Close
Country

Top 8 ideeën voor buitenmuurbekleding


Jouw gevelbekleding ontwerp kan drastisch de uitstraling en toon van jouw eigendom veranderen. Onze composiet gevelbekleding bij NewTechWood bootst de uitstraling van echt hout na, wat betekent dat het naadloos kan passen in veel hedendaagse en klassieke ontwerpen. Als je jouw huis of bedrijf wilt updaten met nieuwe buitenmuurbekleding, maar niet zeker weet waar te beginnen, zijn er tientallen ontwerpmogelijkheden die je kunt proberen. Bekijk de top zeven ideeën voor buitenmuurbekleding die je kunt gebruiken om jouw eigendom dit jaar een frisse uitstraling te geven.

 

1. Multi-Tone Bekleding

Een populaire trend in zowel interieur- als exterieurontwerp van vandaag is experimenteren met meerdere tinten. Het toevoegen van nieuwe tinten of kleine kleuraccenten kan karakter toevoegen aan een huis of bedrijf en het aantrekkelijker maken voor het oog. Bij het installeren van jouw wandbekleding kan deze optie aantrekkelijk zijn als je verschillende stijlen van gevelbekleding gebruikt. Het is een geweldige manier om jouw eigendom te laten opvallen in de buurt. Je hoeft niet per se felle, luide kleuren te gebruiken om met multi-tone bekleding te experimenteren. Het gebruik van lichtere en donkere houttinten die elkaar aanvullen op verschillende delen van het exterieur kan even effectief zijn zonder een afleiding te worden.

 

2. Een Mix van Klassiek en Modern

NewTechWood_UltraShield_Cladding_119-768x673

De combinatie van moderne en klassieke stijlen kan de aantrekkingskracht van een huis vergroten. Composiet gevelbekleding voegt meestal een meer moderne uitstraling toe aan het gebouw, maar je kunt dat in evenwicht brengen met het juiste materiaal en kleuren. Bijvoorbeeld, steen als onderdeel van een ontwerp voor de buitenmuur geeft het gebouw een natuurlijke, klassieke uitstraling die zelden uit de mode raakt. Het mengen van het ontwerp met natuursteen met wat composiet gevelbekleding zal het contrastrijke evenwicht bieden dat je zoekt, terwijl je de warmte en uitnodigende sfeer behoudt van een meer klassiek ontwerp. Dit idee zal indruk maken op jouw gasten en je trots maken om jouw exterieurontwerp te laten zien.

 

3. Moderne Verticale Gevelbekleding

Verticale gevelbekleding is perfect als je jouw huis of bedrijf een uitstraling van extra hoogte wilt geven. Verticale gevelbekleding heeft een meer eigentijdse uitstraling dan de horizontale stijl, en een gladde, donkere houttint kan deze uitstraling nog verder verbeteren. Het exterieur van een gebouw zal profiteren van deze uitstraling als je het moderniseert met meerdere kleuraccenten en een open, luchtig gevoel. Het is moeilijk om fout te gaan met de uitstraling van natuurlijk hout, maar het valt het meest op wanneer het helpt bij het creëren van een contrast tussen een natuurlijke, bosachtige stijl en een ruime, eigentijdse woning. Jij en jouw gasten zullen zich meteen thuis voelen bij een gebouw met dit soort exterieurontwerp.

 

4. Combinatie van Verticaal en Horizontaal

Net als met tinten en kleuren is het gebruik van een combinatie van stijlen bij het plannen van exterieurontwerpen de afgelopen jaren een populaire keuze geworden. Waarom stoppen bij alleen verticale bekleding voor jouw ontwerp, of alleen horizontale panelen op jouw gebouw plaatsen? Het lijkt in theorie misschien een vreemde keuze om beide te gebruiken, maar het werkt goed bij veel structuren. Het werkt omdat, wanneer goed uitgevoerd, een beetje contrast balans en intrige aan een structuur kan toevoegen. In veel gevallen maakt een mix van horizontale en verticale panelen de structuur eruit alsof deze is gebouwd uit een reeks afzonderlijke secties in plaats van één geheel, en het zien van alle stukjes die samenkomen kan een aantrekkelijke traktatie zijn voor het oog.

 

5. Rustieke Bekleding

De rustieke uitstraling is er een die meestal in stijl blijft, ongeacht welke andere trends komen en gaan. Het creëert een warme, huiselijke sensatie die natuurliefhebbers en mensen die behoefte hebben aan een ontsnapping aan de drukte van het stadsleven, bevalt. Je kunt deze rustieke stijl tot leven brengen met behulp van buitenmuurbekleding gemaakt van composietmaterialen. NewTechWood biedt een breed scala aan kleuren waarmee je de houtstijl van jouw keuze kunt repliceren, zodat je iets goeds kunt doen voor het milieu terwijl je de rustieke uitstraling vastlegt. Omdat mensen neigen naar het associëren van rustieke gebouwen met vakanties en hutten, zul je veel bewonderaars hebben voor deze keuze van bekleding.

 

6. Multi-Materiaal

NewTechWood_UltraShield_Cladding_208-768x1024

Er is niets mis met het gebruik van slechts één materiaal om jouw eigendom af te werken, maar het kan een beetje saai lijken als je geen diversiteit toevoegt. Overweeg te experimenteren met verschillende materialen zoals beton of metaal om het huis of bedrijf meer op te laten vallen. Goed geplaatste diversiteit en contrast zijn de sleutels tot het ontwikkelen van een gebouw met aanzienlijke diepte en karakter. Een aantrekkelijk en uniek exterieur van het gebouw kan je humeur verbeteren en de uitstraling van jouw eigendom vergroten. Een beetje composiet gevelbekleding hier met een beetje steen of glas daar kan elke saaie, doffe structuur veranderen in een die de aandacht trekt van buren en voorbijgangers.

 

7. Natuurlijke Horizontale Bekleding

Horizontale bekleding kan sommige structuren er verouderd uit laten zien, vooral in stedelijke omgevingen. Toch is er ook schoonheid in eenvoud wanneer dit type bekleding het hele gebouw van een langere lengte siert. Er is geen noodzaak om te overdrijven met decoraties – slechts een paar ramen en een moderne voortuin kunnen al het verschil maken voor de aantrekkingskracht van het huis. Als je op zoek bent naar de juiste kleur van gevelbekleding voor jouw exterieurontwerp, kunnen zachte of medium-lichte tinten het traditioneel houden zonder dat het verouderd lijkt. Wij raden tinten zoals ons Australisch rood ceder of Hondurees mahonie aan als je op zoek bent naar de meest effectieve ontwerpen voor horizontale bekleding.

 

8. Gebruik Gevelbekleding in Europese Stijl

Gevelbekleding in Europese stijl heeft een aantrekkelijk ontwerp dat strak oogt en onderscheidend is in vergelijking met andere gevelsystemen. Het gebruik van deze stijl van gevelbekleding in combinatie met een van de voorgaande suggesties resulteert in een kwalitatieve buiten uitstraling. Leer meer over onze nieuwe gevelbekledingssystemen in Europese stijl.

 

Upgrade Vandaag Nog Jouw Ontwerp voor Buitenmuurbekleding

Er zijn weinig beperkingen als het gaat om het kiezen van een ontwerp voor buitenmuurbekleding voor jouw huis of bedrijf. Wat voor visie je ook voor ogen hebt, NewTechWood zal met je samenwerken om ervoor te zorgen dat je het bereikt. Als je wat inspiratie nodig hebt van meer ideeën voor composiet gevelbekleding, bel ons vandaag nog of bekijk onze fotogalerij om het werk te zien dat we hebben gedaan voor andere klanten.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.