Close
Country

Hoe bouw je een terras van composietmateriaal?


DIY Composiet Deck

diy composiet dek

 

Het toevoegen van een composiet dek aan je huis is een praktische manier om de waarde van je huis te verhogen en een duurzame verzamelruimte voor je familie te creëren. Wanneer je een doe-het-zelf dek bouwt, wil je dat je harde werk en inspanning jarenlang worden beloond. Composiet terrasplanken zijn een betrouwbaar materiaal met het complete pakket — superieure prestaties, ongeëvenaarde duurzaamheid en een prachtig exterieur dat past bij elke sfeer.

Composiet terrasplanken zijn gemaakt van gerecycled hout en gerecycled plastic, maar ze hebben de uitstraling van natuurlijk hout. Deze samenstelling combineert de beste kenmerken van de uitstraling van hout met de duurzaamheid, levensduur en onderhoudsarme eigenschappen van synthetisch materiaal. Het resultaat is een dek dat aan je behoeften zal voldoen en je verwachtingen zal overtreffen.

 

Voordelen van het bouwen van een DIY-dek

voordelen van het bouwen van een diy-dek

Een doe-het-zelf dek bouwen vereist grondige planning en overweging, maar de voordelen zijn talrijk. Hier zijn enkele manieren waarop je kunt besparen bij het zelf bouwen van een composiet dek:

  • Geen arbeidskosten: Bij een typisch dekproject kunnen arbeidskosten duizenden dollars aan je budget toevoegen. HomeGuide schat de gemiddelde arbeidskosten op $12 per vierkante voet. Voor een gemiddeld dek van 300 vierkante voet zou dit $3.600 kosten vóór belasting. Afhankelijk van de grootte van je dek en de prijzen van de aannemer, kunnen arbeidskosten gemakkelijk de prijs van je project verdubbelen of verdrievoudigen. Als je je eigen dek bouwt, kun je de kosten aanzienlijk verlagen.
  • Budget aanpassen: Het geld dat je bespaart op arbeidskosten is voor jou om naar eigen inzicht te besteden. Misschien gebruik je het om het dek groter te maken of wat kwaliteitsmeubels toe te voegen. Misschien kies je voor een composiet materiaal van hogere kwaliteit. Je kunt dat geld zelfs bewaren voor toekomstig gebruik. Een doe-het-zelf dekproject geeft je de vrijheid om geld te steken in de gebieden die voor jou het belangrijkst zijn.
  • Meer controle: Wanneer je je eigen dek bouwt, kun je beslissingen nemen waar je anders weinig controle over zou hebben. Je kunt het type schroeven kiezen dat je gebruikt om de terrasplanken vast te zetten. Je kunt de positionering en indeling van het dek aanpassen aan jouw visie voor het project. Met jouw voorkeuren in gedachten kun je een dek bouwen dat aan jouw criteria voldoet tot in het kleinste detail.

Bij het bouwen van een doe-het-zelf dek wil je ervoor zorgen dat je planning verschillende belangrijke details omvat. Hier zijn enkele punten om te overwegen voordat je met de bouw begint.

 

Bepaal de Afmetingen van het Dek: Algemene Overwegingen

bepaal de afmetingen van het dek

De afmetingen van je dek zijn fundamenteel voor het vastleggen van de functionaliteit en uitstraling die je wilt voor het project. Stel jezelf deze vragen om je ruimtebehoeften te bepalen:

  • Waar wil ik het dek bevestigen? Je hebt een gebied nodig met relatief vlakke grond dat ook logisch is met de indeling van je huis. Overweeg het uitzicht dat je vanaf je dek zult hebben, evenals eventuele directe toegangsdeuren vanuit je huis naar het dek.
  • Wat wil ik op het dek plaatsen? Denk aan items zoals een tafel en stoelen, banken, plantenbakken, een grill en meer.
  • Hoeveel ruimte wil ik op het dek? Denk na over hoe je de ruimte op het dek wilt gebruiken om te bepalen of voldoende ruimte voor jou een hoge prioriteit heeft.
  • Welke verhoudingen tussen dek en huis moet ik overwegen? Een te groot dek kan je huis overheersen. Maar een te klein dek kan worden opgeslokt door de omvang van je huis. LandscapingNetwork raadt de volgende vuistregel aan — maak je dek niet groter dan de grootste kamer in je huis.

Met je antwoorden op die vragen in gedachten, kun je beginnen met het plannen van de afmetingen van je dek. Veel bouwmaterialen, waaronder composiet terrasplanken, kunnen worden verkocht in stappen van slechts 2 voet. NewTechWood terrasplanken worden verkocht in lengtes van 8 voet en 16 voet, afhankelijk van waar ze worden gekocht. Door je afmetingen vergelijkbaar of identiek te houden aan bestaande planklengtes, voorkom je dat je tijdens de installatie terrasplanken moet snijden.

 

Bepaal de Afmetingen van het Dek: Oppervlakte en Hoogte

bepaal de afmetingen van het dek 2

Er zijn twee primaire dimensies om te overwegen voor je doe-het-zelf composiet terrasplanken project — oppervlakte en hoogte. Algemene informatie over de afmetingen van de oppervlakte van het dek omvat:

  • De meeste dekken zijn breder dan dat ze diep zijn, waarbij de langste dimensie langs de zijkant van het huis loopt.
  • Kleine dekken met genoeg ruimte voor een tafel zijn minimaal 12 voet bij 12 voet, of 144 vierkante voet.
  • Gemiddelde dekken lopen meestal tussen de 300 en 400 vierkante voet. Gangbare afmetingen zijn 12 voet bij 24 voet.
  • Grote dekken kunnen elke hoeveelheid voeten buiten het gemiddelde bereik zijn. Veel grote dekken bevatten meerdere niveaus om het uiterlijk te doorbreken en gebieden aan te geven voor specifieke activiteiten.

Algemene informatie over de afmetingen van de hoogte van het dek omvat:

  • Als je dek lijnt met een belangrijke toegangsdeur, moet de hoogte binnen twee inch van de deurkozijn liggen.
  • Dekken met lage elevatie lijnen op met huizen op grondniveau.
  • Dekken met middelhoge elevatie lijnen op met verhoogde huizen.
  • Dekken met hoge elevatie lijnen op met deuren op het tweede niveau. Het bouwen van een dek met hoge elevatie vereist geavanceerde veiligheids- en bouwkennis. Het zelf bouwen van dit type dek kan een extreem veiligheidsrisico zijn.

Zoals aanbevolen door LandscapingNetwork, gebruik de afmetingen van de grootste kamer in je huis als een maximum punt bij het dimensioneren van je dek. Uiteindelijk is de grootte van je dek echter aan jouw beoordelingsvermogen. Jij kent je familie en je ruimtebehoeften het beste, dus kies afmetingen die jouw levensstijl en doelen ondersteunen.

 

Wat je moet weten voordat je aan je dek begint

wat je moet weten

Nadat je je afmetingen hebt bepaald, overweeg een paar andere factoren voor je doe-het-zelf dek. Hier zijn enkele veelgestelde vragen en antwoorden over dekkosten, bouwkosten en bouwvereisten:

  • Hoeveel kost composiet terrasplanken? In vergelijking met andere dekmaterialen heeft composiet terrasplanken een hoger initiële prijspunt. Veel doe-het-zelvers kiezen echter voor composiet terrasplanken vanwege de duurzaamheid op lange termijn en kosteneffectiviteit. Je kosten voor composiet terrasplanken variëren afhankelijk van het merk dat je kiest en of je holle of massieve terrasplanken kiest. Verschillende composietmaterialen kunnen variëren van $15 tot $45, dus verwacht gemiddeld $30 per vierkante voet voor je terrasplanken.
  • Hoeveel kost het om zelf een composiet dek te bouwen? Je totale kosten zullen de kosten van dekmaterialen, kosten om benodigde gereedschappen te huren en de kosten van eventuele extra dekcomponenten zoals leuningen, fascia of eindkappen omvatten. Schat je projectkosten door je specifieke kosten in de volgende formule in te voeren: Totale Dekkosten = (Prijs van composiet materiaal per vierkante voet x Geschatte vierkante meters dek) + (Geschatte kosten van gereedschapshuur) + (Totale kosten van accessoires)
  • Wat is vereist om een composiet dek te bouwen? Afgezien van materialen en gereedschappen kunnen er extra vereisten zijn voor je doe-het-zelfproject. Veel gebieden vereisen dat je een bouwvergunning aanvraagt voordat je met het project begint. De vergunning is afhankelijk van de omvang van je project en lokale codes, zoneringregels en lokale voorschriften. Om erachter te komen of je een vergunning nodig hebt, neem je contact op met de afdeling planning en ontwikkeling van je lokale regelgevende instantie. Vergunningsaanvragen vereisen meestal soorten ontwerptekeningen, maar zorg ervoor dat je alles meeneemt wat ze nodig hebben.

Naast kosten en bouwvereisten zijn er een paar insider tips en aanbevelingen om rekening mee te houden om je doe-het-zelfproject zo soepel mogelijk te laten verlopen:

  • Houd je aan bouwcodes: De International Code Council stelt bouwveiligheidscodes vast voor residentiële en commerciële bouw. Het naleven van deze codes helpt je bij het bouwen van je dek volgens de beste bouwpraktijken die je structuur veilig houden. ICC-naleving kan vooral belangrijk zijn als je van plan bent je huis te verkopen na de bouw van je dek. Hoofdstuk 5 Sectie R507 in de International Residential Code van ICC bevat veiligheidscodes voor buitenste dekken. De codes behandelen overwegingen voor verschillende soorten materialen, specificaties voor funderingen, afstand tussen de liggers en meer.
  • Vermijd ondergrondse nutsleidingen: Een van de eerste vereisten voor een dekproject is het graven van diepe gaten voor de ondersteunende dekfunderingen. Hoewel dit slechts een klein deel van het graven is, bestaat er altijd een kans dat je vitale ondergrondse nutsleidingen verstoort. Bel om graafproblemen te voorkomen 811 enkele dagen voor de bouw om verbinding te maken met een graaflijn in je staat. Graaflines zullen nutsbedrijven op de hoogte stellen met voorzieningen in je gebied, en de bedrijven zullen locators sturen om de locatie van hun nutsleidingen te markeren. Zorg ervoor dat je gemarkeerde nutsleidingen vermijdt om ervoor te zorgen dat je graafwerk zoals gepland verloopt.
  • Laat dekplanken acclimatiseren: Om krimpproblemen na installatie te voorkomen, laat je composiet terrasplanken materialen minstens twee dagen voor de bouw acclimatiseren aan hun toekomstige omgeving. Bij het acclimatiseren van materialen is het belangrijk om ze op een vlak en gelijkmatig oppervlak te leggen. Het plaatsen van composietproducten op aarde of gras kan ervoor zorgen dat ze na verloop van tijd kromtrekken. Stapel composiet op liggers die op een vlak oppervlak zijn gelegd voor de beste resultaten.

Welke Materialen Heb Ik Nodig?

Voordat je begint met je doe-het-zelf dek, wil je ervoor zorgen dat je alle benodigde materialen hebt gekocht en verzameld.

 

1. Gaten voor Palen en Frame

Dit zijn de materialen die je nodig hebt voor gaten voor palen en het frame:

gaten voor palen en frame

  • Betonmix
  • Ankerbouten, één voor elke fundering
  • Paalankers, één voor elke fundering
  • Kartonnen paalvormen, één voor elke fundering
  • Vier 2-bij-4 planken
  • Spijkers
  • Liggerbord
  • Slotbouten
  • 4-bij-4 palen, één voor elke fundering
  • Middenbalk
  • Balkhangers
  • Liggerhout dat voldoet aan de code*
  • Metselaarstouw
  • Houten palen
  • Optioneel: landschapsstof
  • Optioneel: grind

*Let op dat composietmaterialen niet zijn goedgekeurd voor gebruik als dekframes. Je hebt hout nodig dat voldoet aan de bouwvoorschriften voor dit deel van het project.

 

2. Terrasplanken, Fascia en Eindkappen

Dit heb je nodig voor composiet terrasplanken, fascia en eindkappen:

terrasplanken fascia en eindkappen

  • Composiet terrasplanken
  • Accessoires voor starten en stoppen
  • Deck schroeven of verborgen bevestigingssysteem
  • Wit krijt – het gebruik van elke kleur krijt anders dan wit kan vlekken veroorzaken op je composietplanken. Gebruik alleen wit krijt.
  • Fasciaplanken
  • Eindkappen voor holle composiet terrasplanken
  • Water- of siliconenkit

 

Welke Gereedschappen Heb Ik Nodig?

Naast materialen heb je een verscheidenheid aan gereedschappen nodig voor het project. Een standaardcollectie houtbewerkingsgereedschappen werkt goed, maar gereedschappen met een hardmetalen punt zijn bijzonder geschikt voor het bouwen van een composiet dek.

standaardcollectie

1. Gereedschappen voor Gaten voor Palen en Frame

Je hebt deze gereedschappen nodig voor gaten voor palen en het frame:

  • Cirkelzaag en zaagblad
  • Elektrische boormachine
  • Handzaag
  • Hamer
  • Laser- of waterpas
  • Schop
  • Betonvlak
  • Meetlint
  • Troffel
  • Handmatige paalgatgraver

 

2. Gereedschappen voor Composiet Terrasplanken, Fascia en Eindkappen

gereedschappen voor composiet terrasplanken

Dit zijn de gereedschappen die je nodig hebt voor terrasplanken, fascia en eindkappen.

  • Afkortzaag
  • Snelvierkant
  • Spaanplaat
  • Hamer
  • Rubberen hamer
  • Kleine borstel
  • Klemmen
  • Domino frees

 

Stappen voor het Bouwen van een Composiet Deck

learning how to build a composite deck

Het leren bouwen van een composiet dek is zo eenvoudig als het volgen van instructies – bijna. Zorgvuldige voorbereiding, planning, voorzichtigheid en geduld zullen je helpen om je dek veilig en effectief te bouwen. Hier zijn enkele stappen om te volgen bij het bouwen van een dek op eigen houtje.

 

1. Bepaal de Ruimte tussen de Dekplanken

Voordat je begint met het graven van gaten voor de fundering of het bouwen van het dekframe, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je de ruimte voor je fundering en balken hebt uitgezocht. Het kan handig zijn om het gebied waarin je het dek gaat installeren te markeren met metselaarstouw en pennen. Bepaal eerst de grootte van je funderingsgaten.

Funderingen, of pijlers, zijn betonnen kolommen die de grond in gaan en dienen als een solide basis voor je dek. In gebieden waar de grond bevriest, moeten je funderingen zich onder de vorstlijn uitstrekken om kromtrekken van de structuur te voorkomen. Verschillende gebieden kunnen voorschriften hebben voor de grootte en het aantal funderingen dat je moet volgen.

Zo niet, dan geeft Tabel R507.3.1 in de ICC International Residential Code gedetailleerde aanbevelingen op basis van de geschatte live- of grond sneeuwbelasting van het dek, het bijdragegebied en de dragende waarde. Ten tweede, bepaal de ruimte van je balken. Lokale bouwvoorschriften kunnen de ruimte van de balken specificeren, maar over het algemeen is 16 inch veilig.

Je wilt ervoor zorgen dat de balken gelijkmatig verdeeld zijn binnen je dekframe, dus probeer dienovereenkomstig te berekenen. Als je van plan bent om stootvoegen op te nemen – dat wil zeggen, plekken waar de uiteinden van twee dekplanken samenkomen – moet je op die punten zusterbalken opnemen. In dit scenario meet je waar de dekplank zou eindigen en markeer je dat gebied voor de extra balk. Een derde en laatste overweging voor de ruimte is de uitzettings- en krimpwaarden. Je composiet decking zal uitzetten en krimpen op basis van de temperatuur. Je kunt deze verandering meenemen en je structuur stabiel houden door rekening te houden met de juiste tussenwaarden.

Deze tussenruimtes zijn afhankelijk van je breedtegraad, de temperatuur bij installatie en de lengte van je dekplanken. Raadpleeg de Tabel Uitzetting en Krimp van waarden voor Noord-Amerika, Australië en Azië op pagina zeven van deze gids voor een geschikte tussenruimte.

 

2. Graaf de Gaten voor de Fundering

Met je geplande ruimte kun je beginnen met het graven van de gaten voor de fundering. Je funderingsgaten moeten 6 inch onder de vorstlijn reiken om je dek te beschermen tegen kromtrekken. In de winter begint de grond in je achtertuin aan de bovenkant te bevriezen en strekt zich naar beneden uit. Het diepste punt dat de vorst bereikt, hangt af van de ernst van de winter, het type bodem, de hoeveelheid vocht in de bodem en de hoeveelheid isolerende sneeuwbedekking.

dig footing holes

Gebruik deze kaart van de National Weather Service om te achterhalen hoe diep de vorst is in jouw regio. Het kan ook verstandig zijn om bij de lokale bouwafdeling te informeren naar de vorsteisen wanneer je je bouwvergunning krijgt. Knip een stuk metselaarstouw af om overeen te komen met de gewenste diepte van je funderingen voordat je begint met graven. Er zijn twee soorten handmatige gravers voor funderings- of paalgaten:

  • Kleistijl: Een kleistijl graafmachine heeft het uiterlijk van twee schoppen die met hun metalen uiteinden naar elkaar toe zijn gefuseerd. De metalen uiteinden zijn scharnierend om een openende en sluitende, kleiachtige constructie te creëren. Om dit type graver te gebruiken, sta over het gebied dat je hebt gemarkeerd voor funderingsgaten en knijp in de handvatten van de graafmachine om het metalen uiteinde te openen. Til de graafmachine op en drijf voorzichtig de messen in de grond. Trek de handvatten uit elkaar om het metalen uiteinde te sluiten en scheppen de grond ertussen. Verwijder de graafmachine uit de grond en deponeer de grond in een kruiwagen. Je kunt dit proces voortzetten totdat je de vereiste diepte hebt bereikt.
  • Augerstijl: Handmatige aardappelrooiers hebben een metalen kurkentrekker aan het einde van een paal met een loodrechte stuurknuppel. Om dit type graver te gebruiken, druk je de punt van het gereedschap in het midden van het funderingsgebied en draai je met de klok mee terwijl je neerwaartse druk uitoefent. Blijf het gereedschap in de grond draaien terwijl je het zo recht mogelijk houdt. Wanneer je niet meer kunt draaien, trek je het handvat omhoog om de grond uit de grond te halen. Deponeer de grond in een kruiwagen en ga door met dit proces totdat je de gewenste diepte hebt bereikt.

Omdat handgravers zeer gespecialiseerde gereedschappen zijn, wil je ze misschien huren bij lokale gereedschapswinkels. Welk gereedschap je ook kiest, zorg ervoor dat het breed genoeg en duurzaam genoeg is om je funderingen te helpen graven. Voeg voor harde of droge grond een beetje water toe aan de ondergrond van de fundering om het werk gemakkelijker te maken. Meet de funderingsgaten met je voorgesneden metselaarstouw om ervoor te zorgen dat elk gat uniform en correct is. Wanneer je de gewenste diepte hebt bereikt, gebruik dan een schop met een lange steel om een paar centimeter horizontaal aan de onderkant te graven, waardoor een uitlopende basis ontstaat om de fundering goed te ondersteunen.

 

3. Giet Beton in de Funderingsgaten

Het graven van een perfect cilindrisch funderingsgat is onrealistisch, dus je wilt een kartonnen vormbuis kopen met de gewenste omtrek van de fundering. Als de buis langer is dan de diepte van de fundering, snijd deze dan op maat met een handzaag. Voor een solide fundering beveelt Family Handyman magazine de volgende stappen aan:

  1. Maak een kruisraster van vier 2-bij-4’s dat over de funderingsgaten past. De opening in het midden moet zo dicht mogelijk bij de exacte breedte van de kartonnen vorm zijn.
  2. Plaats het rooster over een funderingsgat en steek de kartonnen vorm in het midden van het rooster.
  3. Gebruik je voorgemeten metselaarstouw om de kartonnen vorm ruwweg 12 inch boven de onderkant van het gat te positioneren.
  4. Spijker de zijkanten van de buis aan het houten rooster om deze op zijn plaats te bevestigen.
  5. Meng het beton volgens de instructies van het pakket.
  6. Laat het natte beton in de kartonnen vorm funnellen totdat het de top bereikt.
  7. Mak het beton aan de bovenkant van de fundering glad met een vlak om het zo gelijk mogelijk te maken.
  8. Laat alle betonfunderingen minimaal 24 uur uitharden of volgens de instructies van het pakket.
  9. Verwijder de blootgestelde kartonnen vorm van buiten de funderingen.

De betonnen funderingen die je maakt, zullen dienen als de basis voor je dekpalen. Deze palen bevestigen zich aan metalen bouten en ankers, die je moet bevestigen aan het oppervlak van de fundering. Je kunt de bout ofwel in het beton steken terwijl het droogt, of wachten tot je het in het gedroogde beton boort. Houd er rekening mee dat je een metselboor nodig hebt om door beton te komen als je ervoor kiest om te wachten tot de funderingen droog zijn.

 

4. Leg Onkruidbarrière of Grind Indien Gewenst

lay weed barrier

Nadat je de betonnen funderingen hebt voltooid, ben je bijna klaar om je composiet dekframe in elkaar te zetten. Er is één optionele stap die je wilt overwegen, afhankelijk van de grond onder je dek en lokale voorschriften. Als je dekplan ruimte tussen de grond en het dek bevat, kan er onkruidgroei optreden. Om deze groei te voorkomen en waterafvoer te bevorderen, overweeg dan het toevoegen van onkruidbarrièredoek en grind op de grond onder je dekgebied.

Onkruidbarrières zijn doorlatende stoffen die water doorlaten en fysiek onkruidgroei blokkeren en voorkomen. Houd het gebied onder je dek schoon door een onkruidbarrière over onkruidvrije grond te installeren. Voeg voor extra bescherming een laag grind toe over de barrière. Grind kan helpen voorkomen dat water zich ophoopt onder je dek, wat zal bijdragen aan een goede afwatering en insecten op afstand houdt.

Het grind kan ook helpen bij het ondersteunen van de betonnen funderingen en ervoor zorgen dat de grond eromheen niet nat en drassig wordt.

 

5. Opbouw van het Frame: Draagbalk en Dekpalen

Met de grond en de funderingen klaar, kun je het frame van je dek in elkaar zetten. In een eenvoudig dekframe zijn er vier hoofdonderdelen. Deze omvatten de draagbalk, dekpalen, middenbalk en ondersteuningsbalken. Hier is wat informatie over het installeren van de draagbalk en dekpalen:

  • Draagbalk: De draagbalk is de balk die aan de zijkant van je huis wordt bevestigd om het dek te ondersteunen. Dit stuk is cruciaal voor de structurele integriteit van je dek, dus zorg ervoor dat je het goed installeert. Als je huis gevelbekleding heeft, moet je deze op de installatiehoogte verwijderen om toegang te krijgen tot de huisrandbalk. Je kunt je installatiehoogte van de draagbalk bepalen door de gewenste uiteindelijke hoogte te meten – dat wil zeggen, binnen twee inch van een toegangsdeur – en de verticale dikte van je dekplanken af ​​te trekken. Je moet waarschijnlijk rekening houden met ongeveer een inch dekdikte. Voordat je je draagbalk aan de zijkant van je huis monteert, kan het handig zijn om de intervallen te markeren waarop je ondersteuningsbalken gaat installeren. Je kunt de naar voren gerichte randbalk naast de draagbalk plaatsen om ervoor te zorgen dat je markeringen aan beide uiteinden van het dek uniform zijn. Gebruik een waterpas of krijtlijn om ervoor te zorgen dat je lijn recht is, en monteer deze vervolgens.
  • Dekpalen: Gebruik je draagbalk als gids bij het installeren van je dekpalen. Met de bouten en ankers die je op de funderingen hebt gemonteerd, kun je houten palen aan elke fundering bevestigen. De bovenkant van de paal moet perfect onder de onderkant van de draagbalk passen. Meet en snijd elke paal en bevestig deze met behulp van het bout- en ankersysteem. Wanneer je alle palen hebt geïnstalleerd, installeer dan randbalken over de bovenkant om je dek te omlijnen.

Vanaf hier kun je een middenbalk en ondersteuningsbalken installeren.

 

6. Opbouw van het Frame: Middenbalk en Balken

Middenbalken en balken helpen je dek versterken en verhogen de draagkracht. Hier is wat informatie over het installeren van deze componenten:

  • Middenbalk: De middenbalk fungeert als een randbalk die door het midden van je dek loopt. Dit bord breekt het dekgebied om voldoende ondersteuning voor de balk te bieden. Bevestig een middenbalk vanuit het midden van de draagbalk naar het midden van de naar buiten gerichte randbalk.
  • Balken: De laatste stap om je dekframe te voltooien, is het bevestigen van ondersteuningsbalken. Deze balken lopen loodrecht op je dekplanken en helpen deze te ondersteunen. De meeste balken staan 16 inch uit elkaar van hart tot hart. Om deze balken te installeren, bevestig je balkenhangers langs de naar buiten gerichte randbalk en middenbalk op de juiste intervallen. Schuif vervolgens elke balk in een hanger en bevestig deze.

Je hebt aan elke kant van je dekframe een start- en eindaccessoire nodig om de eerste en laatste planken op hun plaats te houden. Om deze stukken te bevestigen, leg je de accessoires op de randbalken en boor je vooraf schroefgaten. Gebruik vervolgens een boor om de hardware op zijn plaats te schroeven.

 

7. Bepaal Jouw Bevestigingssysteem

determine fasting system

Met een functioneel frame klaar om te gaan, moet je je vertrouwd maken met het bevestigingssysteem voor jouw materiaal voordat je je dekplanken kunt toevoegen. Afhankelijk van de composietplanken die je hebt gekocht, kan jouw dek gebruikmaken van een verborgen of niet-verborgen bevestigingssysteem: Verborgen bevestigingssystemen omvatten:

  • T-clips: Deze hardware ziet er van opzij uit als een “T” en heeft een ruimte in het midden voor een schroef. T-clips schuiven in de openingen gecreëerd door lange groeven aan de zijkant van je terrasplanken, zodat ze verborgen blijven. Wanneer ze zijn gepositioneerd, schroeven deze clips in de balken eronder en zorgen voor een naadloos uiterlijk op het oppervlak van het dek.
  • Mini-gap: Een mini-gap clipsysteem biedt een kleinere opening dan T-clips. Hun “Z”-vorm schuift onder de onderkant van één dekplank, omhoog tussen de twee planken en over de bovenkant van de inwendige groef van een andere plank. In tegenstelling tot T-clips moeten bevestigingsmiddelen voor mini-gaps worden geschroefd voordat je de volgende plank op zijn plaats schuift.

Niet-verborgen bevestigingssystemen omvatten:

  • Schroeven aan de voorkant: Als jouw composietterras geen verborgen bevestigingssysteem heeft, kun je de planken installeren door schroeven rechtstreeks vanaf de bovenkant van de plank in een balk eronder te boren. Om dit goed te doen, wil je trimmerschroeven kopen die zijn ontworpen voor composiet terrasdelen, die NewTechWood aanbiedt. Deze schroeven halen geen blote voeten open en begraven zichzelf in het dek, zodat je ze niet ziet.

 

8. Bepaal Jouw Vergrendelingssysteem

Naast jouw bevestigingssysteem moet je bepaalde planken op specifieke locaties vergrendelen om hun beweging tijdens uitzetting en krimp te sturen. Jouw vergrendelpatroon is afhankelijk van de lay-out van jouw terrasdelen. Hier zijn enkele aanbevelingen voor enkele veelvoorkomende configuraties:

  • Één plank die de lengte van het dek overspant: Als jouw terrasdelen lang genoeg zijn om het hele dek te bedekken, heb je geen koppelstukken. Bevestig planken op elke plaats waar ze in contact komen met de ondersteuningsbalken. Gebruik in de middelste balk een vergrendelingsclip in plaats van de gewone T-clip of mini-gap-clip.
  • Twee planken die de lengte van het dek overspannen: Als jouw dek twee planken gebruikt om de lengte over te steken, heb je een koppelstuk waar de uiteinden van de planken samenkomen. Gebruik in plaats van deze planken in hun centrum te vergrendelen vergrendelingsclips op de koppelstukken. Deze opstelling zorgt ervoor dat de planken zich bij veranderingen in het weer van elkaar kunnen uitbreiden.
  • Drie of meer planken die de lengte van het dek overspannen: Als jouw dek meer dan twee planken gebruikt om de lengte over te steken, wordt aanbevolen om een scheiderplank te installeren. Scheiderplanken lopen loodrecht op jouw horizontale terrasplanken en “breken” ze om de kracht van uitzetting en krimp te verdelen. Om scheiderplanken te gebruiken, moet je direct onder de plek waar de scheider zal staan een ladderbalk installeren. Mogelijk moet je een T-clip doormidden snijden om de scheiderplank aan de ladderbalk te bevestigen. Voor deze indeling gebruik je vergrendelingsclips in het midden van elke horizontale terrasplank.

 

9. Schuif Composietplanken Op Hun Plaats

Om te beginnen met het leggen van je planken, moet je de startclips van jouw terrasplanken lokaliseren. Deze clips zijn ontworpen om aan elk uiteinde van je frame te worden gebruikt. Boor voor en bevestig de startclips aan elke balk voordat je de eerste plank op zijn plaats schuift. Vanaf hier zou je moeten kunnen doorgaan met het toevoegen van planken in een gelijkmatig patroon. Het patroon dat je gebruikt, is afhankelijk van het type verborgen bevestigingssysteem dat je gebruikt:

  • T-clips: Plaats de clip in de groeven van jouw terrasplanken en let erop dat je vergrendelingsclips op de juiste plaatsen plaatst. Schroef elke clip half in de balk om de plank losjes te bevestigen. Voeg de volgende terrasplank toe en druk de twee planken stevig tegen elkaar terwijl je de clips de rest van de weg indraait. Herhaal totdat je klaar bent om de op een na laatste plank toe te voegen.
  • Mini-gap: Plaats de clips in de groeven van de terrasplank en lijn ze uit over elke balk. Schroef de clips op hun plaats en schuif vervolgens de volgende plank op zijn plaats, waarbij je erop let dat de bovenste lip van de clip goed in de groef van de plank past.

Wanneer je klaar bent om de laatste plank toe te voegen, moet je deze mogelijk inkorten om in de overgebleven ruimte te passen. Gebruik in dit geval een dompelroutergereedschap om een groef aan de zijkant van de afgezaagde plank te maken. Zorg ervoor dat je niet de hele lengte van de plank freest. Jouw laatste plank heeft mogelijk installatievoorschriften op basis van jouw bevestigingssysteem en hoeveel ruimte je nog over hebt. T-clips vereisen dat je de laatste plank installeert voordat je de op een na laatste plank toevoegt. Mini-gap clips vereisen dat composiet terrasschroeven de laatste plank op zijn plaats vastzetten. NewTechWood US33-planken kunnen ook aan het einde worden gebruikt. Controleer de installatiegids van jouw composietterras om er zeker van te zijn dat je jouw laatste plank correct installeert.

 

 

10. Plaatsen van Fasciaborden

Afhankelijk van de indeling van je dek, wil je mogelijk een fasciabord installeren rond de buitenrand. Fascia fungeert als een rand rond de buitenkant van een dek en kan delen van de dekonderkant verbergen. Sommige composiet terrasplankproducten hebben zelfs fasciaborden die perfect passen bij je dekplanken. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het installeren van fascia:

  • Installeer fascia in het structurele frame van het dek. Composiet terrasplanken zijn geen geschikte verankering voor fasciaborden.
  • Boor gaten voor die iets groter zijn dan de schroeven voor composiet terrasplanken die je gebruikt. Grotere gaten zorgen ervoor dat de fascia kan uitzetten en krimpen.
  • Plaats schroeven minstens 1,5 inch vanaf de randen en niet meer dan 12 inch uit elkaar. Zorg ervoor dat je op elke boorlocatie twee schroeven gebruikt.
  • Pas je installatie aan op de dikte van de fascia. Als je fascia minder dan of gelijk aan 0,375 inch dik is, moet je deze elke 12 inch op centra installeren om kromtrekken of vervorming te voorkomen. Voor planken dikker dan 10 millimeter installeer je deze elke 16 inch op centra.

 

11. Installeer Eindkappen of Vochtafdichting

Om de randen van massieve composiet terrasplanken te beschermen, breng je een laag watergedragen afdichtmiddel aan. Dit helpt om te voorkomen dat de blootgestelde uiteinden van je terrasplanken kromtrekken. Als je composiet terrasplanken hol zijn, is het verstandig om eindkappen te installeren om het ongedekte interieur te beschermen. Overal waar de uiteinden van holle terrasplanken blootliggen, moet je overwegen om kappen toe te voegen. Deze apparaten zijn meestal gemaakt van plastic dat overeenkomt met je composiet terrasplanken, en het installeren ervan is vrij eenvoudig. Breng een siliconenkit aan op de uiteinden van de terrasplanken of de eindkappen en druk vervolgens de eindkap op zijn plaats. Tik voorzichtig op de eindkappen met een rubberen hamer om een goede hechting te garanderen.

 

12. Maak Je Deck Onderdeel van Je Huis

Misschien wel de op één na grootste voldoening van het bouwen van je dek — naast het feit dat je het zelf hebt gebouwd — is het aanpassen ervan aan je huis. Voeg composiet leuningen, terrasmeubilair, decoratieve planten, sfeerverlichting, buitenspeakers, buitentapijten, banken en meer toe om de ruimte uitnodigend en mooi te maken. Je doe-het-zelf dek moet aanvoelen als een verlengstuk van je huis. Gebruik decoraties en meubels om het om te toveren tot een plek waar je kunt samenkomen en genieten van het gezelschap van vrienden en familie.

 

Veiligheidstips voor het Bouwen van een Deck

veiligheidstips voor het bouwen van een dek

 

Het nemen van voldoende veiligheidsmaatregelen bij het bouwen van je dek is een must. Volg deze drie aanbevelingen om jezelf te beschermen tijdens je doe-het-zelfproject:

  1. Ken je grenzen: Zo lonend als het bouwen van je eigen dek kan zijn, moet je veiligheid altijd voorop staan. Als je onzeker bent over hoe je een bepaald gereedschap moet gebruiken of een taak moet voltooien, roep dan de hulp in van een vriend of doe grondig onderzoek. Lees alle installatiegidsen voor je materialen en zorg ervoor dat je een goed begrip hebt van de taak die voor je ligt. Inzicht in het proces van dekconstructie, evenals je eigen beperkingen, zal je helpen veilig en geïnformeerd te blijven.
  2. Bereid je voor: Je kunt echt niet te veel plannen voor een dekproject. Zorg ervoor dat je lokale codes en vergunningsvoorschriften, vereisten van lokale woningorganisaties en ondergrondse nutslijnen controleert en dubbel controleert. Controleer en controleer je benodigdheden en bouwplannen om ervoor te zorgen dat je klaar bent om aan de klus te beginnen. Het is onmogelijk om te garanderen dat je geen tegenslagen of complicaties zult tegenkomen tijdens het bouwen van je dek. Echter, vooraf plannen kan helpen om die complicaties te minimaliseren en je uitrusten om ze veilig aan te pakken.
  3. Gebruik de juiste veiligheidsuitrusting: Houd handschoenen, ademhalingsbescherming en veiligheidsbril bij de hand tijdens het werken aan je dek. Bescherm je armen en benen door een lange broek en shirt met lange mouwen te dragen terwijl je werkt. Je wilt geen lichamelijk letsel riskeren bij het hanteren van gevaarlijk gereedschap, dus neig naar voorzichtigheid met je kleding en uitrusting.

 

Bouw Je Deck Met Composiet Terrasplanken van NewTechWood

Je meet en bouwt met precisie om een dek te creëren waar je trots op kunt zijn. Maar vakmanschap kan de prestaties van je dekmateriaal niet beïnvloeden. Daarom zou je composiet terrasplanken van NewTechWood moeten overwegen voor je doe-het-zelf dek. Onze composiet terrasplanken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlprofielen en kleuren die allemaal zijn ontworpen als hoogwaardige, onderhoudsarme materialen. Bereik een natuurlijke uitstraling terwijl je tijd en geld bespaart met een NewTechWood-dek. Bekijk vandaag nog ons assortiment composiet terrasplanken voor een materiaal dat je dekproject naar een hoger niveau kan tillen.

bouw je dek

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.