Close
Country

2 Verborgen kosten van onder druk behandeld houten terrasdelen

deck and pool

terras en zwembad

Behandeld hout onderscheidt zich van zijn onbehandelde tegenhangers door een speciaal proces dat het een robuuster karakter geeft, waardoor het beter bestand is tegen fysieke schade en vocht.

Het wordt vaak gebruikt voor het bouwen van terrassen en loopbruggen.

Tijdens het behandelingsproces worden vacuüm- en druktechnologie gebruikt om chemische conserveermiddelen in standaardhout zoals grenen, spar en vurenhout te persen. Hierdoor wordt het een steviger hout dat minder vatbaar is voor schimmel, rot en insecten.

achterdek

 

Twee van de belangrijkste redenen waarom mensen drukbehandeld houten terrasplanken gebruiken zijn:

  • Bestendigheid: Het is duurzamer dan veel andere houtsoorten en beter bestand tegen krassen, deuken en slijtage. Met de juiste zorg en onderhoud kan het jaren meegaan.
  • Betaalbaarheid: Drukbehandeld hout is aanzienlijk goedkoper dan andere houtsoorten die voor terrassen worden gebruikt.

 

Hoe Duurzaam Is Drukbehandeld Houten Terras?

Ondanks dat drukbehandeld houten terras goedkoper is om te kopen en te installeren, kunt u op de lange termijn meer geld uitgeven aan onderhoud. Hier is waarom:

problemen met terras

 

1. Splijten, Barsten en Kromtrekken Vereisen Hoog Onderhoud

Na het chemische infusieproces behoudt drukbehandeld hout wat vocht. Wanneer het wordt gebruikt voor terrassen, wordt het hout blootgesteld aan de zon en lucht, begint het vocht te verdampen. Krimpen en kromtrekken volgen snel, en u heeft een lelijk terras. Sommige terrasprofessionals raden aan om een afdichtmiddel aan te brengen om dit te voorkomen.

Echter, beitsen mag pas worden gedaan na minstens één of twee maanden, omdat drukbehandeld hout de beits niet goed zal accepteren als het niet volledig is uitgedroogd. Als u zo lang moet wachten, moet u uw terras grondig reinigen voordat u het afdicht.

Dit zijn extra klussen in uw toch al drukke schema elk jaar.

 

2. Chemische Risico’s en Gezondheidsgevaren

Als het niet goed wordt behandeld, kan drukbehandeld houten terras gevaarlijk zijn. Wanneer het hout wordt bewerkt of verbrand, komen er schadelijke gifstoffen vrij in de omgeving. Het mag niet in contact komen met uw voedsel en water, of gebruikt worden voor tuinen.

carnival-terras

 

When werken met drukbehandeld hout, zorg ervoor dat je:

  • Werkt in een goed geventileerde ruimte.
  • Een ademhalingsmasker, veiligheidshandschoenen en een veiligheidsbril draagt.
  • Alle zaagsel opruimt.
  • Je kleding grondig wast.
  • Een douche neemt (geen bad).

En als je dit type hout wilt afvoeren, behandelt het dan als potentieel gevaarlijk materiaal. Breng het naar een recyclingfabriek of huur een professional in die het op de juiste manier zal afvoeren. Begraaf geen drukbehandeld hout!

 

Capped Composite Decking vs. Pressure-Treated Wood Decking

oranje

volledig afgedekt

Bij het bouwen van een terras zijn er zoveel overtuigende redenen om te kiezen voor NewTechWood volledig afgedekt composiet terrasplanken boven hout. Onze volledig afgedekte composiet terrasplanken weerspiegelen de natuurlijke schoonheid van hout en zijn veel gemakkelijker te onderhouden en gaan zelfs langer mee zonder negatieve impact op het milieu vanwege onze groene aanpak.

NewTechWood terrasplanken zijn ook krasbestendig, vlekbestendig, vervagingsbestendig en waterdicht. Onze volledig afgedekte composiet terrasplanken verslaan op elk moment, elke dag drukbehandeld houten terrasplanken!

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.