op je buren en geeft je meer trots over je leefruimte. Ook hoef je je buitenwerk minder vaak te onderhouden om een moderne, schone uitstraling te behouden.
  • Je huis beschermt: Buitenwerk beschermt je huis tegen ruwe weersomstandigheden en extreme temperaturen. Buitenwerk beschermt het interieur van je huis tegen wind, regen en sneeuw. Buitenwerk kan ook vuil en insecten buiten houden. Door je buitenwerk correct te installeren, zorg je voor de ultieme bescherming.
  • Je maandelijkse energierekening verlaagt: Nieuw energiezuinig buitenwerkmateriaal kan je huis isoleren tegen extreme temperaturen. Geïsoleerd buitenwerkmateriaal houdt de lucht van je verwarming en airconditioning binnen het huis. Als je verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem minder energie gebruikt om de temperatuur van je huis te regelen, kun je geld besparen op je energierekening per maand.
  • Je huis comfortabeler maakt: Met de juiste isolatie zal de omgeving van je huis comfortabeler zijn. De buitenkant van je huis heeft invloed op je binnenleefomgeving. Isolatie creëert een luchtafdichting die de lucht die wordt verwarmd of gekoeld door je verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem binnenhoudt. Geïsoleerd buitenwerk kan warme lucht binnenhouden tijdens de winter en buiten houden tijdens de zomer.

 

2. Wanneer moet ik mijn buitenwerk vervangen?

buitenwerk-vervangen

 

Vervang je buitenwerk om de integriteit van je huis te behouden. Je zou weten dat je je buitenwerk moet vervangen als:

  • Je kromming of rot in je buitenwerkpanelen opmerkt: Je zou rond je huis moeten lopen en je buitenwerk eens in de paar maanden moeten inspecteren. Sommige buitenwerkmaterialen kunnen rotten wanneer ze worden blootgesteld aan overmatig vocht. Je kunt ook scheuren zien in bepaalde buitenwerkpanelen. Controleer je buitenwerk na een harde storm of als je een object tegen de zijkant van je huis hoort slaan. Het vervangen van je buitenwerk behoudt de uitstraling van je huis en beschermt de interne structuur.
  • Het buitenwerk is niet goed geïnstalleerd: Professionele bouwers weten dat verschillende buitenwerkmaterialen verschillende installatiemethoden vereisen. Onjuiste installatie van het buitenwerk van je huis kan aanzienlijke schade veroorzaken. Je buitenwerk is niet goed geïnstalleerd als je spijkers of schroeven uit je buitenwerkpanelen ziet steken. Je ziet mogelijk ook versleten of golvend buitenwerk. Slecht afdichten kan leiden tot oneffen buitenwerkpanelen.
  • Je roest of verkleuring opmerkt: Waterschade kan roestige spijkers of schroeven in je buitenwerk veroorzaken. Bepaalde buitenwerkmaterialen kunnen ook roesten of verkleuren als gevolg van vochtschade.
  • Je blaasjes of bobbels in de buitenwerkpanelen ziet: Blaasjes of bobbels in de buitenwerkpanelen wijzen op de aanwezigheid van water onder je buitenwerk. Vocht kan de integriteit van het houtwerk van je huis ruïneren. Buitenwerk moet vocht en extreme temperaturen buiten je huis houden. Vocht in je huis betekent dat je buitenwerk zijn werk niet doet. Schimmel en meeldauw kunnen tekenen zijn van vochtinfiltratie in je huis. Controleer ook de binnenmuren van je huis op afbladderende of blaarvorming van verf voor waterschade.
  • Vocht veroorzaakt schimmel- of meeldauwopbouw op je buitenwerkpanelen: Schimmel voedt zich meestal met overtollig vocht of natte debris op je buitenwerk. De aanwezigheid van schimmel betekent niet altijd dat je je buitenwerk moet vervangen. Nadat je de schimmel van je buitenwerk hebt schoongemaakt, controleer je je panelen op andere tekenen van schade.

De herfst is de beste tijd om je buitenwerk te vervangen. Bepaalde buitenwerkmaterialen kunnen uitzetten in de hete zomerzon. Dezelfde materialen kunnen ook krimpen in de koude temperaturen van de winter. Overmatige regen in de lente kan je buitenwerkproject vertragen en vocht in je huis brengen. De herfst heeft meestal gematigde temperaturen en minder regen of sneeuw. Sommige fabrikanten verlagen hun prijzen in de herfst, na het hoogseizoen van de zomer. Je buitenwerk in de herfst vervangen maakt je huis ook klaar voor het koude winterseizoen.

 

Wat zijn de verschillende soorten gevelbekleding?

Als je hebt besloten dat het nu tijd is om je buitenwerk te upgraden, moet je beslissen welk materiaal je wilt. De volgende materialen voor buitenwerk kunnen worden aangepast aan je unieke visie voor je huis.

 

Composiet buitenwerk

Composiet buitenwerk, zoals ons Ultrashield All-Weather Siding System, is een betaalbaarder alternatief voor natuurlijk hout. Het wordt gemaakt door vezels van gerecycled plastic en hout te combineren. Je huis kan de uitstraling hebben van natuurlijk hout zonder het vereiste onderhoud. Hier zijn enkele redenen waarom composiet buitenwerk goed bij je huis zou passen.

 

1. Ultieme Bescherming voor Je Huis

Je wilt investeren in buitenwerk van goede kwaliteit, zodat je huis veilig kan zijn tegen ruw weer en extreme temperaturen. In tegenstelling tot natuurlijk hout is composiethout bestand tegen vocht en rotten. Het kan ruwe weersomstandigheden weerstaan vanwege de vele lagen. Hoogwaardig composiethout bevat een gecoëxtrudeerde kap, waardoor dit buitenwerkmateriaal ondoordringbaar is en splijten voorkomt. De kern van composiethout bevat gerecyclede materialen. Het creëert ook weinig afval bij de fabricage.

 

2. Gemak van Installatie

Het lichte gewicht van composiethout zorgt voor gemakkelijk transport en het aanbrengen van de panelen op het huis. Je composiethouten buitenwerk is eenvoudig te installeren op je huis. Hier is hoe je composiethouten buitenwerk installeert op een gebouw:

  • Installeer aluminium- of houten liggers onderaan om insecten te voorkomen.
  • Installeer de panelen volgens de instructies van de fabrikant.
  • Schroef clips in de onderkant van de muur.
  • Installeer gevelbekledingsplaten van onder naar boven.
  • Installeer afdichtingen aan de bovenkant van de liggers.

 

3. Keuze uit Kleuren en Materialen

Composiethout komt in verschillende opties voor composiet buitenwerk. Hoewel je hout kunt schilderen, kun je composiethout in de kleur van jouw keuze aanvragen. De natuurlijke houtkleuren tonen de verschillende soorten houtsoorten die je kunt gebruiken om de buitenkant van je huis te versieren.

 

4. Groene Technologie

Composiethout gemaakt van gerecyclede materialen is milieuvriendelijk. Het is ook gemaakt van energiezuinig materiaal dat geld bespaart voor je huis. Je HVAC-systeem hoeft minder te werken om een comfortabele temperatuur voor je gezin te bieden. Met één boomstam kun je meer composiethouten panelen maken dan natuurlijke houten panelen.

 

5. Duurzaamheid

Composiethouten buitenbekleding is een combinatie van sterkte en levensduur. Dit bekledingsmateriaal is bestand tegen:

  • Ultraviolette stralen van de zon: Vinyl kan van kleur veranderen door extreme blootstelling aan zonlicht. Composiethouten vinylbekleding heeft dit probleem niet.
  • Vlekkenschade: Hout kan vocht absorberen. Je hoeft je geen zorgen te maken over morsen met je composietbekleding.
  • Vochtschade: Composiethout gebruikt in elkaar grijpende panelen en regenschermen die vocht buiten houden. Naast vochtbescherming is composiethout ook bestand tegen schimmel en fungus.

 

6. Weinig Onderhoud

Omdat composiethouten bekleding niet vlekt of rot, hoef je er niet veel aan te doen. In tegenstelling tot gewone houten panelen hoef je composiethout niet opnieuw te schilderen of af te werken. De kleur van composiethout blijft behouden. Om je composiethouten bekleding schoon te maken, hoef je het alleen maar af te spoelen met een mild reinigingsmiddel en een tuinslang.

 

7. Kostenbesparend

Composiethouten bekleding kost ongeveer de helft van de prijs van hout, maar compromitteert niet op uiterlijk. Het heeft ook niet de moeilijke installatie van andere bekledingsmaterialen. Moeilijke installatie heeft de neiging de prijs van bekledingsmaterialen te verhogen. Met het gemak van installatie zou de installatie- en onderhoudskosten veel betaalbaarder moeten zijn dan bij andere soorten bekledingsmateriaal.

 

Vinyl bekleding

Vinyl bekleding bevat polyvinylchloride (PVC), een plastic hars. Je kunt kiezen uit honderden verschillende kleuren voor je vinyl bekleding. Vinyl kan ook worden geïsoleerd met polystyreen (EPS) om je bekledingspanelen energiezuiniger te maken. Vinyl is een van de beste materialen voor buitenbekleding vanwege:

  • Gemak van onderhoud: Vinyl bekleding heeft slechts een paar gereedschappen nodig om op je huis te installeren. Als je het installatieproject zelf doet, zorg er dan voor dat je de instructies van de fabrikant volgt om zoveel mogelijk geld te besparen. Fouten bij de installatie kunnen duur zijn. Om het uiterlijk van je vinyl bekleding te behouden, was je het ongeveer eens per jaar met milde zeep en een tuinslang.
  • Kostenbesparing: Je kunt de vinyl bekleding die je wilt vinden voor een betaalbare prijs. Kies tussen geïsoleerde vinyl bekleding of standaard vinyl bekleding, afhankelijk van wat in je budget past.

Je kunt ervoor kiezen om vinyl bekleding over te slaan vanwege de:

  • Goedkope plastic uitstraling: Ondanks dat vinyl in verschillende kleuren en vormen komt, kan het nog steeds de goedkope uitstraling van plastic hebben. Je kunt een ander materiaal gebruiken om je huis te ontwerpen met een meer natuurlijke of moderne esthetiek.
  • Gevoeligheid voor zonneschade: Ultraviolette (UV) stralen kunnen de kleur van vinyl bekleding beschadigen. Te veel direct zonlicht op de vinyl bekleding kan ervoor zorgen dat de bekledingspanelen kromtrekken of zelfs smelten. Als je in een droog, zonnig klimaat woont, wil je misschien andere opties voor je bekleding verkennen.

 

Houten gevelbekleding

Hout is een populair materiaal voor gevelbekleding in verschillende klimaten. Gevelbekleding van hout kan je aarden en een gevoel van veiligheid geven. Je kunt het exterieur van je huis ontwerpen met rabatdelen of shingles. Rabatdelen gebruiken horizontale panelen van hout met een bovenliggend overlappend stuk. Je kunt ook verschillende soorten hout gebruiken als gevelbekledingsmateriaal, zoals redwood en ceder. Voor een meer consistente uitstraling kun je houten shingles gebruiken voor de gevel van je huis. Huiseigenaren kiezen voor houten gevelbekleding vanwege de volgende redenen:

  • Luxe uitstraling: Houten gevelbekleding heeft een natuurlijke uitstraling die andere gevelmaterialen proberen na te bootsen. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten. Redwood en ceder zijn populaire opties voor houten gevelbekleding vanwege hun weerstand tegen verval. Houten gevelbekleding kan een rijke, natuurlijke uitstraling aan je huis toevoegen, vooral aan een bungalow, Cape Cod of cottage. Hout kan ook worden geverfd of afgewerkt in elke kleur.
  • Eenvoudige installatie: Houten panelen, vooral samengesteld hout, zijn eenvoudig te installeren. Het is ook gemakkelijk verkrijgbaar, zodat je het zonder veel moeite kunt installeren. Zorg ervoor dat je oppervlak waterpas is en bevestig de houten panelen met schroeven aan je oppervlak om ze te installeren. Houten gevelbekledingspanelen kunnen ook eenvoudig worden vervangen. Je kunt een verrot paneel vervangen in plaats van de hele gevelbekleding te vervangen.
  • Milieuvriendelijkheid: Houten gevelbekleding is gemaakt van volledig natuurlijk afbreekbaar materiaal. Voor een “groenere” woning moet je investeren in natuurlijke houten gevelbekleding voor je huis. Samengesteld houten gevelbekleding is ook gemaakt van gerecycled materiaal om een milieuvriendelijke leefruimte te bieden.

Samen met deze voordelen heeft houten gevelbekleding ook nadelen, waaronder:

  • Regelmatig onderhoud: Om de uitstraling van houten gevelbekleding te behouden, moet je het krijten en schilderen om weerschade te voorkomen. Houten gevelbekleding is ook gevoelig voor brandschade. In een droog, zonnig gebied wil je misschien een brandwerend materiaal voor je gevelbekleding. Sommige provincies vereisen dat huiseigenaren meer brandwerende gevelbekleding hebben of een brandwerende afwerking op hun massief houten gevelbekleding aanbrengen.
  • Vatbaarheid voor knaagdieren of insectenplaag: Termieten staan bekend om het doorhakken van hout. Als je je houten gevelbekleding niet onderhoudt, zou een kolonie termieten erdoorheen kunnen eten. Andere soorten insecten, zoals mieren en kevers, kunnen ook door je houten gevelbekleding heen eten. Houd er rekening mee dat ratten door de meeste gevelbekledingsmaterialen kunnen knagen, vooral hout.

Houtcomposiet, ofwel samengesteld hout, gevelbekleding bevat een mengsel van plastic en hout. Het heeft alle voordelen van de uitstraling van hout tegen een fractie van de prijs. Samengesteld hout weegt minder dan natuurlijk hout, waardoor het gemakkelijker te installeren is. Samengesteld hout is ook bestand tegen insectenaantasting en andere soorten schade.

 

Bakstenen gevelbekleding

Bakstenen gevelbekleding is gemaakt van gebakken klei. Het is populair in historische bouwstijlen zoals Tudor, Engelse cottages en Koloniaal. Om de installatiekosten te verlagen, bestaat bakstenen gevelbekleding meestal uit een bakstenen veneer met mortel die de bakstenen aan de structuur van het huis bevestigt. Huiseigenaren genieten van bakstenen gevelbekleding vanwege de volgende redenen:

  • Mooie, tijdloze uitstraling: Bouwers gebruiken al eeuwenlang baksteen voor woningen en commerciële gebouwen. Omdat baksteen wordt gemaakt door verschillende soorten klei samen te vormen, zal jouw baksteen verschillende ontwerpen en kleuren tonen.
  • Milieuvriendelijkheid: Klei en schalie zijn natuurlijke materialen uit de aarde. Ze absorberen ook vochtigheid en voorkomen schimmel- en meeldauwopbouw.
  • Geluidsreductie: Dikke bakstenen gevelbekleding kan voorkomen dat buitengeluiden je huis binnendringen. Mensen die ‘s nachts moeite hebben met slapen, kunnen baat hebben bij deze functie.
  • Eenvoudig onderhoud: Bakstenen gevelbekleding behoudt eeuwenlang zijn natuurlijke kleur. Om de levensduur van je bakstenen gevelbekleding te verlengen, kun je het af en toe met een hogedrukreiniger reinigen. Je kunt genieten van de schoonheid van je bakstenen gevelbekleding zonder het opnieuw te hoeven schilderen of af te werken.

Je zou kunnen overwegen te investeren in een ander type gevelbekleding vanwege de:

  • Moeilijke installatie: Bouwers moeten elke nieuwe baksteen met mortel installeren in plaats van een volledig paneel aan te brengen. Bakstenen zijn ook zwaar, dus het duurt lang voordat bouwers ze installeren.
  • Prijs: Omdat de installatie van bakstenen gevelbekleding arbeidsintensief is, kunnen professionele bouwers meer vragen voor arbeidskosten. Bouwers moeten ook een stenen fundering onder de bakstenen gevelbekleding aanbrengen om de integriteit ervan te behouden.
  • Verschuiving in de fundering van je huis: Als je in een gebied met aardbevingen woont, kan de fundering van je huis verschuiven. Bakstenen zijn niet gemaakt om die verschuiving te weerstaan. Je kunt problemen hebben met de fundering van je huis als je bakstenen gevelbekleding gebruikt.

 

Stucwerk gevelbekleding

Stucwerk gevelbekleding bevat Portlandcement, water, kalk en bouwzand. Deze combinatie van materialen stelt je in staat unieke ontwerpen voor de buitenkant van je huis te creëren. Bouwers plaatsen een waterdichte barrièrepapier en gegalvaniseerd metalen gaas onder de stucwerk gevelbekleding. Huiseigenaren genieten van stucwerk gevelbekleding vanwege de volgende redenen:

  • Mediterrane uitstraling: Stucwerk gevelbekleding presteert goed in warme klimaten. Je hebt misschien huizen gezien met stucwerk gevelbekleding in kustgebieden zoals Florida.
  • Geluidsreductie: Dikke stucwerk gevelbekleding kan voorkomen dat buitengeluiden je huis binnendringen. Mensen die in de buurt van een belangrijke weg wonen, kunnen profiteren van de geluidsblokkerende eigenschappen van stucwerk.
  • Eenvoudige installatie: Hoewel stucwerk wordt aangebracht met verschillende lagen, duurt het slechts een paar dagen om een stucwerkproject te voltooien.

De nadelen van stucwerk zijn onder andere:

  • Prijs: Bouwers vragen meer geld voor stucwerk omdat ze verschillende lagen moeten aanbrengen.
  • Verschuiving in de fundering van je huis: Net als bakstenen is stucwerk gevaarlijk voor huizen in aardbevingsgebieden. Als de fundering van je huis verschuift, kan je stucwerk problemen veroorzaken.
  • Vochtbeschadiging: Stucwerk presteert slecht in vochtige, koude klimaten. Hoewel het vocht tot op zekere hoogte kan weerstaan, kan het schade oplopen door overmatig vocht.

 

Steen gevelbekleding

Populaire steen gevelbekleding bestaat uit kalksteen of graniet. De meeste huiseigenaren gebruiken steen gevelbekleding als accent in plaats van de hele buitenkant van hun huizen. Steen is een populair materiaal voor gevelbekleding vanwege zijn:

  • Natuurlijke schoonheid: Steen gevelbekleding voegt visuele interesse en textuur toe aan de buitenkant van een huis. Het behoudt zijn tijdloze schoonheid en houdt je met beide benen op de grond.
  • Milieuvriendelijkheid: Steen is een natuurlijk materiaal van de aarde. Het kan ook worden hergebruikt als je huis moet worden verbouwd.

De nadelen van steen gevelbekleding zijn onder andere:

  • Dure prijs: Steen is een van de duurste gevelbekledingsmaterialen voor huiseigenaren. Omdat het zwaar is, kost het ook meer geld om te installeren.
  • Moeilijke installatie: Het feit dat steen moeilijk te installeren is, verhoogt ook de prijs. Net als baksteen, installeren professionals elke steen één voor één, in plaats van als een paneel.

Voor een lichtere, minder dure optie kun je een steen-veneer gebruiken om een vergelijkbare uitstraling te bereiken. Steen-veneer gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende materialen en texturen. Je steen-veneer gevelbekleding behoudt zijn foutloze uitstraling met de juiste zorg.

 

Metalen gevelbekleding

Staal, aluminium, koper en zink zijn populaire materialen voor metalen gevelbekleding voor residentiële gebouwen. Deze flexibele metalen zijn verkrijgbaar in verschillende trimvormen, waaronder shingles en verticale panelen. Bouwers brengen metalen gevelbekleding aan bovenop ondersteunend materiaal en een vochtbestendige barrière. Huiseigenaren installeren graag metalen gevelbekleding om hun eigendom te beschermen vanwege de:

  • Moderne uitstraling: Metaal is verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder horizontale en verticale panelen. Je kunt ook investeren in metalen shingles. Fabrikanten voegen een fabrieksafwerking toe om corrosie en roesten te voorkomen.
  • Eenvoudige installatie: Metalen panelen zijn licht van gewicht, dus ze zijn eenvoudig te installeren. De tijdsbesparing bij het installeren van metalen gevelbekleding brengt meestal de prijs omlaag.
  • Weinig onderhoud: Eenmaal geïnstalleerd, zijn metalen panelen eenvoudig te onderhouden. Gebruik mild reinigingsmiddel en water om je metalen gevelbekleding schoon te maken. Zorg ervoor dat je metalen gevelbekleding droogt wanneer je het schoonmaakt, zodat je de panelen niet laat roesten.

Je zou kunnen overwegen een ander type gevelbekleding te kiezen omdat metaal:

  • Gevoelig is voor roest of deuk: Bij blootstelling aan bepaalde weersomstandigheden kunnen metalen oppervlakken roesten of verkleuren. De meeste metalen behouden hun fabrieksafwerking, maar houd er rekening mee dat ze hun kleur kunnen verliezen. Een honkbal van het kind van je buurman of puin dat van een nabijgelegen boom valt, kan ook deuken veroorzaken in je metalen gevelbekleding.
  • Gevoelig is voor geluid: In tegenstelling tot baksteen en stucwerk biedt metalen gevelbekleding geen goede geluidsisolatie. Op een regenachtige dag hoor je regendruppels op je metalen gevelbekleding slaan.

 

Hoe kies je gevelbekleding voor je huis

Wat is het beste type gevelbekleding voor een huis? Voordat je gevelbekledingsmateriaal voor je huis kiest, moet je rekening houden met de volgende factoren:

  • Weerstand tegen schade
  • Energiezuinigheid
  • Uiterlijk in de loop van de tijd
  • Milieuvriendelijkheid
  • Betaalbaarheid

 

1. Is dit gevelbekledingsmateriaal bestand tegen schade?

bestand-tegen-schade

 

De belangrijkste functie van buitenbekleding is om je huis te beschermen tegen vochtschade. Hier zijn de mogelijke gevaren en weerstandscapaciteiten van verschillende bekledingsmaterialen:

  • Vinyl: Vinylbekleding is bestand tegen insectenschade. Onjuiste installatie van vinylbekleding kan leiden tot vochtschade. Het kan ook niet goed tegen hoge niveaus van zonlicht.
  • Hout: Bepaalde houtsoorten zijn bestand tegen bederf. Houten bekleding is gevoelig voor insecten- en waterschade.
  • Baksteen: Baksteen is bestand tegen brand, mieren en termieten. Het is ook bestand tegen geluidsoverlast buiten het huis.
  • Stucwerk: Stucwerk is bestand tegen rot of insectenschade. Het droogt ook snel in gebieden met zware regenval. Oud stucwerk kan barsten, waardoor vocht in het huis kan komen.
  • Steen: Steen is ondoordringbaar voor schade. Het is bestand tegen extreme temperaturen, vuur, insecten en vocht.
  • Metalen: Metaal kan niet rotten of kromtrekken door vochtschade zoals andere materialen. Stalen bekleding is bestand tegen hagel en andere harde neerslag. Houd er rekening mee dat overmatig vocht roest kan veroorzaken.
  • Composiet hout: Composiet houtbekleding is bestand tegen vlekken en ongedierte, evenals tegen bederf, waterschade en brand.

 

2. Is dit bekledingsmateriaal energiezuinig?

energy-efficiency

 

Hoewel het grootste deel van de energiezuinigheid van je huis uit de isolatie moet komen, bieden bepaalde bekledingsmaterialen extra isolatie. Deze bekledingsmaterialen zijn het meest energiezuinig:

  • Geïsoleerd vinyl: Geïsoleerde vinylbekledingspanelen bevatten een ESP-kern die fungeert als een kussen voor het interieur van je huis.
  • Hout: Houtbekleding is van nature energiezuinig zonder extra isolatie.
  • Baksteen: Je kunt de isolatie van baksteen verhogen door een spray schuim toe te voegen.
  • Stucwerk: Je kunt meer isolatie aan stucwerk toevoegen met een dunne laag hard schuim.
  • Steen: Bepaalde soorten steen zijn natuurlijke isolatoren. Je kunt extra isolatie in de stenen voering installeren.
  • Geïsoleerd staal of aluminium: Je kunt ESP-kernisolatie toevoegen aan metalen bekleding om de energiezuinigheid te vergroten.
  • Composiet hout: Composiet houtbekleding erft de energiezuinigheid van hout, zelfs zonder isolatie. Het is gemaakt van sterk hout dat weerstand biedt tegen weersinvloeden in huis.

 

3. Hoe zal dit bekledingsmateriaal mijn huis eruit laten zien?

Als je nadenkt over hoe je wilt dat je huis eruitziet, bieden deze materialen verschillende esthetiek om bij de stijl van je huis te passen:

  • Vinyl: Vinylbekleding kan een vertrouwde uitstraling hebben voor huizen in je buurt. Het kan zijn kleur verliezen en er vaak goedkoop uitzien. Het is ook gevoelig voor scheuren onder stress.
  • Hout: Houtbekleding heeft een natuurlijke schoonheid die je met beide benen op de grond houdt en een gevoel van veiligheid biedt. Na verloop van tijd kan het zijn kleur verliezen of gaan rotten.
  • Baksteen: Baksteen behoudt zijn tijdloze, historische uitstraling gedurende eeuwen.
  • Stucwerk: Stucwerk is een populair kustbekledingsmateriaal. Weersinvloeden, scheuren en verkleuring zijn duidelijker op stucwerk.
  • Steen: De uitstraling van een stenen huis is luxe en gaat eeuwenlang mee.
  • Metalen: Metaal geeft je huis een moderne uitstraling die zijn kleur niet verliest zoals andere soorten materialen. Houd er rekening mee dat het gevoelig is voor deuken en roest.
  • Composiet hout: Composiet houtbekleding heeft de prachtige uitstraling van natuurlijk hout. In tegenstelling tot natuurlijk hout verliest het zijn kleur of integriteit niet.

 

4. Hoe milieuvriendelijk is het bekledingsmateriaal?

De milieuvriendelijkheid van een bekledingsmateriaal hangt af van de beschikbaarheid van het materiaal en hoe het wordt geproduceerd. Hier is de milieuvriendelijkheid van elk type materiaal:

  • Vinyl: Het materiaal wordt geproduceerd, dus het gebruikt geen hernieuwbare materialen. De manier waarop het wordt geproduceerd, stoot fossiele brandstoffen uit in het milieu.
  • Hout: Hout is milieuvriendelijk omdat je één paneel kunt vervangen in plaats van al je bekleding. Het is ook gemaakt van volledig natuurlijke, hernieuwbare materialen.
  • Baksteen: Baksteen is een natuurlijke hulpbron die lange tijd niet hoeft te worden vervangen. De productie van baksteen stoot echter schadelijke emissies uit in de lucht.
  • Stucwerk: Stucwerk wordt niet als milieuvriendelijk beschouwd omdat het geen natuurlijke hulpbron is.
  • Steen: Net als baksteen is steen ook een natuurlijke hulpbron. De manier waarop fabrikanten steen winnen, kan echter schadelijk zijn voor het milieu.
  • Metalen: Metaal is milieuvriendelijk omdat het niet veel afvalmateriaal creëert. Het kan worden gemaakt van gerecyclede materialen, wat afval elimineert.
  • Composiet hout: Fabrikanten maken composiet hout van gerecyclede materialen. Ze gebruiken ook minder afval om composiet houtbekledingsmateriaal te maken.

 

5. Past dit bekledingsmateriaal in mijn budget?

Deze bekledingsmaterialen kunnen passen bij het budget van de gemiddelde huiseigenaar:

  • Vinyl: Vinylbekleding is kosteneffectief vanwege de beschikbaarheid en veelzijdigheid. Geïsoleerde vinylbekleding kost meer geld.
  • Hout: Hout kan minder geld kosten bij aanschaf, maar het kost geld om te onderhouden. Het geeft ook je huis een hogere wederverkoopwaarde.
  • Baksteen: Baksteen heeft een hogere initiële kosten vanwege het moeilijke installatieproces. Omdat baksteen brandbestendig is, kan je woningverzekeringspremie dalen.
  • Stucwerk: Je kunt stucwerk tegen een minimale kostprijs vervangen. Het kost ook minder geld om het in de loop der jaren te onderhouden.
  • Steen: Steen is moeilijk te installeren, wat de prijs van installatie verhoogt. Het onderhoud is niet duur, dus de installatiekosten kunnen zichzelf terugbetalen.
  • Metalen: Stalen bekleding is zwaar, dus het is duurder om te installeren.
  • Composiet hout: Composiet hout is een van de meest betaalbare opties voor bekledingsmaterialen.

 

Wat is de meest duurzame bekleding?

Het beste type huisbekleding is een materiaal dat duurzaam is. De duurzaamheid van een bekledingsmateriaal hangt af van de weerstand tegen externe schade.

  • Vinylbekleding: Vinylbekleding ziet er hetzelfde uit met minimaal onderhoud. Vinylbekleding ziet er prima uit zonder dat het opnieuw hoeft te worden geverfd, maar het verliest zijn kleur bij blootstelling aan direct zonlicht. Om vinylbekleding te onderhouden, gebruik je een tuinslang om vuil of puin af te spoelen. Vinylbekleding presteert beter in een klimaat met gematigde temperaturen. Wanneer je het elke paar jaar schoonmaakt, gaat vinyl langer mee. Vinylbekleding is bestand tegen insecten, schimmel en extreme temperaturen.
  • Houtbekleding: Hout presteert beter in droge klimaten. Om de levensduur van je houten bekleding te verlengen, moet je het regelmatig onderhouden. Houtbekleding is het meest onderhoudsintensieve type bekleding. Je moet het vaak controleren op schimmel, rot en verkleuring. Je moet het ook om de paar jaar opnieuw schilderen en afwerken om de kleur van het hout te behouden.
  • Baksteenbekleding: Bakstenen worden al honderden jaren gebruikt op zowel residentiële als commerciële gebouwen. We weten dat baksteen bestand is tegen ruw weer en verschillende klimaten. Om het te onderhouden, hoef je alleen af en toe het mortel schoon te maken.
  • Stucwerkbekleding: Als je stucwerkbekleding op een stenen muur plaatst, gaat het langer mee dan op een houten frame muur. Zolang er geen scheuren in de stucwerkbekleding zitten, is het bestand tegen vuur en vochtschade. Om de levensduur van stucwerkbekleding te verlengen, moet je het wassen om ophoping van vuil en puin te voorkomen.
  • Steenbekleding: Steenbekleding is de meest duurzame optie voor je huis. Het is bestand tegen vocht, insecten- en weerschade. Het is ook brandbestendig.
  • Metalen bekleding: Metalen bekleding kan hagel en weerschade weerstaan. Staal is een duurzaam materiaal voor je bekleding, bestand tegen brand en insectenschade. Bepaalde soorten metaal zijn zeer gevoelig voor vocht en deuken.
  • Composiet houtbekleding: Composiet houtbekleding is extreem duurzaam en vereist minimaal onderhoud. Het behoudt zijn kleur en is bestand tegen scheuren, rot, schimmel, insecten, brand en vocht. Composiet hout gaat langer mee wanneer het jaarlijks wordt gereinigd met milde zeep en water.

 

Opties en kosten voor gevelbekleding

Bevelsiding voor je huis kiezen

 

De kosten van gevelbekleding zijn afhankelijk van het materiaal, de grootte van je huis en het tijdstip van het jaar. Bepaalde materialen kosten meer vanwege hun beschikbaarheid en onderhoudsvereisten. Je moet je gevelbekleding vervangen voordat de koude winterwinden arriveren. Fabrikanten kunnen je meer in rekening brengen als je een noodvervanging van gevelbekleding nodig hebt. Hier zijn de geschatte kostprijsranges per vierkante voet van verschillende soorten gevelbekledingsmaterialen, inclusief de kosten van arbeid en materialen:

  • Vinyl: $3-$11
  • Baksteen: $7-$15
  • Stucwerk: $4-$8
  • Natuursteen: $17-$30
  • Aluminium: $3-$11
  • Composiet hout: $2-$4

Composiet hout is een van de meest betaalbare materialen voor residentiële gevelbekleding. Het is eenvoudig te installeren, dus professionals rekenen minder geld om het op je huis aan te brengen. Composiet houten gevelbekleding is ook gemaakt van goedkope materialen. Aangezien dit materiaal energiezuinig is, levert het op de lange termijn ook besparingen op je energierekening op.

 

Vind de beste gevelbekleding bij NewTechWood

best-siding

 

Onze composiet houten gevelbekleding bij NewTechWood is eenvoudig te installeren op je huis. We gebruiken groene, milieuvriendelijke technologie om onze UltraShield® houten panelen gevelbekleding te maken. We bieden ook een verscheidenheid aan accessoires en hardware om je installatie van composiet gevelbekleding tot een succes te maken. We leveren onze producten tegen concurrerende tarieven in vergelijking met andere fabrikanten van composiet hout. Om je gevelbekledingsmateriaal te bestellen, vind een NewTechWood-distributeur bij jou in de buurt. Je kunt ook contact met ons opnemen door een contactformulier in te vullen.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.