Close
Country

Kun je composiet terrasplanken combineren met hout?


De materiaalkeuze voor uw terras – of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat – is een belangrijke overweging die van invloed kan zijn op veel gebieden.

Deze omvatten:

  • Uiterlijk van het kaartspel
  • Kosten van het kaartspel
  • Onderhoud en onderhoudsbehoeften
  • Dekveiligheid
  • Milieuoverwegingen

Over het algemeen zijn er twee hoofdcategorieën waaruit u uw terrasmateriaal kunt kiezen: composiet terrasplanken (waartoe een aantal materialen behoren) en onder druk behandeld hout.

Kun je composiet terrasplanken mengen met hout bij de constructie van een terras? Het antwoord is een volmondig ja. Huiseigenaren kiezen er om uiteenlopende redenen steeds vaker voor. Hieronder zullen we deze redenen onderzoeken, evenals de voordelen van elk type materiaal.

Waarom composiet terrasplanken combineren met hout?

Composiet terrasplanken bieden een unieke reeks voordelen in vergelijking met die van onder druk behandeld hout. Hieronder vatten we kort de belangrijkste voordelen van elk type samen:

Composiet terrasplanken

  • Weinig onderhoud — vrijwel onderhoudsvrij
  • Weerstand tegen weersinvloeden, rotting en insecten
  • Langere levensduur vóór vervanging
  • Vereist geen afwerking of behandeling om splinters te voorkomen

Hout

  • Lagere initiële kosten, hoewel vaker reparatie en vervanging nodig zijn
  • Beschouwd als milieuvriendelijker

Waarom kiezen huiseigenaren ervoor om composiet terrasplanken te combineren met hout? Omdat u door materialen te mengen profiteert van de voordelen van beide soorten. Met een terras van gemengd materiaal kan de onderhoudsbehoefte voor het composietgedeelte van het terras worden verminderd, terwijl ook het voordeel wordt behaald van splintervrij materiaal voor dekoppervlakken die waarschijnlijk in contact komen met handen en voeten, zoals de vloer en leuningen.

Ondertussen kan het gebruik van hout voor andere dekoppervlakken – vooral die welke tot op zekere hoogte beschermd zijn tegen de elementen – uitstekende kostenvoordelen opleveren.

Hoe u composiet terrasplanken en hout mengt

Als u er eenmaal voor kiest om composiet terrasplanken en hout te combineren, zijn er tal van overwegingen die u moet maken om de voordelen van elk type terrasplanken te maximaliseren.

Deze omvatten:

  • Uiterlijk: bij het mengen van materialen zal er altijd een zekere mate van verschil zijn in de kleur en toon van het oppervlak. Door hiermee rekening te houden, kunt u een esthetisch aantrekkelijk tweekleurig terras plannen.
  • Veiligheid: U moet minimaal composietmaterialen gebruiken op plaatsen waar u handen en voeten kunt aanraken, zoals de terrasvloer en de leuningen. Deze beslissing geeft u de gemoedsrust bij het voorkomen van splinterincidenten.
  • Blootstelling aan de elementen: Houtmateriaal kan worden gebruikt voor gebieden die beschermd zijn tegen de elementen, door composietelementen of andere structurele elementen. Geschikte componenten kunnen verticale steunen en balken zijn. Houd er rekening mee dat zelfs met bescherming tegen de elementen houten onderdelen opnieuw moeten worden afgewerkt, gerepareerd en vervangen.
  • Kosten: Je budget zal ook een beslissende factor zijn bij het bepalen van de mix tussen composietmaterialen en hout.

Ultrashield composiet terrasplanken van NewTechWood zijn gedurende meerdere jaren ontworpen, ontwikkeld en geperfectioneerd om u de voordelen te bieden van een topklasse composietmateriaal dat naadloos kan worden gemengd met houten componenten. Ultrashield is opgebouwd uit een kern van houtvezels en polyethyleen met een hoge dichtheid en een polymeercoating rond het hele bord, wat een ongeëvenaarde bescherming biedt tegen krassen, vervaging en vlekken.

We bieden een beperkte, overdraagbare garantie van 25 jaar als teken van ons vertrouwen in de prestaties en lange levensduur van Ultrashield-producten. Voor meer informatie kunt u vandaag nog contact met ons opnemen.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.