Close
Country

Woodvision bundelt krachten met NewTechWood


Woodvision, toonaangevende producent en leverancier van tuinhoutproducten en aanverwanten, breidt als exclusieve NewTechWood distributeur haar assortiment uit met tweede generatie hout-kunststof-composiet.

Al langere tijd ziet Woodvision interesses in de terrasmarkt verschuiven. Waar voorheen houten terrassen favoriet waren, kiest de consument tegenwoordig steeds vaker een onderhoudsarm alternatief. Want hoe sfeervol en warm de uitstraling van een houten terras ook is, het vergt toch elk jaar het nodige onderhoud. Nieuwe materialen zoals hout-kunststof-composiet (ook bekend als HKC en WPC) hebben eigenschappen waar natuurlijk hout simpelweg niet tegenop kan. Coen Jansen, commercieel directeur Woodvision, benoemt een aantal eigenschappen van WPC: “Het is kleurvast, vlekbestendig, vormt geen scheuren en trekt niet krom. Ook jaarlijks oliën van het materiaal is niet nodig. Omdat er voorheen een hoge prijskaart aanhing, liet de consument het vaak links liggen. Maar tegenwoordig is het een stuk betaalbaarder en toegankelijker.” Mark Saturday, algemeen directeur Woodvision, vervolgt: “Daarnaast is een terras van WPC goed voor de grondwaterstand, want het laat, in tegenstelling tot de meeste tegels, regenwater door in de grond. Daarmee gaat het de verdroging van Nederland tegen.”

NewTechWood, wereldwijd marktleider op het gebied van tweede generatie WPC, heeft Woodvision exclusieve distributierechten verleend voor de Benelux. Om dit assortiment goed te kunnen vermarkten heeft Woodvision de expertise van specialist en kenner Rene Klerks ingeschakeld. Klerks: “Woodvision heeft een nieuw programma opgesteld dat zich focust op terrassen en wandbekleding. Juist de toepassingen waar vaak hout wordt gebruikt, maar waar hout vaak ook faalt.” Het doel van Woodvision is niet om houten terrassen en wandbekleding te vervangen, maar wel om een zeer goed alternatief te kunnen bieden.

Dankzij nieuwe technieken worden de meest natuurlijk ogende producten gerealiseerd. Zo kan men de uitstraling van hout behouden en tegelijkertijd de voordelen van WPC ervaren. De producten van NewTechWood bestaan voor 95% uit gerecycled materiaal. Denk daarbij aan plastic uit de afvalindustrie en zaagresten uit meubelfabrieken. Deze mix van plastic en hout wordt voorzien van een kunststof toplaag die niet verkleurd, vlekbestendig is en geen onderhoud vergt. Precies waar de hedendaagse consument naar vraagt. Tevens is het materiaal eenvoudig te plaatsen. Een handige doe-het-zelver of een verwerker kan het snel monteren. De producten worden daarnaast ondersteund door een fabrieksgarantie tot 25 jaar.

NewTechWood heeft wereldwijd een netwerk van distributeurs die al vele multinationals, zoals Starbucks, van mooie wandbekleding en terrassen hebben voorzien. De samenwerking tussen Woodvision en NewTechWood zal ook in de Benelux mooie projecten gaan opleveren.

NewTechWood terrasplanken en wandbekleding zijn vanaf januari 2024 verkrijgbaar bij Woodvision. Benieuwd naar het materiaal, de verkooppunten of de dealer mogelijkheden? Neem een kijkje op www.newtechwood.nl of neem contact op met Rene Klerks via r.klerks@woodvision.nl.

Woodvision bundelt krachten met NewTechWood

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.