Close
Country

Samengestelde bevelsiding vs. vinyl bevelsiding


composiet vs vinyl

De buitenkant van een huis kan veel onthullen over wie er binnen woont. Of je nu een huiseigenaar bent die de uitstraling van je huis wil verbeteren of een aannemer die op zoek is naar innovatieve materialen, je eerste stap is het vergelijken van je opties.

Composiet houten gevelbekleding en vinyl gevelbekleding brengen beide verschillende waarden met zich mee. Het is essentieel om aspecten zoals kosten, bescherming, installatie, stijl, duurzaamheid, kwaliteit, onderhoud en esthetiek te overwegen om te bepalen welke jou de hoogste waarde zal opleveren.

NewTechWood America Inc. is een expert in oplossingen voor buitenbekleding. We zullen je helpen het type composiet gevelbekleding te kiezen dat de meeste langetermijnvoordelen biedt als je een nieuw huis bouwt of enkele updates uitvoert. Onze composiet gevelbekleding kan de waarde, uitstraling en bescherming van je huis verhogen. Maar wat zijn de verschillen tussen composiet en vinyl gevelbekleding?

 

Composiet Gevelbekleding vs. Vinyl Gevelbekleding

Het doel van gevelbekleding is om een huis te beschermen en te isoleren, maar is composiet gevelbekleding of vinyl gevelbekleding de beste oplossing voor jou? Laten we beginnen met het onderscheiden van de algemene verschillen tussen de twee.

1. Kenmerken van Composiet

Composiet hout is een buitenbekleding gemaakt van resthout dat samengeperst en gebonden is met harsen. Behandeld met chemische behandelingen om schimmels en insecten af te weren, komt composiet vaak voor-gegrond en klaar om te schilderen. Het is ook al afgewerkt verkrijgbaar in een van de vele stijlen die we aanbieden die echt hout nabootsen.

Onze producten bieden uitzonderlijke bescherming tegen elementen zoals water, wind, hitte en puin. Composiet gevelbekleding kan de stijl van een huis verbeteren en gladde of reliëfstructuren presenteren die toegankelijk zijn in een scala aan kleuren en stijlen. Composieten kunnen tot 30 jaar meegaan en moeten elke vijf tot tien jaar opnieuw worden geverfd.

2. Kenmerken van Vinyl

Gemaakt van plastic hars, ook wel polyvinylchloride (PVC) genoemd, is vinyl een door de mens gemaakt materiaal dat bestaat uit vezels, vulstoffen, bindmiddelen en andere materialen. Het productieproces verhit en perst de elementen samen om gevelbekledingsplanken te vormen.

Hoewel vinyl gevelbekledingsopties tekortschieten in het bieden van goede isolatie, zijn ze eenvoudig te onderhouden en bestand tegen slijtage en schade door insecten. Bekend om zijn veelzijdigheid, kan vinyl er vele jaren hetzelfde uitzien en is het verkrijgbaar in een scala aan kleuren, patronen en texturen zoals shakes, visschubben en overlappend. Als je betere isolerende eigenschappen nodig hebt, kun je kiezen voor geïsoleerd vinyl in plaats van de standaardoptie, maar het zal de algehele kosten met ongeveer 15% verhogen.

 

Voordelen van Composiet Houten Gevelbekleding

voordelen van composiet houten gevelbekleding

Composiet gevelbekleding is een kosteneffectief alternatief voor vinyl gevelbekleding dat ongelooflijke voordelen biedt aan elke huiseigenaar die verbeteringen aanbrengt of aan architecten die nieuwe ontwerpen maken. Composiet hout voor buitengebruik biedt geweldige isolerende eigenschappen. Met een thermische barrièrecoating houdt het gebonden houtmateriaal de warme lucht binnen je huis tijdens de winter en houdt het de koelere lucht binnen tijdens de zomer. Het vereist geen isolatielaag zoals vinyl.

In vergelijking met andere materialen zoals hout, metaal en vinyl zet composiet gevelbekleding niet uit of rot het niet wanneer het wordt blootgesteld aan vocht. Het zet ook niet uit of krimpt niet bij verschillende weersomstandigheden zoals vinyl dat doet. Het is een kosteneffectieve oplossing die duurzaam en milieuvriendelijk is.

Andere voordelen van composieten zijn onder andere:

  • Eenvoudig onderhoud door schoon te maken met zeep en warm water
  • Geweldige esthetiek
  • Uitnodigende stijlen
  • Lichter en eenvoudiger te installeren dan echt hout
  • Authentieke uitstraling
  • Kosteneffectief
  • Duurzaam
  • Aanpasbaar

Bij NewTechWood heeft onze composiet houten buitenbekleding een garantie van 25 jaar. Omdat we controle hebben over het gehele productieproces van onze producten, kunnen we een consistente kleur en kwaliteit leveren. Het stelt ons ook in staat om onze materiaalkosten te beheren voor productbeschikbaarheid en stabiele prijzen. We blijven ook innoveren met onze gevelbekleding, van het creëren van verschillende kleuren tot het ontwikkelen van onze nieuwe Europese stijl composiet gevelbekleding.

Daarnaast bieden we UltraShield® wandbekleding aan als een onberispelijke oplossing voor buitenmuren. Onze ingenieurs hebben een ontwerp gemaakt dat de duurzaamheid en stevigheid van gecapteerde houten kunststofcomposieten combineert. UltraShield® biedt bekleding met opmerkelijke voordelen zoals:

  • Geweldige texturen en kleuren
  • UV-bestendigheid
  • Weinig onderhoud
  • Eenvoudige installatie van gevelbekleding
  • Langetermijnwaarde
  • Superieure bescherming en isolatie
  • Voordeliger dan natuurlijk hout

Onze compatibele AW08 gevelbekledingsclip kan US09 planken vasthouden. Het verbindt planken en tilt ze weg van de dwarsbalken om luchtcirculatie tussen de dwarsbalken en de gevelbekleding mogelijk te maken, waardoor de binnenkant droog blijft. De clips isoleren het gebied ook van eventueel water aan de buitenkant. De AW08 maakt uitzetting en samentrekking van de planken mogelijk tijdens verschillende weersomstandigheden, en met de toevoeging van een schroef kan het de richting van de samentrekking en uitzetting beheersen.

Bij het nader bekijken van de logistiek van de installatie, heb je twee opties als het gaat om composiet houten gevelbekleding — verticaal en horizontaal.

Het verticale ontwerp is waarbij de composieten buitenpanelen verticaal lopen. Omdat de kenmerken van de composiet gevelbekleding op natuurlijk hout lijken, geeft het een ongelooflijke rijkdom. De verticale installatie trekt het oog omhoog en benadrukt de hoogte van een huis.

Het enige onderscheid en verschil tussen verticale en horizontale panelen is de oriëntatie. De positie van de gevelbekleding kan een groot verschil maken in de uitstraling van je huis. Horizontaal benadrukt de breedte, waardoor het een breder uiterlijk krijgt. De breedte van de planken die je selecteert, kan ook van invloed zijn op het uiterlijk.

UltraShield® kleuren variëren van Braziliaans IPE en Engels Eiken tot Californisch Redwood en Caribisch Blauw. Met elk van onze UltraShield® producten voeren we tests uit met gangbare opties. We testen hoe het materiaal reageert op vlekken, krassen, schaafwonden, UV-licht en hete omgevingen om ongelooflijke oplossingen te garanderen.

Met onze technologie komt het voordeel dat je de gevelbekleding niet hoeft te schilderen of oliën, evenals verdere voordelen zoals:

  • Weerstand tegen vlekken en schimmel
  • Weerstand tegen splijten
  • Kleurvastheid

creëert groene ontwerpen voor onze gerecyclede gevelbekleding gemaakt van gerecyclede materialen.

We streven naar het handhaven van drie filosofieën:

  • Economische ontwikkeling
  • Milieubescherming
  • Sociale ontwikkeling

Via media en mond-tot-mondreclame hebben we geluisterd en gereageerd op de zorg van het publiek voor milieuduurzaamheid, daarom hebben we innovatieve bouwmaterialen gegenereerd via een duurzaam proces om je huis groener te maken.

Onze groene oplossingen omvatten producten die zijn ontwikkeld met 95% gerecyclede materialen zoals plastic flessen en herwonnen houtvezels. We laten ook een derde partij jaarlijkse audits uitvoeren om ervoor te zorgen dat we voldoen aan milieu-, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften. Om onze ecologische voetafdruk te verminderen, richten we ons op het verminderen van afval, het besparen van energie en de implementatie van het meest optimale proces.

Elke maand redden we meer dan 12.000.000 pond plastic, waardoor het uit de stortplaatsen, de oceaan en zelfs je achtertuin blijft. NewTechWood beheert het gehele productieproces van het correct wassen en sorteren van materialen tot het screenen op onzuiverheden en weten wat er in onze composieten gaat. Onze groene initiatieven zijn van kracht om jou en het milieu ten goede te komen.

Voordelen van Vinyl Gevelbekleding

Externe vinyl gevelbekleding is bijna een onderhoudsvrije oplossing die je kunt reinigen met zeep en warm water, of een hogedrukreiniger, indien aanbevolen. Omdat het de minste reguliere onderhoud vereist, heeft vinyl ook een breed scala aan beschikbare kleuren, waardoor de esthetiek van je huis wordt verbeterd. Het is kosteneffectief in vergelijking met andere gevels zoals steen en hout en heeft geen jaarlijkse schilderbeurten nodig.

up to 40 years

Vinyl kan tot 40 jaar meegaan omdat het niet vatbaar is voor rot of insectenschade. Andere voordelen zijn onder andere:

  • Duurzaamheid
  • Weerstand tegen kleurvervaging
  • Eenvoudige installatie

Met zijn veelzijdige collectie kleuren, texturen en patronen kunnen huiseigenaren hun droomontwerp manifesteren. Vinyl presteert goed tegen de elementen, zoals regen, wind, hitte, kou en zelfs hagel. Het zal niet rotten of corroderen in de loop van de tijd en behoudt zijn oorspronkelijke kwaliteit door de jaren heen. Echter, vocht kan tussen de gevelbekleding en het huis komen, wat rot en insecten op interne ondersteuningen kan bevorderen.

Geïsoleerd vinyl voorkomt warmteverlies en houdt een huis koel in de zomer, wat helpt om de nutsvoorzieningskosten laag te houden. Het wordt beschouwd als meer “groen” dan steen of bakstenen gevelbekleding. Het PVC-materiaal is bestand tegen deuken en is een mooie en praktische keuze.

Vinyl geeft realistische texturen af en behoudt met zijn kleurvaste afwerking een frisse uitstraling gedurende elk seizoen. Het is ook een lichtgewicht materiaal dat voldoet aan de eisen van de National Fire Protection Association.

Kostenvergelijking van Vinyl en Composiet Gevelbekleding

Wat betreft initiële kosten en levensduur zijn composiet- en vinylmaterialen bijna vergelijkbaar. Als je van plan bent te kiezen op basis van prijs of op zoek bent naar koopjes, is er mogelijk niet genoeg verschil om je beslissing op te baseren.

Over het algemeen kosten zowel composiet- als vinylgevelbekleding ergens tussen de $7.000 en $13.000 of meer voor installatie. Hogere kwaliteit producten kunnen duurder zijn, maar vergelijkbare varianten blijven nog steeds binnen dezelfde prijsklasse.

general measurement of cost

Als je een grondige prijsvergelijking wilt, kun je een ruwe schatting maken voor je gevelproject. Je moet het totale exterieure oppervlak van de ruimtes waar je nieuwe gevelbekleding wilt installeren, vinden. Voor een algemene meting moet je:

  • Begin met een diagram: Teken eerst een algemeen diagram waarin de driehoek- en rechthoekvormen van de buitenkant van het gebouw, of elk gebied dat gevelbekleding nodig heeft, worden beschreven.
  • Bereken elke rechthoek: Vind de hoogte- en breedtemetingen voor elke rechthoek in voeten en vermenigvuldig ze om hun oppervlaktes te krijgen.
  • Bereken elke driehoek: Vind de basis- en hoogtemetingen voor elke driehoek, vermenigvuldig hun metingen en vermenigvuldig dat product met 0,5 om hun oppervlaktes te krijgen.
  • Voeg elk gebied toe: Zodra je de algemene oppervlakte voor elke afzonderlijke vorm hebt gevonden, tel je ze bij elkaar op om het totale exterieure vierkante meters te krijgen. Omdat dit een algemene berekening is, kun je eventuele uitsparingen voor deuren en ramen negeren.
  • Vermenigvuldig met prijs: Vind de prijs per vierkante voet van de vinyl- en composietgevelbekledingen die je wilt vergelijken. Vermenigvuldig elke prijs met je exterieure vierkante meters.

Dit proces helpt je een ruwe schatting te maken van specifieke producten en installatie. Omdat vinyl- en composietmaterialen zo dicht bij elkaar liggen in prijs, kan het nog steeds laten zien dat er niet veel verschil is tussen je opties. Het is waarschijnlijk voordeliger om eenvoudigweg te kiezen welke stijl je verkiest op basis van uiterlijk of esthetiek.

 

Kwaliteitsvergelijking van Vinyl en Composiet Gevelbekleding

Voordelen en nadelen zijn onvermijdelijk bij elk product dat je wilt gebruiken. Het vergelijken van de kwaliteit tussen vinyl en composiet gevelbekleding geeft je een duidelijk idee van hoe de laatste een hogere waarde levert.

Vinyl deukt of krast niet en hoeft niet opnieuw geschilderd te worden. De kleur vervaagt niet gemakkelijk omdat de pigmenten door het plastic materiaal heen gaan. Het is min of meer een onderhoudsvrije oplossing, tenzij je het wilt opfrissen met een frisse reiniging.

De kwaliteit van vinyl illustreert echter hoe het kan uitzetten wanneer het wordt blootgesteld aan langetermijnomgevingen met vocht, wat op zijn beurt de stabiliteit van je huis kan beïnvloeden. Vinyl kan barsten vertonen bij extreme temperaturen, en harde wind kan het materiaal beschadigen, waardoor het niet ideaal is voor locaties die vatbaar zijn voor harde wind en slecht weer.

Vinyl gevelbekleding is niet waterdicht. Soms kan er water tussen de gevelbekleding en het oppervlak van een huis lekken, wat kan leiden tot schimmel, plaaginsecten en rot. Controleer altijd je dakgoten om ervoor te zorgen dat water niet langs de gevelbekleding naar beneden stroomt waar het kan worden ingesloten. Wat betreft installatie, overlappen de panelen van vinyl gevelbekleding vaak, waardoor een naad ontstaat. Het vormt geen uniforme uitstraling, wat misschien niet is wat je zoekt.

De kwaliteit van composiet gevelbekleding verschilt van die van vinyl buitenkanten. Onze composiet gevelbekleding voor alle weersomstandigheden kan extreme temperaturen en vriestemperaturen weerstaan. Het is ook bestand tegen rot, schimmel, zwelling en saaiheid dankzij de samenstelling van chemische verbindingen. Je hoeft je geen zorgen te maken over regelmatig opnieuw schilderen, en het behoudt de stabiliteit van je huis met een tijdloze en klassieke uitstraling. De composiet buitenkant vormt ook een naadloze afwerking omdat elk stuk met clips aan de randen aan elkaar wordt verbonden.

NewTechWood gebruikt UltraShield® co-geëxtrudeerde bekleding om uitzonderlijke weerstand tegen beschadigingen te bieden en de composiet kernmaterialen te beschermen. Tijdens het productieproces smelt warmte deze externe laag samen met de kern, waardoor een ondoordringbaar schild ontstaat zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Het sluit vocht en insecten aan alle kanten uit, waardoor de structurele integriteit van het gebouw wordt beschermd.

 

Meer te weten komen over Composiet Houten Gevelbekleding

contact us online

NewTechWood verkoopt gerecyclede composietmaterialen om je te helpen bij het handhaven van een duurzame en waardevolle installatie van gevelbekleding aan de buitenkant. Composieten evolueren naar een betaalbaarder en langetermijnalternatief in vergelijking met hout- en vinyloplossingen. Met realistische houtkleuren die aan alle vier de zijden zijn gecoëxtrudeerd, geeft onze gevelbekleding elke woning een frisse nieuwe uitstraling met veel voordelen.

We streven ernaar om met elke ontwikkeling innovatiever en milieuvriendelijker te zijn. We voeren zelfs ICC-tests uit en hebben interne tests voor al onze nieuwe producten om de kwaliteit te waarborgen. We bieden een beperkte overdraagbare garantie van 25 jaar op al onze producten, variërend van gevelbekleding, terrasplankencomposiet terrastegels, De garantie van 25 jaar dekt de kosten van vervangende arbeid als het niet voldoet aan onze normen.

Met elke nieuwe uitbreiding die we manifesteren, verbinden we ons ertoe prachtige, betrouwbare en nuttige gevelbekledingspanelen te ontwerpen om je leefruimte te verrijken. We hebben wereldwijd een reputatie opgebouwd voor onze hoogwaardige en inventieve oplossingen. We luisteren naar huizenbouwers, huiseigenaren, aannemers en architecten om visies van prachtige huizen en duurzame gebouwen authentiek te maken.

Sinds 2004 zijn we een pionier in de fabricage en ontwikkeling van composietoplossingen met onze geavanceerde technologie. We brengen schoonheid in je huis en praktisch nut in ruimtes over de hele wereld.

 

Neem contact op met NewTechWood

Wij zijn een leider in de composietindustrie met onze geavanceerde producten en overvloed aan kennis. Om meer te weten te komen over onze composiet houten gevelbekleding, neem contact met ons op via internet.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.