Close
Country

Composiet versus houten terrasplanken


Als u van plan bent een terras op uw terrein te bouwen, is een van de eerste belangrijke beslissingen die u moet nemen het materiaal van uw terras. De twee belangrijkste soorten terrasmateriaal zijn hout en composiet, die elk verschillende voordelen bieden. Terwijl houten terrasvloeren minder kosten en een authentieke houtlook bieden, gaan composiet terrasplanken langer mee en vergen ze minder onderhoud.

Ontdek hieronder de voor- en nadelen van elk terrasmateriaal, zodat u composiet terrasplanken kunt vergelijken met hout.

Wat is composiet terrasplanken?

Composiet terrasplanken – in de meest algemene zin van het woord – verwijst naar terrasplanken gemaakt van hout, plastic en bindmiddelen die een materiaal vormen dat sterker, duurzamer en duurzamer is dan traditioneel hout. Elk merk gebruikt iets andere ingrediënten voor zijn composiet terrasmaterialen, en sommige bieden betere prestaties dan andere.

Een van de meest innovatieve producten in de branche is NewTechWood’s UltraShield® composietterrasplanken. Dit baanbrekende product bestaat uit twee hoofdcomponenten: een kern van duurzame houtvezels en polyethyleen met hoge dichtheid met een beschermend schild. Dit beschermende schild is een buitenste schil van polymeer die het bord volledig omhult en het in een ondoordringbare laag inkapselt, waardoor het zeer goed bestand is tegen vlekken, vervaging en krassen. Kenmerken van dit hoogwaardige terrasmateriaal zijn:

 

  • Een gecoëxtrudeerde dop: UltraShield is een kunststof-houtcomposiet met dop, wat betekent dat het een verfijnd, duurzaam schild heeft dat rond alle zijden van de kern loopt. Het extrusieproces op hoge temperatuur is tegelijkertijd van toepassing op de kern en het schild en maakt geen gebruik van lijm of chemicaliën.
  • Een composietkern: Deze kern bestaat uit zorgvuldig uitgekozen gerecyclede materialen en extreem dichte gerecyclede hardhout- en zachthoutvezels, waardoor deze een verbeterde duurzaamheid en sterkte heeft. Het is ook 100% gerecycled.

 

Het schild is voorzien van een geavanceerd technisch polymeer dat de boards helpt beschermen tegen:

 

  • Splitsen: UltraShield biedt een ondoordringbare laag om splijten op het oppervlak van het bord te voorkomen. Deze eigenschap is één van de redenen waarom UltraShield-terrasplanken langer meegaan dan gewone, niet-afgedekte composietterrasplanken.
  • Vlekken: Vloeistoffen zoals koffie, wijn en sojasaus staan erom bekend dat ze vlekken achterlaten op veel oppervlakken, waaronder terrassen. Maar als u een van deze stoffen op UltraShield composiet terrasplanken morst, ontstaat er geen vlek omdat de stof niet kan worden opgenomen. Deze vlekbestendigheid maakt UltraShield-terrasplanken ook gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.
  • Schimmelgroei: UltraShield voorkomt dat schimmel en meeldauw op uw plank groeien en eraan eten, wat betekent dat deze schimmel nooit een bedreiging zal vormen voor uw terrasplanken. Houd er rekening mee dat er nog steeds schimmel kan groeien op het water op het oppervlak van de plank, maar je kunt deze schimmel eenvoudig verwijderen door hem met een slang af te sproeien of weg te vegen met een bezem.
  • Vervaging: De unieke formule van het schild zorgt ervoor dat het zijn kleur langer behoudt dan conventionele composiet terrasplanken. Hoewel kleurveranderingen na vele jaren kunnen optreden, zijn deze veranderingen zeer klein.
  • Olie of verf: De beschikbaarheid van het schild in verschillende kleuren betekent dat u uw terras nooit hoeft te schuren, oliën of schilderen als aanvulling op uw huis.

 

Traditionele houten terrassen

Huiseigenaren die geïnteresseerd zijn in een terrasinstallatie zullen vaak de optie van een traditioneel houten terras overwegen. Traditionele houten terrassen zijn er in verschillende varianten, waaronder:

Onder druk behandeld

Onder druk behandeld hout verwijst naar hout dat onder druk is behandeld met chemicaliën om het te beschermen tegen rot, termieten en schimmelbederf. Misschien wel het meest voorkomende onder druk behandelde hout is geel grenen, omdat het dit chemische proces vrij gemakkelijk kan ondergaan.

Enkele voordelen van onder druk behandeld hout zijn onder meer:

 

  • Het is direct verkrijgbaar: U zult geen problemen ondervinden bij het vinden van onder druk behandeld hout of het lang van tevoren moeten bestellen.
  • Het is betaalbaar: Onder druk behandeld hout is goedkoper dan standaard hardhout.
  • Het is duurzaam: Overtollig vocht zorgt er niet voor dat onder druk behandeld hout bederft.

 

Dit behandelde hout gaat ook gepaard met een aantal nadelen, waaronder:

 

  • Het moet regelmatig worden onderhouden: Onder druk behandelde terrassen moeten regelmatig worden gereinigd en afgedicht, anders vallen ze snel uit elkaar. Als u geen tijd heeft om u te wijden aan het onderhoud van uw onder druk behandelde houten terras, kunt u overwegen commerciële terrasplanken en residentiële terrasplanken producten. Wij staan klaar om al uw vragen over de installatie, het onderhoud en het gebruik van composiet terrasplanken te beantwoorden, en we kijken ernaar uit om uw behoeften te bespreken.
Please click Submit again to confirm that you are not a robot.