Close
Country

Kunt u composiet terrasplanken elektrisch wassen?


Het behoud van het uiterlijk van je deck heeft waarschijnlijk een hoge prioriteit op je lijst, vooral als je er onlangs een hebt gebouwd. Blootstelling aan het weer en de buitenelementen betekent dat zelfs materiaal dat minder onderhoud vergt, zoals composiet terrasplanken, af en toe moet worden schoongemaakt.

Een van de eerste vragen die veel terraseigenaren stellen is: “Kun je composiet terrasplanken elektrisch wassen?” Dit is een logische vraag, aangezien elektrisch wassen steeds vaker wordt gebruikt als methode om landschapselementen rondom het huis, zoals trottoirs, straatstenen en opritten, schoon te maken.

Om verschillende redenen wordt het echter over het algemeen niet aanbevolen om composiet terrasplanken onder druk te wassen. De belangrijkste reden is dat composietmateriaal zachter is dan hout en gemakkelijk kan worden beschadigd door een krachtige wasbeurt van het composietdek. Als het materiaal beschadigd raakt, kan dit leiden tot een groot aantal verbindingsproblemen die uiteindelijk uw onderhoudsbehoeften en -kosten kunnen verhogen en tegelijkertijd de levensduur van uw terras kunnen verkorten.

Hoewel het niet wordt aanbevolen, kunt u een hogedrukreiniger gebruiken op composiet terrasplanken? Er zijn veilige manieren om een hogedrukreiniger te gebruiken. Laten we de risico’s van elektrisch wassen eens nader bekijken, tips voor krachtig wassen en andere manieren om uw terras schoon te houden.

Composiet terrasplanken elektrisch reinigen: welke problemen kunnen zich voordoen?

Zonder de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kan het elektrisch reinigen van uw composiet terrasplanken een reeks problemen veroorzaken die u uiteindelijk meer geld kunnen kosten voor onderhoud en vervanging. Deze problemen kunnen het volgende omvatten:

  • Cosmetische schade aan het dek: als de drukinstelling te hoog is of het mondstuk te dicht bij het oppervlak wordt gehouden, kan er “etsing” optreden, waardoor het dekoppervlak permanent wordt gemarkeerd.
  • De afwerking wordt aangetast: composiet terrasplanken hebben bijna altijd een afwerking die de kern tegen vocht beschermt. Als deze afwerking beschadigd of aangetast is, kan er vocht vast komen te zitten, waardoor schimmel ontstaat die zich over elk stuk beschadigde terrasplanken kan verspreiden. Het is bijna onmogelijk om van schimmel af te komen als deze zich eenmaal heeft voorgedaan, wat betekent dat het deck (of sommige onderdelen) mogelijk voortijdig moet worden vervangen.
  • Hogere onderhoudskosten: Beschadigde terrasplanken betekenen dat er meer tijd en geld wordt besteed aan het overspuiten en het bestrijden van schimmel en vocht.

Composiet terrasplanken krachtig reinigen: ga voorzichtig te werk

Composiet terrasplanken bieden een groot aantal voordelen, waaronder een polymeerafwerking die helpt voorkomen dat vuil, roet en ander materiaal diep in het materiaal terechtkomt. Het kan echter nog steeds verleidelijk zijn om een hogedrukreiniger te gebruiken, dankzij de snelheid en efficiëntie die deze bieden. Als u ervoor kiest een hogedrukreiniger te gebruiken, neem dan de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Gebruik alleen de laagste drukinstelling of, als u over specificaties van de fabrikant beschikt, de laagste aanbevolen instelling voor uw terrasmateriaal.
  • Zorg ervoor dat het mondstuk is afgesteld om een zo breed mogelijke straal te produceren.
  • Houd het mondstuk minstens 30 cm van het dekoppervlak verwijderd.
  • Als u niet zeker weet hoe uw composiet terrasplanken bestand zijn tegen elektrisch wassen, is het meestal een goed idee om een verborgen of onopvallend deel van het terras te testen voordat u begint met het volledig wassen. Zelfs tijdens deze test moet u echter de bovenstaande stappen volgen, aangezien eventuele schade aan de terrasafwerking verdere problemen kan veroorzaken.

Alternatieve reinigingsmethoden

Dus als u ervoor kiest om niet elektrisch te wassen, hoe kunt u uw composiet terrasplanken dan schoon houden? De beschermende afwerking van uw terras betekent dat een eenvoudige behandeling met zeep en water vaak voldoende is om het terras er weer als nieuw uit te laten zien. Voor hardnekkige vlekken kunt u ook een azijnoplossing gebruiken. Vermijd altijd schuurmiddelen zoals chloor en bleekmiddelen. Hoewel dit proces wat meer tijd kan duren dan elektrisch wassen, kunt u de hierboven beschreven potentiële problemen veel beter vermijden.

Wend u tot NewTechWood voor composiet terrasplanken

Ultrashield composiet terrasplanken van NewTechWood is het resultaat van jarenlang precisie-engineering en testen, waarbij een kernmateriaal is geproduceerd dat is gemaakt van houtvezels en polyethyleen, met een beschermende polymeerafwerking. Ultrashield wordt geleverd in een breed scala aan aantrekkelijke kleuren en afwerkingen, met minimale onderhoudsvereisten gedurende de levensduur van het terras. We hebben zoveel vertrouwen in de prestaties van Ultrashield-terrasplanken dat we een beperkte, overdraagbare garantie van 25 jaar bieden.

Voor meer informatie kunt u vandaag nog contact met ons opnemen.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.