Close
Country

TCO van houten terrasplanken


Adding a deck creates an outdoor “room” – meer leefruimte van hoge kwaliteit voor het hele gezin, van luie middagdutjes tot familiereünies op jouw nieuwe terras.

 

Wat zijn jouw keuzes voor materialen voor huisdekken?

De meeste voor thuisgebruik gebouwde dekken zijn gemaakt van PT (onder druk behandeld) hout.

Dit dek is gesneden uit Southern fir, Western pine en andere zachtere houtsoorten, waardoor ze licht en relatief goedkoop zijn. Dit PT-hout is doordrenkt met agressieve chemicaliën die schimmel, meeldauw en andere problemen die vaak voorkomen bij naaldhouten dekken voorkomen. Deze agressieve chemicaliën veroorzaken vaak een groenachtige tint aan de PT-planken die een paar zomers kan duren om te vervagen.

Wanneer economie jouw hoogste prioriteit is, kiezen de meeste huiseigenaren voor drukgeïmpregneerde grenen planken omdat dit hout meestal laag in kosten is – tenminste in eerste instantie.

Duurdere houtsoorten zoals ceder en redwood, zijn niet alleen prijzig, ze putten ook onze natuurlijke hulpbronnen uit. Ceder en redwood zijn minder vatbaar voor houtrot dan PT grenen. Echter, de kosten per vierkante voet gaan ook omhoog. En omdat dit natuurlijk hout is, zullen ze uiteindelijk barsten, kromtrekken of splijten – zelfs met de beste zorg.

hout voorbeeld

Een andere keuze, steeds populairder onder huiseigenaren en bouwers, is houtkleurige composieten. Goedkope gefabriceerde dekplanken zijn plastic, en hebben vaak een glans die er “nep” uitziet. Het ziet er niet uit als natuurlijk, organisch hout. Het ziet eruit als plastic hout.

Hogerwaardig houtcomposiet, zoals de producten aangeboden door NewTechWood, is gefabriceerd met behulp van hoogwaardige gerecyclede kunststoffen en houtvezels – materialen die doorgaans in onze stortplaatsen belanden – om planken te creëren die eruitzien als echt hout en ook zo aanvoelen, zelfs op blote voeten.

Kwalitatief gemaakt composiet houten terrasplanken worden vervaardigd met het oog op milieuvriendelijkheid en creëren een duurzame, natuurlijke uitstraling met een lagere totale eigendomskosten dan houten dekken – en zien er geweldig uit terwijl ze dat doen.

 

Totale Eigendomskosten (TEO)

Bij het kiezen van bouwmaterialen voor jouw nieuwe buitenruimte, overweeg niet alleen de initiële kosten van materialen en constructie. Je zult dat dek nog lang bezitten en je wilt dat het lang meegaat zonder veel werk.

Bijvoorbeeld, PT-hout vereist regelmatige toepassing van houtafdichtmiddel – elke paar jaar, afhankelijk van het klimaat en de mate van gebruik van jouw gezinsruimte.

Veel huiseigenaren willen hun grenen dekken verven of beitsen om die groenachtige tint die je ziet in PT-hout te bedekken. Het weer, de zon, de activiteiten van het gezin – dit alles eist zijn tol van jouw buitenruimte. Het resultaat?

 

houten terras

Routine onderhoud en potentieel dure reparaties. Opnieuw verven. Opnieuw afdichten. Elk voorjaar krachtig wassen om schimmel en meeldauw te verwijderen. Versleten terrasplanken vervangen die in de loop der tijd verzwakken en een potentieel gevaarlijke situatie creëren. Jouw zachte grenen dek heeft voortdurend onderhoud nodig.

Doe het zelf en je zult veel zaterdagen besteden aan het aanbrengen van chemicaliën op de ruimte waar jouw gezin naartoe wordt getrokken. Het dek. Betaal iemand om jouw dek elk seizoen af te dichten en je voegt toe aan de TCO telkens wanneer het onderhoudspersoneel verschijnt. Tijd om weer een cheque te schrijven.

Houtsoorten zoals ceder en redwood zijn duurder en weerbestendiger. Echter, deze dure materialen hebben nog steeds regelmatig onderhoud nodig. In de loop van de tijd, vooral in extreme klimaten, draaien en splijten deze natuurlijke houtsoorten, wat leidt tot kostbare reparaties – zelfs als je het zelf doet.

Bij het berekenen van de totale eigendomskosten, begin met de initiële kosten voor materialen – maar onthoud, dat is slechts het begin van jouw uitgaven.

Voeg de arbeidskosten voor constructie en installatie toe. Voeg de kosten van vlekken, afdichtmiddelen en routinematig dekonderhoud toe. Bereken de waarde van jouw tijd als je een zaterdag besteedt aan het afdichten van het dek in plaats van dutten op het dek.

houten terras2

Overweeg houtcomposiet van NewTechWood. Het is milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk, vereist minder onderhoud, geen vlekken of afdichtmiddelen, doe-het-zelf constructie en eenvoudig onderhoud. Composiet hout reinigt met een slang, een bezem en vijf minuten.

Bij het berekenen van de TCO, bereken jouw cijfers op zijn minst 10 jaar – 20 jaar is beter. Hoeveel zal de TCO zijn voor jouw dek? Wanneer je jaarlijkse onderhoudskosten optelt? Uren schilderen, verven, afdichten en schrobben van schimmel? Overweeg niet alleen de initiële kosten. Bepaal de totale eigendomskosten voordat de bouw begint.

Heb je wat hulp nodig bij het berekenen van de cijfers? Bel ons of stuur ons een e-mail bij NewTechWood. Je zult snel zien dat composiet hout niet alleen de slimme keuze is voor buitenconstructies, maar ook de beste keuze voor jouw huis, jouw gezin en jouw portemonnee op de lange termijn.

Please click Submit again to confirm that you are not a robot.