Close
Country

Holle versus. Massieve planken


hollow versus solid

De achtertuindek is een symbool van goede tijden en ontspanning. Stel je voor dat je een rustige avond thuis doorbrengt op een patio stoel, ontspant in een bubbelbad of grilt voor je vrienden of familie, allemaal vanuit het comfort van je achtertuindek. Huiseigenaren met eigendommen van alle maten en vormen kunnen achtertuindecks creëren die perfect zijn voor de manier waarop ze willen dat hun huizen en levensstijl zijn.

Achtertuindecks waren vroeger gemaakt van slechts één veelvoorkomend materiaal: hout. Ze zagen er goed uit, maar na verloop van tijd zouden ze kromtrekken of rotten en constante onderhoud vereisen. Je moest ze behandelen en beitsen, anders zou je het onaangename vooruitzicht hebben om je zorgen te maken over splinters elke keer dat je op je dek op blote voeten ging.

In de jaren 1990 kwam er echter een nieuw materiaal – composiet dekmateriaal. Deze dekken werden geconstrueerd met planken gemaakt van composietmaterialen – een mengsel van gerecycled plastic en gerecycled hout dat eruitziet als hout. In de eerste paar jaar leverden deze nieuwe materialen gemengde resultaten op. Ze kwamen in beperkte kleuren – en leken echt niet veel op hout. Maar in de afgelopen drie decennia zijn technologieën en productieprocessen verbeterd. Bij NewTechWood maken we composiet dekplanken die er beter uitzien, langer meegaan en kostenefficiënter zijn.

Waarom Kiezen Meer Mensen voor Composiet Dekplanken dan voor Hout?

Waarom-Kiezen-Meer-Mensen-voor-Composiet

Nu kun je composiet dekplanken krijgen in verschillende kleuren, en ze lijken veel meer op hout. Bovendien zijn ze duurzamer en sterker dan ooit tevoren. Hier zijn nog een paar goede redenen:

1. Duurzaamheid

Wanneer je je dek bouwt met composiet dekplanken, kan je dek veel langer meegaan dan een gemaakt met hout. Hoewel enigszins rotten mogelijk is bij composiet dekplanken – het is immers gedeeltelijk gemaakt van hout – is het risico veel kleiner. Een dek gebouwd met hout zal veel eerder problemen hebben met rotten en kromtrekken dan een dek gebouwd met composiet dekplanken. Composiet dekplanken zijn ook veel meer bestand tegen weersinvloeden dan hout.

Terwijl de levensduur van een met hout gebouwd dek meestal afhangt van het soort hout dat je gebruikt – duurdere houtsoorten gaan over het algemeen langer mee – kan een composiet houten dek minstens 25 jaar meegaan met minimaal onderhoud. En als je nauwgezet de instructies van de fabrikant volgt, kan het langer meegaan. En je hoeft nooit beschadigde of verrotte planken of vervormde delen van je dek te vervangen.

2. Onderhoud

Een dek gebouwd met hout vereist veel meer onderhoud. Houten dekken moeten regelmatig worden geschuurd om het splinterprobleem te voorkomen dat hierboven is genoemd, en ze moeten jaarlijks in veel gevallen opnieuw worden geverfd en opnieuw worden afgedicht. Je zult geen van deze problemen hebben met composiet dekplanken. Naast bestendig te zijn tegen rotten en termieten, geven ze geen splinters en hoef je ze niet te beitsen, schilderen of opnieuw af te dichten. In veel gevallen hoef je ze alleen maar een paar keer per jaar goed te wassen en ervoor te zorgen dat je alle vlekken en morsingen meteen opruimt. Er is geen noodzaak voor jou om elk jaar een weekend of twee opzij te zetten voor dekonderhoud.

3. Prijs

Hoewel composiet dekplanken een hogere initiële kost hebben dan het bouwen van een dek met hout, betekent de verhoogde duurzaamheid en lager onderhoud dat je op de lange termijn veel minder geld aan je dek zult besteden.

 

4. Bescherming van het Milieu

Al het materiaal dat we bij NewTechWood gebruiken om onze composiet terrasplanken te produceren, bestaat uit gerecyclede kunststoffen en hout. We produceren onze composiet terrasplanken met 95% gerecyclede materialen zoals plastic flessen en gerecycled hout. Elk jaar voeren we audits uit door externe partijen om ervoor te zorgen dat we voldoen aan gezondheids-, milieu- en veiligheidsrichtlijnen. We doen ons best om onze ecologische voetafdruk te verminderen. Ons doel is om afval te verminderen, energie te besparen en productieprocessen te gebruiken die gunstig zijn voor het milieu. Als gevolg daarvan voorkomen we dat er elke maand meer dan 12 miljoen pond plastic naar stortplaatsen wordt gebracht.

 

Wat zijn de verschillende soorten composiet terrasplanken?

What-Are-the-Different-Types-of-Composite

Er zijn twee soorten composiet terrasplanken beschikbaar — massief en hol.

  • Massieve composietplank: Zwaarder maar lijkt meer op hout.
  • Holle composietplank: Lichter en zet minder uit en krimpt minder dan massieve planken.

De meeste fabrikanten van composiet terrasplanken in de VS bieden alleen massieve kernplanken aan. De belangrijkste reden hiervoor is de snelheid en het gemak bij de productie van deze planken in vergelijking met holle planken. Het kan veel eenvoudiger en sneller zijn om massieve composietplanken te extruderen dan holle planken. De meeste fabrikanten willen niet omgaan met de moeilijkheden of de extra tijd besteden aan de productie van holle planken.

 

Holle Composiet Terrasplanken versus Massieve Kern Composiet Terrasplanken

Hollow-Composite-Deck-Boards-Versus-Solid

 

Laten we elk type plank eens nader bekijken.

 

Wat is Massieve Kern Composiet Terrasplanken?

What-Is-Solid-Board-Composite-Decking

 

Some characteristics of solid composite deck boards:

  1. Ze lijken sterk op echt hout: Als je een terras wilt dat zo veel mogelijk op echt hout lijkt zonder de nadelen van echt hout, kies dan voor massieve composiet terrasplanken.
  2. Het is stil: Massieve composiet terrasplanken absorberen het geluid van lopen of rennen veel beter dan holle composiet terrasplanken.
  3. Ze hebben geen pluggen aan de uiteinden nodig: Veel mensen die holle composiet terrasplanken willen gebruiken, houden niet van het open uiterlijk aan het einde van de plank, en daarom hebben deze planken pluggen of een afwerkplank nodig. Het is ook een goed idee om pluggen te gebruiken bij holle composiet terrasplanken om waterretentie te voorkomen. Massieve composiet terrasplanken hebben geen pluggen of afwerkplanken nodig.
  4. Massieve composietplanken zijn sterk en duurzaam: Hoewel holle composiet terrasplanken lang mee kunnen gaan, zijn massieve composiet terrasplanken ook duurzaam.

Enkele nadelen van massieve composietplanken zijn hun gewicht en hun neiging om uit te zetten, krimpen of kromtrekken onder extreme weersomstandigheden, wat de bevestigingsmiddelen rond de draagbalken kan losmaken. Omdat massieve planken zwaar zijn, is het ook uitdagend om alleen een terras te bouwen als je massieve composietplanken gebruikt.

 

Wat is holle composiet terrasplanken?

What-Is-Hollow-Board-Composite-Decking

 

 

Holle composietplanken bieden verschillende voordelen:

  1. Ze zijn lichtgewicht: Een holle composietplank van 16 voet kan wel een derde minder wegen dan een massieve plank. Hierdoor is het veel gemakkelijker om zelf met holle composietplanken te werken of met een professional.
  2. Ze zijn uitstekende vervangingsplanken: Als je een ouder terras hebt dat je oorspronkelijk met hout hebt gebouwd, en je weet dat de fundering nog in goede staat is, maar je wilt het oude terrasplanken vervangen, dan zijn holle composietplanken een uitstekende keuze vanwege hun gewicht.
  3. Ze reageren beter op extreme temperaturen en schommelingen in vochtigheidsniveaus: Terwijl massieve composietplanken iets duurzamer zijn dan holle composietplanken, worden ze ook veel meer beïnvloed door extreme variaties in temperatuur of vochtigheidsniveaus. Als je in een gebied woont dat in de winter extreem koud kan worden en in de zomer extreem heet, zullen massieve kernplanken in de loop van de tijd meer uitzetten of krimpen dan holle planken. Zoals hierboven vermeld, kan dit leiden tot losse bevestigingsmiddelen en kromtrekken van de planken. Holle composiet terrasplanken worden minder beïnvloed door deze factoren en zullen daardoor langer meegaan in gebieden die deze omstandigheden ervaren. Als je in een badplaats woont waar vochtigheidsniveaus hoog kunnen zijn of in een stad die deze temperatuurschommelingen ervaart, zijn holle composietplanken de beste keuze.
  4. Holle composietplanken zijn sterk en duurzaam: Veel mensen hebben het verkeerde idee dat een holle composietplank zwakker zal zijn dan een massieve composietplank. Maar holle planken, ook wel bekend als geëngineerde planken, zijn niet helemaal hol — ze hebben geribbelde centra. Denk aan de interne structuur van een holle composietplank als een honingraat. NewTechWood UltraShield holle composiet terrasplanken lijken op een honingraatstructuur, waardoor ze ongelooflijke stevigheid en sterkte kunnen bereiken terwijl ze een licht gewicht behouden. In een NewTechWood UltraShield holle plank compenseert de boogstructuur in de leegtes voor het gebrek aan de hoeveelheid composietmateriaal die je in een massieve plank zou vinden.
  5. Het is gemakkelijker om draden te leggen: Veel mensen genieten ervan om buiten muziek te hebben of geweldige verlichting te installeren. Het is veel eenvoudiger om deze doelen te bereiken en draden voor luidsprekers of verlichting te leggen met holle composiet terrasplanken, omdat je de draden vrij gemakkelijk door de planken kunt leiden.

Holle composietplanken kunnen minder bestand zijn tegen impacts — dus als je een zwaar voorwerp op een holle composietplank laat vallen, kan deze gemakkelijker deuken. Holle planken zien er ook iets minder uit als hout en vereisen doppen of afwerkplanken aan de uiteinden — die water kunnen vasthouden als de pluggen niet goed zijn bevestigd en tot ontbinding kunnen leiden.

Hoewel composietplanken minder onderhoud vereisen dan hout, hebben ze nog steeds enig onderhoud nodig. Dus als je ervoor wilt zorgen dat de planken op je terras zo lang mogelijk meegaan terwijl ze er aantrekkelijk uitzien, let dan goed op de instructies van de fabrikant over hoe je een terras van composietplanken beschermt tegen de omgeving.

 

Waarom biedt NewTechWood dan een holle composietplank aan?

Offer-a-Hollow-Composite-Board

 

NewTechWood is een van de weinige bedrijven in de VS die een holle plank aanbiedt, en we doen dit om een paar redenen.

Een holle plank van 16 voet is tot 32% lichter dan een massieve plank. Dat is wel 10 pond. Een lichtere plank is gemakkelijker om mee te werken. Bovendien, als je de oppervlakteplanken van een dek met een solide fundering vervangt, oefenen holle planken minder druk uit op een ouder substraat dan zwaardere massieve planken.

Dus of je nu een nieuw dek bouwt of een oud dek renoveert, het gebruik van NewTechWood UltraShield holle planken maakt het veel gemakkelijker voor jou om de taak zelf te volbrengen. Holle composiet terrasplanken zijn het perfecte bouwmateriaal als je een doe-het-zelver bent die ervan houdt om zelf dingen te doen.

Het bouwen of renoveren van een dek met hout, of zelfs met massieve composietplanken, vereist normaal gesproken twee of drie personen om de taak te volbrengen. Dat komt doordat deze materialen veel zwaarder zijn dan holle composietplanken. Je hebt jezelf en een vriend nodig om massieve composietplanken of hout te verplaatsen. Je kunt ook holle composietplanken in langere lengtes kopen als je ze nodig hebt vanwege het gewicht. Ze zijn gemakkelijker te vervoeren vanuit de winkel en in de juiste vorm of positie te plaatsen.

Als je geen doe-het-zelver bent en een professional wilt inhuren om je dek voor je te bouwen, zullen ze de taak veel sneller volbrengen met holle composiet terrasplanken dan met andere materialen.

Door holle composietplanken aan te bieden, erkent NewTechWood ook dat sommige mensen die een dek willen bouwen, hun budget in de gaten zullen houden. Zoals je hieronder zult zien, kan het prijsverschil tussen holle composiet terrasplanken en massieve kern composiet terrasplanken het verschil maken tussen een mooi achterdek en helemaal geen dek.

Wat is het verschil in sterkte tussen holle composietplanken en massieve composietplanken?

What-Is-the-Difference-in-the-Strength-of-the-Hollow-Composite-

 

Mensen denken vaak dat holle planken aanzienlijk zwakker zijn dan massieve planken vanwege hun holheid. Dit is niet waar — het interieur van onze holle plank bestaat uit bogen die de planken net zo sterk maken als massieve planken.

De International Code Council (ICC) stelt de branchenormen voor de bouw vast via de International Building Code (IBC), International Residential Code (IRC) en International Existing Building Code (IEBC) — veel regio’s in de VS en internationale gemeenschappen hebben deze normen overgenomen. Dit betekent dat de geaccepteerde standaard maximale overspanning 16 inch is, wat betekent dat balken in de onderbouw niet meer dan 16 inch uit elkaar mogen staan.

Veel fabrikanten van massieve planken geven in hun installatiegidsen een overspanning op van minder dan 16 inch. De ICC beoordeelt de holle planken van NewTechWood op 16 inch, dus je kunt erop vertrouwen dat de holle planken van NewTechWood zijn beoordeeld en voldoen aan deze aanbevelingen.

Omdat holle composietplanken gelijkwaardig zijn in sterkte aan massieve composietplanken vanwege de manier waarop ze worden vervaardigd, moet je jezelf nooit laten denken dat je moet beperken wat je op je dek plaatst omdat je je zorgen maakt over het gewicht. Je kunt je bubbelbad, grill en dekmeubilair hebben. Je hoeft je ook geen zorgen te maken als je een van die intense winterstormen krijgt en je uit het raam staart naar je dek en je afvraagt: “Kan het dek al die sneeuw dragen?” Dat kan het en dat zal het doen.

We hebben ook massieve kernplanken bij NewTechWood. We raden deze aan voor commerciële installaties en trappen, evenals andere situaties waarbij je geen afwerkplank installeert en liever de groeven voor verborgen bevestigingsmiddelen niet zichtbaar hebt.

 

Wat is het Prijsverschil?

What-Is-the-Difference-in-Price

NewTechWood UltraShield holle planken kosten vaak minder dan massieve composietplanken. Het productieproces is anders — holle planken vereisen minder materiaal tijdens het productieproces, wat betekent dat ze niet zo kostbaar zijn om te produceren. Het gebruik van holle planken in plaats van composiet voor je project kan leiden tot aanzienlijke besparingen, omdat ons doel is om besparingen voor jou te creëren wanneer je onze producten gebruikt voor het realiseren van je droomdekproject.

Je zult ook geld besparen als je holle composiet terrasplanken gebruikt. Het is gemakkelijker om het dek zelf te bouwen dan een professional in te huren, wat honderden dollars aan besparingen kan opleveren. Als je wel een professionele bouwer inhuurt, is holle composiet terrasplanking gemakkelijker te vervoeren en te positioneren, zodat het dek veel sneller wordt gebouwd, wat betekent dat je minder betaalt aan arbeidskosten.

Of je nu kiest voor holle of massieve composiet terrasplanken, je zult besparen in vergelijking met traditionele houten terrasplanken. Je zult verminderde onderhoudskosten hebben zonder de noodzaak om jaarlijks te schuren, opnieuw te bekleden of je dek opnieuw te verzegelen.

Het gebruik van holle composietplanken stelt je in staat om optimaal gebruik te maken van je budget en een mooi dek te hebben tegen een lagere kostprijs.

 

Neem vandaag nog contact op met NewTechWood

contact newtechwood

Als je eraan denkt om voor het eerst een dek aan je huis toe te voegen of je oude dek opnieuw op te bouwen, zijn onze massieve composiet terrasplanken en holle composiet terrasplanken uitstekende keuzes voor zowel je budget als het milieu.

Sinds 2004 werken we hard om voorop te blijven lopen op het gebied van technologie voor composiet terrasplanken. Het is ons doel om je producten aan te bieden die aantrekkelijk zijn en waarmee jij en je familie kunnen genieten van de omgeving net buiten je achterdeur. Of je nu op zoek bent naar composiet gevelbekleding, hekwerk of dek tegels, wij hebben wat je nodig hebt.

Als je een distributeur bent die graag een deel van onze geweldige productlijn wil dragen, of als je een huiseigenaar bent die geïnteresseerd is in het gebruik van onze geweldige productlijn om je dek te bouwen en wilt weten waar je NewTechWood’s producten kunt kopen, bezoek dan vandaag nog onze neem contact met ons op pagina, waar je je contactgegevens kunt achterlaten en ons kunt informeren over je dekprojectbehoeften. Je kunt ons ook gratis bellen op 1-866-728-5273. Een lid van ons team zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.