Close
Country

Weer, water en hout: Composiet wint

wood-toned composite deck

Peruaanse teak, of Spaanse walnoot, voegt elegantie en stijl toe aan elk buitenbouwproject, van een achtertuin zwembad dek tot een zoutwater dok. Het probleem? Hout en water gaan niet goed samen, en na verloop van tijd heeft hout constant onderhoud, reparatie en vervanging nodig – en dat wordt duur en tijdrovend.

 

composiet dekken in besneeuwd weer

 

Daarom kiezen huiseigenaren tegenwoordig voor hoogwaardige hout-gekleurde composieten die de strijd tegen weer en water winnen.

Kwalitatief hoogwaardig hout-getint composiet ziet eruit als echt hout en voelt als echt hout wanneer je blootsvoets over het nieuwe dek loopt. En het is milieuvriendelijk, samengesteld uit gerecycled hoogwaardig plastic en houtvezels, om een composiet te creëren dat bestand is tegen weer en water zonder het composiet te beschadigen.

Geïmpregneerd Hout (PT) Hout
Geïmpregneerd (PT) hout is eigenlijk Zuidelijke den – een zachter hout dat deuken, krassen, en uiteindelijk toegeeft aan zware regen, sneeuwophopingen, of constante zonneschijn die ervoor zorgt dat dit hout draait en kronkelt, splijt en barst – zelfs met de beste zorg.

PT hout is vaak de goedkoopste optie om te installeren, maar het onderhoud kost tijd en geld over de jaren, en uiteindelijk gaat dat PT-hout de strijd tegen het weer verliezen. Moeder Natuur geeft niet op.

Natuurlijk Hout
Natuurlijk hout is mooi om naar te kijken, maar is niet altijd de beste keuze voor een buitenconstructie.

Waarom zou je een natuurlijk hout gebruiken dat in de loop van de tijd slijt in een zoutwateromgeving? Kustbouwsels hebben duurzame materialen nodig om bestand te zijn tegen het zoute zeewater en de zeenevel die zelfs de meest duurzame natuurlijke houtsoorten aantast.

Exotische houtsoorten, zoals Braziliaanse ipe, kunnen het budget breken, en het vinden van vervangende planken wanneer je verweerde planken moet vervangen kan een probleem zijn – een zeer kostbaar probleem.

Met zorg zullen deze exotische houtsoorten beter standhouden tegen weer en water dan PT-hout, maar natuurlijke houtsoorten vereisen nog steeds intensief onderhoud om de gewenste uitstraling te behouden. Natuurlijke houtsoorten kunnen eenvoudigweg niet op tegen de elementen zoals houtcomposiet dat kan.

 

hout-getint composiet dek

 

Hout-getint Composiet
Hout-getint composiet blanking is vaak de beste oplossing voor buitenconstructies die worden blootgesteld aan regen, sneeuw, zon en barre weersomstandigheden bij de zee of aan het meer.

Er zijn echter verschillende kwaliteiten composiet, van goedkope lage kwaliteit tot hoogwaardige.

Goedkoop houtcomposiet heeft een nepglanzend uiterlijk. Het mist veel van de functies die betere composieten bieden en het wordt glad wanneer het wordt gebruikt als dek bij het zwembad of een dok aan het strand.

Zoek naar composiet van hogere kwaliteit met de eigenschappen om stand te houden tegen weer, water – wat de natuur ook op je afstuurt.

Composiet van hogere kwaliteit moet volledig bekleed zijn met een sterke, waterbestendige bekleding – zelfs de tong en groeven. Je zult deze weersbestendige bekleding niet zien, maar je zult er tientallen jaren van genieten. Hogere kwaliteit composiet is beschermd met een “huid” die vlekken van gechloreerd zwembadwater weerstaat, of die harde slijtage van zeewater.

 

anti-schimmel, schimmel en meeldauw

 

Bescherming tegen Schimmel en Meeldauw?
Een van de grootste problemen bij het gebruik van PT-hout of ander natuurlijk hout is schimmel en meeldauw die gedijen in vochtige en natte omgevingen. Het begint als een kleine zwarte vlek onder het dek en groeit stil totdat je een dure reparatie aan je handen hebt.

Bij de aankoop van composiet houtproducten voor je buitenconstructies, informeer naar schimmel- en meeldauwremmers. Composiet hout is ontworpen om de groei van potentieel gevaarlijke schimmels en meeldauw te voorkomen die ziekten onder familie en vrienden kunnen verspreiden, allergieën kunnen veroorzaken en uiteindelijk je dek kunnen laten herbouwen.

Composiet hout is ook verkrijgbaar in verschillende elegante houttinten die visuele aantrekkingskracht en ongeëvenaarde duurzaamheid toevoegen tegen water of weer – waar je ook woont.

 

dekken in verschillende kleuren

 

Kies uit Peruaanse Teak, Romeins Antiek, Westminster Grijs, Spaanse Walnoot, Hawaïaans Houtskool, of exotisch Braziliaans Ipe. Mix en match om een persoonlijke ontwerpsverklaring te creëren die je met trots met veel jaren zult delen.

In de strijd tussen weer en hout wint het weer altijd op de lange termijn. Bij het plannen van je volgende buitenconstructie, neem contact op met NewTechWood en we laten je de slimme, prachtige keuze voor buitenprojecten zien.

Houtcomposiet: de oplossing waar je naar op zoek bent.

 

NAAR DEKKING

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.