Close
Country

Kunt u terrasschroeven gebruiken op composiet terrasplanken?


In de handen van een moderne huiseigenaar zijn buitenruimtes vaak een verlengstuk en weerspiegeling van de binnenruimte van een huis. Of het nu gaat om het interieurpalet, ontwerpelementen of persoonlijke ethos, buitenkamers zijn gemigreerd naar materialen die aanpasbaar, veelzijdig en duurzaam zijn.

Composiet terrasplanken voldoen aan deze eisen, zodat u een ruimte kunt creëren die overal thuis zou zijn, van een Cape Cod-cottage tot een mid-mod in Californië – en dat allemaal zonder vervaging, krassen, vlekken, schimmel en meeldauw.

Maar hoe zit het met schroeven? Kun je terrasschroeven gebruiken op composiet terrasplanken? Kun je houtschroeven gebruiken op composiet terrasplanken? Is het überhaupt mogelijk om composiet terrasplanken vast te schroeven?

Het korte antwoord: het hangt ervan af

U kunt geen schroeven gebruiken om een hol composiet terrasproduct te bevestigen. De schroeven, die minder materiaal hebben om vast te pakken, zullen uiteindelijk losraken en omhoog komen, waardoor lelijke, ongemakkelijke en potentieel gevaarlijke situaties ontstaan.

Als u massieve composiet terrasplanken gebruikt, zijn schroeven een optie. Binnen deze optie zijn er ook opties. Samen met andere opties. We zullen de meest voorkomende bekijken, maar eerst een paar dingen om te overwegen:

  1. Spijkeren wordt niet aanbevolen.
  2. Vanwege de dichtheid van composietproducten kan installatie met schroeven lastig zijn. Voorboren is vaak nodig, wat tijd en kosten aan uw project toevoegt.
  3. Als je een naadloos uiterlijk wilt bij het gebruik van schroeven, moet je elke schroefkop handmatig verbergen (meestal door pluggen terrasmateriaal over de schroefkoppen te lijmen) – weer een tijds- en budgetlast.

Dus, over die opties…

Houtschroeven versus composietschroeven

Laten we er eerst zeker van zijn dat we het hebben over houten terrasschroeven en niet over houtschroeven. Houten dekschroeven hebben een grotere schroefdraad (voor snel indraaien en minder splijten) en zijn gemaakt van corrosiebestendige materialen (meestal koper of roestvrij staal) voor buitentoepassingen. Houtschroeven hebben een kleinere schroefdraad en zijn, omdat ze meestal van staal zijn, niet geschikt voor buiten.

Kun je houten terrasschroeven gebruiken op composiet terrasplanken? Ja, maar composietschroeven zouden beter zijn.

Hoewel composiet terrasplanken op hout lijken en doorgaans houtsnippers en/of vezels bevatten, ontleent het zijn duurzaamheid en veelzijdigheid aan het plastic dat bij de vervaardiging ervan wordt gebruikt. Composiet terrasschroeven hebben een stevigere grip dan houten terrasschroeven, omdat deze nodig zijn voor het hardere, dichtere composiet terrasmateriaal. Ze hebben ook kleinere koppen die dieper verzinken voor een netter uiterlijk.

Let op: gebruik altijd composiet terrasplankschroeven op boeiboorden of trapverhogers.

U kunt echter overwegen om de traditionele schroefmethoden helemaal te elimineren.

Clips voor composiet terrasplanken

Veel composiet terrasplanken worden geleverd met een gegroefde rand voor verborgen bevestigingsmiddelen. Zo kunnen planken vanaf de zijkant worden vastgezet in plaats van van boven naar beneden te boren. Het afgewerkte uiterlijk is doorgaans gladder omdat u zichtbare schroeven elimineert en de bevestigingsmiddelen als consistente afstandhouders fungeren.

Clips hoeven niet voorgeboord te worden. Ze zijn ook uitstekend geschikt voor het opvangen van de uitzetting en krimp die bij alle composiet terrasplanken optreedt (hoewel in mindere mate dan die inherent is aan houten terrasplanken).

Krijg de look die je verdient

Composiet terrasplanken zitten op dezelfde basisstructuur als houten terrasplanken. Ze zetten niet zoveel uit en krimpen niet zo veel als hout. Ze bevrijden je van de hoeveelheid onderhoud die bij hout hoort, tenzij je het soort bent dat houdt van jaarlijks strippen, beitsen, krachtig wassen en het bestrijden van schimmel en meeldauw, om nog maar te zwijgen van de zorgen over invasieve insecten zoals termieten en timmermieren.

Simpelweg: het juiste composiet terrasproduct, op de juiste manier bevestigd, zou jarenlang zorgeloos buitenleven moeten opleveren.

Bij NewTechWood bieden we een overdraagbare garantie van 25 jaar voor onze UltraShield composiet terrasplanken producten. Als u geïnteresseerd bent in onderhoudsarm en stijlvol buitenleven, neem dan contact met ons op of vul ons online formulier in.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.