Close
Country

Dekveiligheid: het is meer dan alleen het oppervlak


Wat zoek jij in een deck?

Stijl? Comfort? Duurzaamheid?

Dekveiligheid: het is meer dan alleen het oppervlak

Er zijn zoveel decks die misschien wel de juiste kleur en textuur hebben, maar een gebrek aan duurzaamheid en sterkte. Al die schoonheid zou slechts een façade kunnen zijn die een zwak dek van slechte kwaliteit bedekt dat verre van veilig is. De veiligheid van je deck is een kenmerk waar je nooit concessies aan mag doen.

Het wordt aanbevolen om regelmatig professionele dekinspecties te plannen om er zeker van te zijn dat geen enkel veiligheidsprobleem onopgemerkt blijft. Hoewel de meeste dekinspecteurs alleen de balken, palen, fundering en hardware inspecteren, moeten de inspecties verder gaan dan alleen het oppervlak. Je moet ook de structuur ervan laten evalueren.

De meeste van deze problemen worden veroorzaakt door overmatige blootstelling aan sneeuw, regen of vochtigheid.

Dekveiligheid: het is meer dan alleen het oppervlak

De meest voorkomende factoren die het grootste risico vormen voor de veiligheid van uw terras zijn vochtinfiltratie en insectenschade. Wil een terras als veilig worden beschouwd, dan moet het zowel insecten- als waterdicht zijn.

Vochtbestendige terrasplanken

Dekveiligheid: het is meer dan alleen het oppervlak

De veiligheid van een terras gaat hand in hand met zijn waterdichte eigenschappen. Veilige dekken mogen zelfs de geringste vochtinfiltratie niet toestaan. Vocht bederft niet alleen het uiterlijk van houten terrassen – zowel qua kleur als textuur – maar versnelt ook het rotten van het hout, wat de sterkte van het terras aantast.

Composietdekken van hoge kwaliteit zijn waterdicht en voorkomen dat er vocht in het dek binnendringt. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat ze zijn gemaakt van gerecycled plastic en houtvezels.

Dekveiligheid: het is meer dan alleen het oppervlak

De vochtbestendige eigenschap maakt composiet terrasplanken een veel beter alternatief voor buitenterras vergeleken met houten terrasplanken. Het is geschikt voor regio’s die het grootste deel van het jaar nat zijn.

Insectenbestendige terrasplanken

Schade door insecten is een andere grote zorg voor de veiligheid van het dek, en meer specifiek de schade door termieten, timmermansbijen en timmermansmieren. Het is bekend dat deze insecten hun nesten en kolonies vestigen onder houten dekken, en zonder onderscheid gaten boren en de stabiliteit van het dek veranderen. Als gevolg hiervan kan uw kaartspel verzwakken en instorten.

Dus hoe kom je van deze insecten af?

Dekveiligheid: het is meer dan alleen het oppervlak

Je zou de traditionele ongediertebestrijdingsmechanismen kunnen proberen, zoals roken en het gebruik van insecticiden. Maar ze komen gewoon terug als de chemicaliën uitgewerkt zijn. U kunt dit probleem volledig oplossen door uw versleten houten terras te vervangen door een composiet terras.

Composietdekken bieden een beter alternatief omdat ze buitenste polymeerlagen hebben die de binnenkern beschermen tegen de schade veroorzaakt door vervelende insecten. Bovendien bevatten ze niet de hars die in natuurlijk hout zit en trekken ze dus geen insecten aan.

Veiligheid voorop met NewTechWood composiet terrasplanken

Met NewTechWood composiet terrasplanken is de veiligheid van het terras niet slechts oppervlakkig.

Dekveiligheid: het is meer dan alleen het oppervlak

Onze UltraShield-terrasvloeren combineren de bewezen sterkte van polyethyleenkunststoffen met hoge dichtheid met die van houtvezels, en hebben een stevige buitenste polymeeromhulling die de planken omhult en zo een veerkrachtige laag vormt van bescherming.

NewTechWood composiet terrasplanken zijn duurzaam, ongeacht de klimatologische omstandigheden in de regio waarin deze worden gebruikt. We bieden een beperkte, overdraagbare garantie van 25 jaar voor al onze terrasplanken. Dit is een bewijs van onze eersteklas en veilig afgedekte composietterrasplanken.

Blijf veilig met NewTechWood!

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.